Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

„Hora unirii noastre pentru o justiţie independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali şi corupţi”. Nou protest azi, în Piaţa Victoriei

Hora Unirii - protest

(Foto:Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Un nou protest antiguvernamental este anunţat pentru miercuri, în București, sub deviza: „Hora unirii noastre pentru o justiţie independentă neaservită politic, împotriva politicienilor penali şi corupţi”.

Organizatorii anunță o horă în Piaţa Victoriei într-un gest simbolic de Ziua Micii Uniri. 

„În anul Centenarului Marii Uniri, la 159 de ani de la Mica Unire (Unirea Principatelor Române), mergem cu mic, cu mare, în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a transmite un mesaj clar clasei politice: Uniţi toţi, scăpăm ţara de hoţi! România trebuie să fie condusă de politicieni integri şi competenţi, nu de politicieni penali şi corupţi! Vom lupta până la capăt până când vom avea o generaţie de politicieni cu care să ne mândrim şi pe care să îi respectăm!”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului, potrivit News.ro.

Manifestanții ar urma să se strângă în Piaţa Victoriei începând cu ora 18:00, iar în jurul orei 20:00 îşi vor da „mână cu mână” pentru a „învârti hora frăţiei”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Unde-i unul nu-i putere / La nevoi si la durere / Unde-s doi puterea creste / Si dusmanul nu sporeste".
  Pentru a avea politicieni competenti si integri mai e cale lunga, caci ar trebui sa provina din aceeasi speta de cetateni integri si competenti, care ori sunt in strada zilele acestea, ori nu mai sunt in tara. Dar nu disperam ci trebuie sa continuam. Istoria ne oblige sau cel putin ne da exemple:
  Daca Revolutia de la 1848 a fost "furata" in contextual greopolitic din acele timpuri (influentele tariste si otomane), totusi dupa 11 ani Mica Unire a fost posibila, datorita politicienilor integri care nu au renuntat (chiar fugiti in exil).
  Marea Unire de la 1918, a fost rodul sangelui varsat in primul raboi mondial (din pacate) si din nou al politicineilor integri din acea vreme.
  Dupa 100 de ani de la Marea Unire si 29 de ani de la caderea comunismului (sa zicem), din nou suntem chemati sa fim uniti si sa "luptam" pentru natiunea noastra.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult