Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Am văzut un om murind sub ochii mei”. Experiență traumatizantă povestită de liderul trupei Antract, după ce a intrat într-o secție ATI

ATI, Râmnicu Vâlcea

Foto: Bobiță Cătușanu

Bobiță Cătușanu, liderul trupei Antract, a făcut apel la oameni să se vaccineze, după ce a văzut cu ochii săi dramele petrecute într-o secție de terapie intensivă în care sunt tratați pacienți cu Covid. Acesta a filmat în secția ATI a Spitalului Județean Vâlcea și a stat de vorbă cu personalul  medical epuizat de acolo.

„Am văzut un om murind. Am mai văzut un tânăr de 24 de ani, care s-a tratat acasă timp de două săptămâni, cu plămânii afectați 90%, medicii făceau tot ce puteau să facă să-l salveze. Nu avem o lege, legea înseamnă ordine. Dacă ar exista o lege care să spună: ai dreptul să fii liber, să umbli, noi, statul, îți punem la dispoziție gratuit vaccinul, dar, dacă ajungi în spital sau în secție ATI, plătești...”, a spus Bobiță CĂtușanu la Digi24.

Acesta a făcut apeel la oamnei să se vaccineze. „Nu știu ce influență pot să am, dar cel puțin prietenilor mei le spun să meargă să se vaccineze, că altfel vom merge din rău în mai rău.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Influenta nu vei avea. Vei fi ironziat. Influenta au: aur, sosoaca, cerva si videochatista, maimuteanca, steer, m. pop, popii. Unom normal, care-si impartaseste experianta, tragica, nu.
    • Like 0

Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult