Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

4.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei față de decizia CCR care îl forțează pe președintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi

Oamenii au ieșit miercuri seară în Piața Victoriei pentru a protesta față de felul în care judecătorii CCR au decis golirea funcției de președinte de o atribuție importantă. Aceea de a respinge cererea de revocare a procurorului șef al DNA pe care i-a înaintat-o ministrul Justiției, Tudorel Toader. Este un nou pas din demersul alianței PSD-ALDE de a transforma funcția de președinte într-un rol pur decorativ. 

UPDATE: După ora 23:00 în piață a mai rămas câteva zeci de oameni.

UPDATE: 4.000 de oameni protestează la București față de decizia CCR care îl forțează pe președintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi

UPDATE: Protestarii au ocupat benzile de circulație din fața Guvernului. S-au împins cu jandarmii, iar aceștia din urmă s-au retras.

UPDATE: 2.000 de persoane sunt la acțiunea de protest din fața Guvernului, anunță Digi24. Oamenii scandează „Demisia!” și „CCR, sluga PSD”. Proteste au loc și la Timișoara și la Sibiu.

UPDATE: Incidente la protestul din Piața Victoriei. Oamenii au împins gardurile jardarmeriei. Câțiva protestatari au fost ridicați de forțele de ordine, potrivit Digi24. 

UPDATE: Scriitorul Gabriel Liiceanu protestează față de decizia CCR care îl obligă pe președintele României să o revoce din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

UPDATE: Numărul protestatarilor din fața Guvernului a ajuns la 1.500. La Sibiu protestează 500 de persoane, relatează Digi24.

UPDATE Sute de persoane sunt în Piața Victoriei. Jandarmii au împrejmuit zona cu garduri.

Comunitatea Corupția ucide a anunțat convocarea unui protest, după ce Curtea Constituțională a României a dat dreptate Guvernului în privința cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

„Ieşim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni! CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de şefa DNA. Kovesi poate fi revocată. Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Guvernului care a susținut că președintele Klaus Iohannis nu ar fi avut prerogativele pentru a respinge cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Am admis cu majoritate de voturi și am stabilit că există un conflict de natură constituțională, din cauza refuzului președintelui de a o revoca pe doamna Kovesi”, a anunțat Valer Dorneanu.

Protest 3 mai
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Jandarmeria a devenit sinonim cu „clan mafiot”.
    • Like 0
  • da ..6 milioane de burnout!
    • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult