Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

„Ce coșmar!” | Ce au făcut luni cei 62 de tractoriști din Senat ne arată de ce e nevoie urgentă de alegeri anticipate

Darius Valcov - Eugen Teodorovici - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Senatul României a respins luni OUG 1/ 2020 care anula o parte dintre prevederile nocive ale OUG 114 - „Ordonanța lăcomiei", propusă și susținută cu tărie de cuplul bielă-manivelă Vâlcov - Teodorovici. 62 de tractoriști, pardon, senatori au votat pentru asta luni, cu nonșalanță. Aceiași care mai ieri „lăcrimau" de grija pentru instabilitatea politică generată de redesemnarea lui Ludovic Orban ca premier.

Cred că e clar că lupta e tot mai grea și mai complicată. Nu se va termina decât după alegerile parlamentare. Poate nici atunci.

Anticipatele trebuie declanșate cât mai repede! Doar așa se poate pune capăt coșmarului și întregului haos. Deși poporul le-a arătat că dorește altceva, acești indivizi insistă să ne tragă înapoi în visul lor prost. Insistă în incompetența și în programul lor falimentar.

Din păcate, acesta a devenit principalul proiect de țară. La care trebuie să aderăm cu toții...

Pe „Ordonanța lăcomiei" lucrurile o vor lua de la capăt. Din păcate pentru noi toți. Toată munca, toate eforturile din ultimele luni de a repara economia după „reforma” Vâlcov-Teodorovici-Dragnea au fost în van.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Tractoristul este un meserias demn de tot respectul si este pacat ca ii bagam in aceeasi oala cu niste oameni fara profesie si bun simt. Cu parere de rau ,toata adunatura asta pestrita de amante , hoti si oportunisti este masura capacitatii de alegere a romanilor. Nu prea este mult de spus, intr-o societate in care Bacalbasa este seducator si Iordache sau Radulescu sunt smecheri , ne putem astepta la ce este mai rau.
  • Like 0
 • Dan check icon
  Apreciez foarte bun ,acest articol , cu o tema de mare actualitate, Poate asa ca ,se fac mult discutii ,,sanatoase,, vom reusi sa convingem ,,electoratul psd-ist ,de greseala in care ,,ne zbatem cu toti, Caci ,, acel gram de gandire ,care il mai au politicienii nostri il folosesc in sicane politice , in loc sa-l foloseasca in discutii si ratinamente de organizare si planuri ptr dezvoltare si cresterea nivelului de trai ,,
  • Like 0
 • check icon
  Ar trebui să fim uimiți?
  Scuze, dar eu nu pot!
  Știam deja ce hahalere populează PSD-ul... Și chiar nu mă așteptam la mai mult din partea lor!
  • Like 3
 • Din păcate, tractoriștii sunt prezenți, în legătură directă cu cei din parlament, și în școli, spitale sau alte instituții publice; unde nu se mai respectă de prea multă vreme condiția pregătirii profesionale temeinice. Am descoperit agramați la OPC, la subsidiarele primăriei, în poliție etc. Toate aceste încrengături mafiote se susțin unele pe altele, rânjindu-ne în față de 30 de ani. Am rămas stupefiat să aflu că un ins, împins prin toate funcțiile posibile, de la lovitura de stat și până astăzi, se dorește a fi propus ”cantidat” al partidului unic la funcția de primar. Oamenii ăștia nu mai au niciun fel de bun-simț, și cred că ne pot prostii și de aici înainte.
  Am fost în audiență la un ”tartor” local, pentru a încerca să mediez un conflict cu una dintre terminațiile sistemului mafiot local, iar acolo am aflat că trebuie să ”rezolv” lucrurile prin ”înțelegere”, iar nu conform prevederilor legale; pentru că să nu mai fiu în aceeași incertitudine și peste doi ani... hai să ne înțelegem, chiar dacă ți-am călcat în picioare drepturile elementare... Încă de la intrarea în instituția publică, paznicul era instruit astfel încât eu nu trebuia să las urme, nefiind înregistrat în documentul de la intrare, chiar dacă am insistat.
  Oamenii ăștia își primesc salariile indiferent de ce fac sau nu prin funcțiile bine plătite!
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Acei 62 de , tractoriști,nu au ajuns acolo de capul lor ,au fost votați de o grămadă de alți tractoriști și specimene comunistoide,Lor trebuie să le mulțumim.
  • Like 7

Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult