Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ziua Unirii. Ceva extraordinar s-a întâmplat în această seară în România

Protest ianuarie Universitate

Foto: Dan Mihai Bălănescu

 • De pe zidul unde m-am urcat să filmez mulțimea, se poate vedea cea mai tulburătoare imagine a exodului la care populația României a fost supusă de conducătorii ei în ultimele trei decenii, pe timp de pace. Italieni, spanioli, francezi, germani, englezi, unguri - românii plecați în străinătate își poartă cartoanele și steagurile țărilor care i-au adoptat. Nu există statistici oficiale care să-i cuprindă pe toți cei plecați și nimeni nu-și mai bate capul să-i mai numere. 2, 3, 4 milioane? Au fost buni cât au trimis bani în țară, dar acum, că au prins cheag acolo, „remiterile” s-a împuținat, ca și planurile de întoarcere. Între timp, prima generație de români născută în afara țării își așteaptă unchii, mătușile și bunicii să aibă grijă de ea. „Stranierii” mai vin acasă de Crăciun și de Paște, iar unii au ales să vină într-o banală zi de 20 ianuarie.
 • În ultimele 24 de ore au început să curgă spre București grupuri de români, din țară și din străinătate. E o seară de sâmbătă, rece și umedă, când zăpada apoasă se varsă în bălți uriașe și capcane de noroi, în trotuare sparte și străzi desfundate, chit că e centrul Capitalei. Când plouă sau ninge, Bucureștiul redevine ceea ce este: un sat ceva mai mare din această țară tristă, furată, prost condusă din Europa de Est. Într-o astfel de seară câinoasă de sâmbătă, câteva zeci de mii de români au ieșit în stradă, când puteau să facă orice altceva: să meargă la un șpriț cu prietenii, să stea acasă cu familia, să meargă la mall la un film. Sâmbătă seara, cetățeni din toate orașele țării și din diaspora au dat cea mai frumoasă dovadă de patriotism: au arătat că le pasă. 
 • Suntem în anul Centenarului și de la Guvern se revarsă puhoaie de bani spre a fi tocați în festivități găunoase, în care se va cânta, se va dansa, se vor rosti discursuri sforăitoare și se vor „cinsti” politicienii cu poporul. Pentru omul de rând, Centenarul ăsta e o sărbătoare oficială când poate îi mai pică ceva de la masa conducătorilor. Sâmbătă seara, câteva zeci de mii de români au sărbătorit Unirea mai devreme. I-a scos din case un sentiment sincer, onest și dezinteresat și cu atât mai prețios, pentru că fiecare a ieșit pentru o idee mai înaltă decât interesul personal al fiecăruia: dorința de a trăi într-o țară care pune preț pe cinste, corectitudine și valori occidentale.
 • Adrian Năstase, ultimul pesedist care a gândit la scară mare, vorbea în momentul în care ieșea înfrânt din alegeri de două Românii: o Românie care cere ajutor și o Românie care se ajută singură. O Românie care a pierdut pariul integrării europene și o Românie care a profitat de toate avantajele pe care ni le-a adus Europa unită. O Românie care așteaptă să i se dea și o Românie care este perfect capabilă să se descurce și în afara sprijinului dat de stat. Politicienii români, fie ei de la putere sau de la opoziție, s-au interesat doar de prima Românie. A fost întotdeauna mai comod așa. Ținută într-o relație de dependență față de stat, ea a răspuns prezent ori de câte ori a fost chemată „să deconteze” în ziua votului. Cealaltă Românie nu a decontat și nu a contat.
 • Exact cea de-a doua Românie a ieșit sâmbătă seara în stradă: România tânără și dinamică, România care a avut curaj să plece la muncă în străinătate, România care a umplut universitățile străine cu tineri străluciți, România IT-iștilor, a medicilor, a profesorilor, a studenților, România antreprenorilor și a meseriașilor, România care nu-l pune pe prostul clasei să o conducă, România care crede în meritocrație, România care muncește, plătește și așteaptă, în schimb, un singur lucru: ca statul să nu o fure. Prea mult timp obișnuiți să-și găsească soluții individuale, înăuntrul, dar mai ales în afara țării, oamenii aceștia s-au găsit unul lângă celălalt într-un marș care a arătat ca o mică Unire. Acesta este cel mai extraordinar lucru care s-a întâmplat în această seară. „Ați reușit/ Ne-ați unit” a sunat unul dintre sloganurile din Piața Universității. Această Românie alungată, ținută deliberat într-o stare de vegetare civică și deci departe de urne, își găsește, în sfârșit, un glas comun. În timpul scurs până la alegeri este obligația partidelor care se opun regimului Dragnea să vină cu o ofertă care să răspundă în mod real exigențelor acestei Românii. Va necesita însă un efort uriaș din partea tuturor să facem pace cu noi înșine, într-o mare Unire a celor două Românii. Asta nu se poate fără conducători cu proiect și viziune, care să reconstruiască această țară, continuând lucrarea e modernizare a țării începută de Cuza și apoi de Carol I. Asta nu se poate fără sacrificiu de sine, onestitate și patriotism trăit, nu declamat.
 • Zeci de mii de cetățeni au aprins din nou telefoanele sâmbătă seara, într-o nouă Revoluție a luminii: ei au dat României „încă o șansă”.
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Iernile desteptarilor noastre...

  Ma gandeam intr-o zi, oare ce resort colectiv necunoscut, determina ca momentele importante ale istoriei acestui popor - fie ele bune sau nu - sa se intample, tocmai iarna...

  Unirea Principatelor pe care o vom sarbatori maine, s-a intamplat in ianuarie,
  Marea Unire din 1918 am izbandit-o in decembrie.
  Pe Regele Mihai I comunistii l-au fortat sa abdice in decembrie '47.
  Revolutia (sau ce-o fi fost ea) a culminat cu protestele din 22 decembrie si executarea cuplului dictatorilor tot in decembrie.
  Romanii au alegeri in parlamentare si prezidentiale si isi schimba guvernele iarna.
  Cetatenii cu spririt civic au iesit la cele mai mari demonstratii pro anticoruptie si de sustinere a justitiei iarna, pe un frig cumplit.

  Desigur evenimente importante s-au intamplat in istoria romanilor si in alte anotimpuri, cu toate acestea, iarna impinge adesea aceasta natie spre gesturi mari (chiar daca uneori duse la extrem din disperare) care rescriu istoria.

  De ce iarna? Ce anume ne scoate din amorteala si contemplarea mioritica tocmai cand vremea e cel mai putin blanda...eu nu am reusit sa raspund la aceasta intrebare...
  • Like 1
 • satanae check icon
  Este la moda sa se vorbeasca acum despre bule, in care am trai separat unii de ceilalti, fara sa mai luam contact cu realitatea din jur, ci doar cu modul in care o percepem noi si ai nostri. Este discutabil ca fenomenul ar fi de data recenta si ca s-ar datora retelelor de socializare si site-urilor de stiri, care ne prezinta stirile in lumina pe care o vrem noi. Dintotdeauna a fost asa, oarecum, atita numai ca acum am capatat instrumentele necesare ca sa ne izolam si mai mult.
  Cred ca fenomenul este valabil si cu protestele de acum. Vedem ceea ce vrem sa vedem, pentru ca noi credem ca avem dreptate si ca adevarul nostru va invinge. Am fost ei eu acolo si pot sa spun ca, din ce am vazut, nu se intrevede nici o victorie la orizont. Oameni au fost destui, dar nimic iesit din comun. Mai mult decit orice, ca stare de spirit predomina oboseala. Daca dam la o parte pancartele glumete, cintecele cu "MUE PSD" si alte prostii de genul, se vedea ca oamenii iesisera sa-si faca o datorie, sa se intilneasca cu altii, de aceeasi parere cu ei, dar nimanui nu-i trecea prin cap ce urmeaza mai departe.
  Asta pentru ca nu urmeaza nimic. Cel putin nu se intrevede nimic. Toate manifestarile astea au efect pina la un punct. Atunci cind furiei ii lasa locul oboseala, pericolul pentru cei impotriva carora se manifesteaza a trecut si ei isi pot vedea in continuare de treaba.
  Dragnea a cistigat partida, cel putin pentru moment. Imi vine si acum sa rid cind ma gindesc ca autorii din aceasta "bula" a Republicii credeau ca i se apropie sfirsitul - si iata ca iesi mai tare ca niciodata. Singura amenintare pentru el mai este doar prostia slugilor netrebnice, de care ii place sa se inconjoare - ceea ce este singura slabiciune a acestui admirabil jucator al politicii noastre dimbovitene. Oricit l-am uri pe mustacios, ar trebui sa avem bunul simt sa recunoastem ca l-am subestimat enorm . Omul a jucat partida din iarna asta admirabil de bine, impotriva oricarei sanse initiale. Si-a calculat miscarile cu mare grija - numai cind te gindesti ca a aminat discutarea legilor justitiei, pina exact inainte de sarbatori, ca lumea sa se mai gindeasca si la o sarma, ceva, inainte de a si le strica, iesind in strada, iti dai seama ca ai de-a face cu cineva din cu totul alta categorie decit imbecilii obisnuiti ai politicii romanesti. Intre idiotii respectivi, Dragnea este ca vulpea in cotetul de gaini. Si, asa o sa ramina in continuare, si asa o sa fie, din pacate, si fata de noi.
  Cei care se entuziasmeaza pentru participarea masiva - desi a fost departe de a fi asa - la un miting de o seara, care cred ca cei de la putere "au reusit si ne-au unit" , ar trebui sa ia aminte la ceea ce s-a intimplat la sud de granita noastra, acum citiva ani, la vecinii nostri, bulgarii, cei atit de dispretuiti. Oamenii aia au stat in strada vreo doi ani. Mai intai, l-au dat jos pe Borisov, pentru ca individul era si ramine un nemernic, de aceeasi teapa ca ai nostri. Dupa Borisov, au venit socialistii, impotriva carora au organizat la demonstratii, pina au plecat si respectivii de la putere. Si oamenii, intr-un final, s-ar trezit ca n-au mai ramas cu nimic. Cine este acum la putere in Bulgaria? Cine cauta pe net, il gaseste pe Borisov mai tare pe pozitii ca niciodata. Si nimeni nu mai iese in strada, si coruptia si saracia sint la fel de mari ca intotdeauna. Si Bulgaria acum este la presedintia Uniunii. Si nimanui nu-i pasa, cu adevarat, ca oamenii de acolo au renuntat la orice speranta, dupa ce au fost temporar uniti de ticalosia elitei lor. Am putea sa stim lucrurile astea si sa luam aminte, daca n-am ramine atit de inchistati in bula noastra, in care ni se pare ca o pancarta la un miting ne apropie de victorie.
  Asa ca eu spun sa lasam euforia provocata de luminite deoparte si sa luam lucrurile asa cum sint: sintem departe de a fi schimbat ceva si nu se intrevede nimic la orizont. Putinii oameni, care par altfel si vor sa ofere o alternativa - gen Dacian Ciolos, Vlad Voiculescu si alti vreo doi, trei - sint cu totul blocati pe Facebook si asteapta momentul in care poporul isi va da seama de eroarea comisa si-i va lua pe brate, pentru a-i pune in frunte, ca sa-i indrume. Ei bine, tin sa-i anunt ca poporul de care vorbesc este destul de multumit, In momentul de fata, maririle de salarii, asa cum au fost, mai mari, mai mici, le-au calmat orice indoieli fata de guvernarea PSD, si chiar daca unii se asteapta ca totul sa se termine intr-o catastrofa, nici nu au motive sa se agite pina atunci. Astia sint majoritatea alegatorilor, nu cei "uniti" din piete, si astora trebuie sa li se ofere o alternativa, construita cu rabdare si cap, nu o platforma pe Facebook. Ca sa se schimbe ceva, trebuie multa munca si oamenii care cred ca stiu cum se pot face lucrurile mai bine, trebuie sa-si murdareasca mainile, sa intre in contact cu "vulgul", sa construiasca un partid nou, cu un program ca coerent, nu sa astepte sa primeasca puterea pe tava de la poporul, pe care nu-l cunosc - si care, inca o data, nu are nici o legatura cu cei care raspund la chemarile "Coruptia ucide".
  Din pacate, nu cred ca se va intimpla asta. Elita noastra intelectuala a crezut intotdeauna ca ea este detinatoarea adevarului si dreptatii, si ca puterea binemeritata ii va reveni de la sine, fara sa faca nici un efort si nici un compromis. Inutil de spus ca nu s-a intimplat si nu se va intimpla niciodata asa ceva, dar oamenii inca mai spera. Cind imbecilii mustaciosului nostru de azi o vor da in bara de tot - ceea ce sigur se va produce, la un moment dat - marea primejdie este ca poporul nervos nu va alege nici PNL - pentru ca este acelasi lucru cu PSD, orice prost vede asta - nici USR - care nu s-a dovedit capabil de altceva, pina acum, decit de gesturi demonstrative de doi bani, precum impartirea unei bijuterii, ca "Ferma Animalelor", catre bivolii grasi din bancile puterii, ca sa aiba animalele respective cu ce sa arunce dupa ei - ci eventual un partid precum al lui Dan Diaconescu sau Sebi Ghita, care le va promite ca le va lua gatul la toti coruptii din tara si va imparti averile lor catre popor. Iar dupa ce si respectivii se vor fi dovedit niste clovni mincinosi, se vor intoarce spasiti la mustaciosul de azi, care-i va oferi o noua serie de slugi idioate, care sa-i conduca, si o marire de salariu de 1000%. Brut, dar asta o sa scrie la notele de subsol. End of cycle. Repeat!
  • Like 2
 • Societatea civila este "cea de-a doua Românie" care "a ieșit sâmbătă seara în stradă" si trebuie sa stie ca are un cuvant de spus! Iar acest cuvant are greutate!
  Vom reusi cand ne vom da seama de puterea Societatii civile, Sunt mandra ca ma numar printre cei care au simtit ca „Ați reușit/ Ne-ați unit”; sunt mandra ca alaturi de cei care, intr-o sambata rece si umeda am "atentionat" regimul Dragnea ca "Tara n-a votat hotia,/ Voi nu sunteti Romania!"
  • Like 2
 • As fi vrut sa fi fost mai multi oameni in strada...sigur, bine ca au fost si atati, avand in vedere vremea cainoasa de afara, dar au venit oameni de la mare distanta si atatia bucuresteni au stat in casa !!!!!!! Mi se pare infiorator cata comoditate sau cat pesimism i-a tinut in casa...Sper ca nu va fi mereu asa, sper ca la prima greseala revoltatoare a PSD-istilor, Bucurestiul sa iasa in strada in numar mare si sa le strige adevarul in fata. ADEVARUL e ca PSD_ALDE sunt niste impostori si niste neo-bolsevici. Au printre ei niste elemente absolut de neconceput pentru anul in care am ajuns sa traim. Nu trebuie tolerati. Va repet, a ne lasa inseamna ca nu avem capitalul intelectual sa luptam pentru progres! Oare nu avem ambitie deloc, ca natie ??????????
  • Like 2
 • Desi mi-a fost sters comment-ul am sa-l reiau succint : Partidul, Societatea si Muzica ! Cele trei verigi prin care se asigura tembelizarea natiei, iti vine sa-ti dai palme singur si sa te intrebi de unde vine cresterea economica a Romaniei !
  (cu sens ironic)
  P.s : Mandru ca traiesc in Romania si ca sunt/suntem victime a malaxorului propagandistic sistemic romanesc ! (tot cu sens ironic)
  • Like 2
 • in cei ZECE ani52007-2018) de cand Romania este in UE ,PIB-ul Romaniei a CRESCUT cu 25 miliarde euro,adica EXACT cu DIFERENTA dintr fondurile europene primite de la UE si "participatia" Romaniei la UE......astfel "Romania profitorilor" traieste DOAR din banii UE,in timp ce 4-5 milioane de romani=ELITA acestei tari au fost OBLIGATI="expulzati economic" din tara......daca "ROMANIA CREATOARE" NU reuseste nu numai sa-i "blocheze" pe neocomunisti,ci si sa-i inlature de la putere,SOARTA acestei tari,viitorul copiilor vor fi COMPROMISE DEFINITIV si cred chiar IREVOCABIL-IREMEDIABIL!!!!
  • Like 2
 • Prin mesaje gen "PSD ciuma rosie si DNA sa vina sa va ia" nu cred ca s-a unit nimic !
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Dumneavoastra iubiti ciuma rosie de la putere? O sa va dati seama ca e gresit cand va fi prea tarziu. Oamenii care striga aceste lozinci condensate si expresive le striga special, pentru a avea rezonanta in mintile admiratorilor PSD, orbiti de manipularile lor bolsevice de mare talent. Daca nici asta nu va aprinde un beculet in minte, sunteti iremediabil pierdut...Eu stiu ce-nseamna manipularea bolsevica, inca decand ne intalneam cu verisorii nostri basarabeni (cu care rusii nu ne dadeau voie sa ne vedem decat odata la 2 ani, ca sa mai uitam unii de altii) si ei ii dadeau zor, fiind manipulati de rusi, ca ei sunt moldoveni si ca ei vorbesc moldoveneste, nu romaneste, iar tatal meu s-a vandut la romani si romanii sunt tigani...Exact asa, PSD ponegreste oamenii inteligenti si dornici de civilizatie si progres, pentru ca-i incurca pe ei sa faca o tara sud-americana aici, unde ei sa fie bogati si sa faca legea iar plebea sa astepte firimiturile lor si sa le multumeasca si pentru atat, asa cum era teoria lui Stalin cu gasca!!
   • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   Leo70 check icon
   De acord. Eu am plecat de la protest in momentul in care din doua "strigaturi" una era "M*** PSD". Eram in chiar in fata Casei Poporului, pe bd. Libertatii, la ora 20:30.
   Alt lucru care m-a intristat a fost ca de la megafon erau 'infierate"si alte partide parlamentare - dar nu si PNL. Chiar s-a uitat asa de usor ca PNL+PSD a fost USL? Ca "PDL=USL=Aceeasi mizerie"?
   • Like 0
  • @ Adriana Negruti
   Nu simpatizez cu PSD ! Nu simpatizez cu nimeni care provaduieste ura, discriminarea, si violenta in numele ... binelui si dreptatii !
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Vi se pare ca mai e timp de vorbe frumoase si blande dupa 28 de ani de minciuna pcristosecurista ? Ciuma rosie sunt doar niste vorbe drastice, fata de ce criminali sunt agentii pro-rusi care nu au parasit Romania si actioneaza pe tot teritoriul Romaniei inoculand ura fata de vest pe toate caile...Oamenilor care s-au saturat de minciuna conservelor KGB-iste le-a fost imposibil sa nu emita aceste vorbe "ciuma rosie". Daca ati fi cu adevarat patriot, ati vedea in aceasta sintagma un semnal de alarma si un semn de onoare a romanilor care nu mai vor comunism, ce va e asa grija ca sunt jigniti comunistii si copiii lor, dar mai ales agentii pro-rusi care pangaresc tara asta ? Nu le convine? Sa inteleaga ca nu-i mai vrem!!! Si asa ar trebui sa gandeasca toti care vor progresul Romaniei si ruperea de trecut!
   • Like 4
  • @ Adriana Negruti
   Raman consecvent cu ce am spus in raspuns. Acum sa facem un scurt recurs la istorie:
   1. Catre finalul celui de-al doilea razboi mondial, viitorii castigatori au semnat un pact prin care Romania era pusa la mezat pe procente:90% sub influenta bolsevica, 10% sub influenta occidentala.
   2. In decembrie '89, chiar de Craciun, au fost executati sotii Ceausescu, sursa raului din Romania comunista. Dupa executie, toata munca poporului roman din perioada comunista a fost matrasita cat ai bate din palme pe motiv de 'contaminare comunista', iar suferintele la care au fost supusi cei traitori in epoca comunista pentru plata datoriilor externe, au fost si ele date uitarii.
   3. Acum, inca odata, cei care au trait in epoca comunista, sunt pusi la zid ca fiind vinovati de ceea ce nu merge bine in tara asta dezbinata.
   Cu patriotismul lasati-o mai moale, nimeni, indiferent din ce parte a lumii, nu a venit in tara cu alte intentii decat de a face profit maxim. Sun Tzu spunea : "Arta supremă a războiului este să îţi supui un inamic fără să lupţi."
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Raspuns tipic de om manipulat de Antena 3 sau alte posturi asemanatoare.
   Vad ca nu ati comentat absolut nimic despre agentii pro-rusi. Dupa dumneavoastra ei nu exista.
   Reteaua comunisto-securista l-a omorat pe Ceausescu de parca el era SINGURUL vinovat, iar ea, reteaua si-a aratat adevaratele talente de sleahta de disperati dupa avere dupa revolutie, au chelit tara de intreprinderi de-au plecat oamenii din tara de saracie(aceeasi care au suferit inainte pentru plata datoriilor), ca apoi sa dea vina pe capitalismul din vest ca ne face colonie, dom’le!. Dar nu se plang NICIODATA ca Rusia vrea sa ne ia din nou satelit al lor! Nu se plang, nu scot un sunet sa se planga ca presedintele Republicii Moldova ne face imperialisti ca vrem Basarabia inapoi !!!! In astia aveti dumneavoastra incredere?!!!
   Romania are o sansa cu tarile civilizate, cu estul are sanse sa ramana izolata, sa reia saracia si conducatorii sa asmuta populatia impotriva decadentei vestului, EXACT ca in regimul de trista amintire!!!!!!!! Pai de ce am facut revolutie, sa castige tot Rusia ???????????? Sunteti orb la acest subiect, exponent al noii mase de manevra a conservelor comunstoide de la putere. Ei si-au facut averi, au posturile mass media in mainile lor si dumneavoastra le credeti minciunile. Noi NU!
   • Like 0
  • @ Leo70
   dalex check icon
   Decat sa ramai trist mai bine strigai si tu ce crezi ca te doare.
   Eu cred ca te aranja strigatura mai veche: " Coposu e de vina " !
   Sa nu dam M..e doar la PSD ca se supara Iliescu Ilici, "presedinte de onoare PSD " si fost secretar PCR.
   • Like 0
 • Buna dimineata.. Toti Cei care santem departe de tara..ne dorimi o Romanie libera..i durere adanca avem in suflet..Ca' nu putem sa va fim alaturi..dar inima noastra e acolo ...unde neam nascut.Romania e tara noastra..nu a hotilor...politici nea furat demnitatea...libertatea..din vina lor santem departe de tara noastra..vrem o Romanie libera..
  • Like 1
 • Nu numai ca oamenii capabili nu sunt ajutati,dar li se mai pun si bete in roate.Pentru ca nu vor oameni care sa gandeasca liber,independenti.Vor doar oameni manipulabili,influentabili care sa le asigure lor puterea
  • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult