Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„După Noi”, locul în care descoperi că optimismul este comoara ascunsă a României

După Noi

Spusă ori nespusă, dorința celor mai mulți dintre oameni este să lase ceva în urmă. Ne-am născut cu nevoia de a face acest cadou lumii, de a le oferi celor care nici măcar nu s-au născut încă moștenirea noastră. Ceea ce construim frumos și durabil ne definește viața și, mai mult decât atât, modelează destinele unor oameni și ale unor comunități. 

Proiectul „După noi”, lansat de Coca-Cola HBC România, arată că acest lucru este posibil și că grija pentru viitor poate lumina prezentul și trecutul deopotrivă. 

„Ia-ți puțin timp să citești o culegere aparte de povești despre una dintre comorile ascunse ale României: Optimismul. Optimismul despre care îți povestesc nu este o teorie, el vine la pachet cu implicarea și dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Pentru că, atunci când faci ceva pentru ceilalți, te simți cu adevărat împlinit. Iar când faci ceva pentru cei care vor veni după noi, cei pe care nu îi cunoști încă, atunci contribui și tu la această comoară națională”, așa sună invitația lansată românilor pe platforma După Noi

„Am avut în vedere țelul nostru, acela de a inspira un viitor mai bun, de a răspândi fericire și de a uni oamenii. Acest țel există pentru a ne ghida și pentru a ne aminti de ce suntem aici și în ce credem cu adevărat. Suntem convinși că unul dintre lucrurile care ne unesc este conștientizarea faptului că suntem ceea ce lăsăm în urma noastră.”, declară Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC România.

După Noi începe cu o călătorie în Valea Dornelor, unul dintre puținele locuri din țară unde mediul a rămas intact, iar oamenii autentici. „În Țara Dornelor se poate deschide, în regim de urgență, o societate de reabilitare a clișeelor pozitive. Aici chiar sunt adevărate. Ceea ce se învață – îndeobște – despre români în manualele școlare (că sunt oameni harnici, ospitalieri, curajoși, demni, liberi), aici e valabil”, scrie jurnalistul Andrei Crăciun pe platforma După Noi, care înglobează atât inițiative ale companiei Coca-Cola cât și programe ale comunităților .

Țara Dornelor este locul de unde izvorăște apa pentru produsele Dorna, Dorna Izvorul Alb si Poiana Negri. În Țara Dornelor, mai precis în Poiana Negrii, compania deține fabrica de îmbuteliere a apei minerale, aici locuiesc peste 150 de angajati Coca-Cola HBC și familiile lor.

Platforma După Noi își propune promovarea zonei, a oamenilor, traditiilor si mestesugurilor din Țara Dornelor, precum și încurajarea unui stil de viață responsabil, prietenos cu mediul înconjurător. Țara Dornelor este doar primul popas, în viitor platforma urmând a include și alte episoade După Noi.

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile pe care merită să le citiți pe platforma După Noi.

Filozofia lui Johnny

Profil de dornean. Concluzii primare 

Știați că dorna este un substantiv și că își are locul în DEX, nu doar pe harta României?

Copiii din Ciocănești 

Mai multe povești găsiți pe website-ul După Noi, la secțiunile http://dupanoi.ro/comunitate/ și http://dupanoi.ro/mediu/. Detalii suplimentare despre proiect puteți afla urmărind filmul manifest, precum și accesând website-ul platformei și paginile sale de Facebook și Instagram.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alex Alx Alex Alx check icon
    nu prea sunt de acord cu mediul a ramas intact pt ca se taie la greu padurile acolo nu mai zic de groapa de gunoi din pasul mestecanis.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult