Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Voiculescu, după ce Cîțu a spus că nu există grupul care verifică raportările COVID: Sunt documente ale Ministerului Sănătății care atestă acest lucru

Vlad Voiculescu 2021 - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a spus duminică după-amiază că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru care verifică eventualele raportări greșite ale cifrelor zilnice privind evoluția pandemiei COVID-19, așa cum declarase anterior Vlad Voiculescu. Ulterior, fostul ministru al Sănătății a declarat pentru G4Media că ce a spus „este adevărat” și că există documente în minister care pot confirma spusele sale.

„Ce am spus este adevărat și sunt documente care atestă acest lucru. Sunt documente ale Ministerului Sănătății”, a declarat pentru G4Media fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Surse din minister au pus la dispoziția publicației menționate un document semnat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, din 12 aprilie, cu 2 zile înainte ca Voiculescu și Moldovan să fie demiși de premierul Cîțu. Prin document se decidea înființarea unui „grup tehnic de lucru” care urma să verifice „modalitatea de raportare a datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2”. 

Pe una dintre cele două pagini este scris mesajul „Dlui. Florin Cîțu. Confidențial” și este semnată cu mențiunea „Am primit”.

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică după-amiază, că în urma unei discuții cu secretarul de stat Andrei Baciu a aflat că nu există, la nivelul Ministerului Sănătății, un grup de lucru care verifică eventuale neconcordanțe în raportările cifrelor referitoare la evoluția zilnică a pandemiei COVID-19.

Cîțu a mai spus că va forma un astfel de grup de lucru și va verifica eventualele diferențe care au fost invocate de fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Război ale declarațiilor în regulă.
  Domnilor, când terminați cu prostiile? Gâlceava asta devine enervantă, că Voiculescu a trimis, (smiorc) că Cîțu n-a primit, ori vai, o fi dosit-o undeva și n-o mai dă, iaca na!
  Se pedalează la infinit pe chestii neesențiale, o învârtire demențială în jurul cozii pentru a face ceață în jurul ADEVĂRATULUI motiv a demiterii și anume ordinul buclucaș făcut pe șest și dus tot așa la MO. Care ar fi generat în final o bulibășeală monstru. 2 seturi de criterii de carantinare ale localităților la care poliția, DSP-urile și cei îndreptațiți să aplice legea s-ar fi întrebat: care lege? Aia veche ori aia nouă? Eu cu cine votez?
  Ședințele CNSU nu se țin de flori de măr ori pentru a mai îndosaria documente într-un dosar cu șină. Se țin fiindcă se poate strecura o greșeală ori ceea ce se vrea nu merge. Și se caută soluții. Și trebuie trimis la toate forurile și ministerele implicate.
  Se pare că dl VV a trimis spre publicare un ordin care a eludat evident CNSU și a înființat o comisie despre care n-a știut cam nimeni. Chiar acum am citit o declarație a lui Cîțu cum că decizia de înființare a comisiei cu pricina NU ARE semnele oficiale că i-ar fi parvenit. Eu cred, tot bâlciul ăsta ajută la abaterea atenției de la problema principală.
  Pont: chiar reușește. Fiindcă românul, campion la fente n-o să înțeleagă never ever că într-un cabinet trebuie să domnească ordinea și că un ministru nu prea poate face tot ce-i trece prin cap. Și că un specialist fie el și geniu nu are puteri nelimitate ci se supune regulilor postului pe care-l ocupă.
  • Like 0
 • ma uit si eu la foile alea, recipisa, e o foaie distincta/detasata, poate asa e in protocol dar ...parca nu
  oricum nu prim ministru semneaza de primirea a . poate, 500 sau 1000 de trimiteri, zilnic, ci o secretara, care se ocupa de corespondenta

  dar eu cred ca e o problema de semantica : unii spun ca intentionau sa infiinteze... si celalat spune ca nu exista - adevarul nici nu e la mijloc ci ambii au dreptate (si, s-or fi intalnit cativa in cabinetul minisrului - asa zice el, dar acum apare ca de fapt adjuncta era mai implicata - si de la discutia cu pricina , a aparut ideia "sa se infiinteze" grupul)
  imi aminteste de intamplarea cu Clinton (Bil Clinton) care spunea ca el nu a mintit senatul, cand a declarat ca nu a facut sex (cu ML) pt ca lui i s-a facut sex, semantica!
  • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult