Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Am primit 150 de ameninţări cu moartea. Am depus plângere penală”. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu după ce a spus că protestatarii trebuie alungați cu tunurile cu apă

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus marți că a depus plângere penală împotriva a 150 de persoane care l-ar fi amenințat cu moartea, în urma interviului în care acesta spunea că protestatarii ar trebui alungați din Piața Victoriei cu tunurile cu apă.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

„După interviul de la Adevărul am primit 150 de ameninţări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am ameninţat cu moartea, am primit 150 de ameninţări cu moartea pe Facebook, pentru care dimineaţă mi-am contactat avocaţii, 150 de persoane care mi-au dat numele lor. 

În Codul penal este puşcărie de la 3 la 5 ani ameninţarea cu moartea, am făcut plângere penală, o să fie audiate aceste 150 de persoane”, a afirmat Cătălin Rădulescu, citat de Digi24.

Poliția Argeș face verificări după ce Rădulescu a spus că e pregătit să folosească mitraliera pe care o deține

În timpul interviului, Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

Întrebat de reporteri dacă iese cu ea în Piața Victoriei, Rădulescu a răspuns: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine o nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla: eu hotărăsc ceva cu viața mea, așa cum fiecare dintre voi hotărâți”, a spus Rădulescu.

În urma acestor afirmații, Poliția din Argeș s-a autosesizat și face verificări. "Referitor la declaraţiile apărute în spaţiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare", a declarat Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt IPJ Argeş, citat de Mediafax.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, de instanţa supremă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Un calcul sumar, ne spune că dintre cei 600.000 de români (într-o singură duminică!) pe care i-a amenințat cu moartea Terente de Argeș, numai 0,025% s-au obosit să-i întoarcă gingașu-i compliment!
  Îl cred că este nemulțumit, aștepta mai multe like-uri!
  • Like 0
 • Individul e un produs Trade Mark post 89 si "upgradat" permanent de PSD. Mai era unul cu pstolul https://www.youtube.com/watch?v=CuI-lA5ykak
  • Like 1
 • Si, ti-e frica, scarbavnicule? :) ce semeni aia culegi...
  • Like 1
 • :)) Vad ca isi da singur verdictul: " In codul penal este puscarie de la 3 la 5 ani pentru amenintarea cu moartea" Poi nu el a zis ca : " sunt pregatit sa ies sa trag cu arma imediat... E dreptul meu, riscul meu si hotararea mea" Asta a ce suna ??? El e un pericol pt siguranta cetatenilor iar avocatul poporului ar trebui sa se autosesizeze. Dixit!
  • Like 0
 • Puțină decență domnilor, vă rog! Ar trebui apreciată sinceritatea domnului Cătălin Rădulescu. Dumnealui nu face altceva dcât să ne transmită esența conceptelor de sclavagire a țării rumegate de către adunăturile PSD la întrunirile lor: dacă ia pomană, dă-i pomană - dacă nu ia pomană, dă-i la cap!
  • Like 1
 • Raul check icon
  Din pacate avem in fata un individ bolnav, un dezaxat care se lauda cu o mitraliera. Mai si spune ca poate face ce vrea sub argumentul ca e liber sa decida. Pai care este diferenta intre idiotul asta si tanarul ala arestat pt ca lauda pe net ISIS-ul? Ma bucur ca Politia face ceva. Macar sa-i confiste arma sau sa-i verifice avizul psiho.
  • Like 6
 • Cine l-a amenintat cu moartea pe acest individ , probabil este la fel de destept ca si el. Pe nenea asta nici nu stiu in care oala a lui Ion Tiriac sa-l bag; si la hoti si la prosti ? Dupa condamnare pare ca e din prima oala, dar ascultindu-l e clar ca se califica fara concurs in a doua oala. Rezulta o noua specie din incrucisarile activului de partid al PSD : hotul prost sau prostul hot. Acest nou hibrid este in general folosit pe post de tirnacop in pozitii sinucigase pentru specie: secretar general al PSD , sefi de comisii justitie , SRI sau poate chiar ministri suplinitori de sacrificiu. Poate ii angajeaza Domnul Tiriac pe niste pozitii manageriale in companiile dumnealui si sa le dea un pic de timp , ca vorba aia ... sa-i vedem ce fac.
  • Like 8


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult