Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Antreprenorul Dragoș Anastasiu spune că a primit semnale că multe investiții sunt „înghețate, puse pe hold”, din cauza lipsei unui sentiment de încredere la nivelul mediului de afaceri din România, cauzat de impredictibilitatea la nivel legislativ.
Mulți investitori nu vin pentru că în business „se gândește în decade”, iar dacă acest lucru nu va fi înțeles de factorii de decizie „va fi o catastrofă în România”, a declarat Dragoș Anastasiu, care a fost invitatul emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
Antreprenorul spune că modul în care a fost adoptată „ordonanța lăcomiei” la sfârșitul anului trecut a fost „șocant” pentru mediul de business, iar asta conduce la distrugerea totală a încrederii.
„În special, pe zona de încredere, când vezi legiferare prin OUG la modul general și mai ales în justiție, ție ca mediu de afaceri ți se face părul măciucă. Pentru că principala dorință a antreprenorilor este predictibilitatea, să își poată face din timp planurile, dar câteodată, când problemele îți vin de azi pe mâine, fie nu ai solutie, fie nu ai energie să mergi mai departe. În justiție mai ales, modul în care se fac lucrurile generează frică în mediul de afaceri și în acel moment te-ai retras”, a explicat Dragoș Anastasiu.
Mediul de afaceri nu simte că ar avea un partener de dialog în cei de la guvern, a adăugat Anastasiu.
„După parerea mea OUG 114 o să se schimbe în anumite chestiuni, solicitarea este să amânăm toate aceste efecte ale OUG 114 timp de 6 luni, în acest timp putem să discutăm”, spune Dragoș Anastasiu.
Citește și:
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
2. La cei 25% care raman la firma offshore, partenerii din Romania plătesc TVA si impozit pe profit.
3. UBER emite facturi pentru fiecare cursă in numele partenerilor. Aceste facturi sunt inregistrate in contabilitate si generează toate taxele plătite de catre aceștia.
4. Nu ma apuc sa comentez pe aici daca nu sunt informat exact.
Șoferii UBER au atestat profesional pentru conducători auto in regim de închiriere obținut de la ARR, iar firmele partenere au autorizație de transport persoane obtinuta de la primarie. Asa ca, măcar doua reglementări în domeniul transportului de persoane sunt respectate si nu niciuna, asa cum afirmi tu informat si foooaaaarte sigur pe tine!
UBER cere de 5 ani reglementarea acestui serviciu in Romania. Exista in parlament un proiect de lege in acest sens. Sa vedem ce se intampla.
2. Ai deja certitudini cand tu esti rau de tot pe langa subiect!
3. A te informa riguros inainte de a scrie comentarii, este doar respect de sine si fata de cei care citesc...
4, Ai fi foarte surprins daca ai afla cate informatii exacte am despre diverse subiecte.
5. Da! Sunt arogant! Foarte!
6. Locuiesc la o distanță între 191 și 495 de km fata de orașele în care funcționează UBER.
7. Am 74 de ani si nu mi mai arde de munca...
8. Si, si, si....Nu am permis de conducere....
9. Punct.
(scriu) din auzite și din ce am mai citit prin presă. Nu-mi pari arogant, doar ridicol. Atât. Lozinci de finutz în ciuda vârstei. Finutz-ul nu e informat, el știe, el e,, evoluat".