Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Hora unirii noastre pentru o justiţie independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali şi corupţi”. Nou protest azi, în Piaţa Victoriei

Hora Unirii - protest

(Foto:Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Un nou protest antiguvernamental este anunţat pentru miercuri, în București, sub deviza: „Hora unirii noastre pentru o justiţie independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali şi corupţi”.

Organizatorii anunță o horă în Piaţa Victoriei într-un gest simbolic de Ziua Micii Uniri. 

„În anul Centenarului Marii Uniri, la 159 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Române), mergem cu mic, cu mare, în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a transmite un mesaj clar clasei politice: Uniţi toţi, scăpăm ţara de hoţi! România trebuie să fie condusă de politicieni integri şi competenţi, nu de politicieni penali şi corupţi! Vom lupta până la capăt până când vom avea o generaţie de politicieni cu care să ne mândrim şi pe care să îi respectăm!”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului, potrivit News.ro.

Manifestanții ar urma să se strângă în Piaţa Victoriei începând cu ora 18:00, iar în jurul orei 20:00 îşi vor da „mână cu mână” pentru a „învârti hora frăţiei”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Unde-i unul nu-i putere / La nevoi si la durere / Unde-s doi puterea creste / Si dusmanul nu sporeste".
  Pentru a avea politicieni competenti si integri mai e cale lunga, caci ar trebui sa provina din aceeasi speta de cetateni integri si competenti, care ori sunt in strada zilele acestea, ori nu mai sunt in tara. Dar nu disperam ci trebuie sa continuam. Istoria ne oblige sau cel putin ne da exemple:
  Daca Revolutia de la 1848 a fost "furata" in contextual greopolitic din acele timpuri (influentele tariste si otomane), totusi dupa 11 ani Mica Unire a fost posibila, datorita politicienilor integri care nu au renuntat (chiar fugiti in exil).
  Marea Unire de la 1918, a fost rodul sangelui varsat in primul raboi mondial (din pacate) si din nou al politicineilor integri din acea vreme.
  Dupa 100 de ani de la Marea Unire si 29 de ani de la caderea comunismului (sa zicem), din nou suntem chemati sa fim uniti si sa "luptam" pentru natiunea noastra.
  • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult