Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

4.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei față de decizia CCR care îl forțează pe președintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi

Oamenii au ieșit miercuri seară în Piața Victoriei pentru a protesta față de felul în care judecătorii CCR au decis golirea funcției de președinte de o atribuție importantă. Aceea de a respinge cererea de revocare a procurorului șef al DNA pe care i-a înaintat-o ministrul Justiției, Tudorel Toader. Este un nou pas din demersul alianței PSD-ALDE de a transforma funcția de președinte într-un rol pur decorativ. 

UPDATE: După ora 23:00 în piață a mai rămas câteva zeci de oameni.

UPDATE: 4.000 de oameni protestează la București față de decizia CCR care îl forțează pe președintele Klaus Iohannis să o revoce pe Laura Codruța Kovesi

UPDATE: Protestarii au ocupat benzile de circulație din fața Guvernului. S-au împins cu jandarmii, iar aceștia din urmă s-au retras.

UPDATE: 2.000 de persoane sunt la acțiunea de protest din fața Guvernului, anunță Digi24. Oamenii scandează „Demisia!” și „CCR, sluga PSD”. Proteste au loc și la Timișoara și la Sibiu.

UPDATE: Incidente la protestul din Piața Victoriei. Oamenii au împins gardurile jardarmeriei. Câțiva protestatari au fost ridicați de forțele de ordine, potrivit Digi24. 

UPDATE: Scriitorul Gabriel Liiceanu protestează față de decizia CCR care îl obligă pe președintele României să o revoce din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

UPDATE: Numărul protestatarilor din fața Guvernului a ajuns la 1.500. La Sibiu protestează 500 de persoane, relatează Digi24.

UPDATE Sute de persoane sunt în Piața Victoriei. Jandarmii au împrejmuit zona cu garduri.

Comunitatea Corupția ucide a anunțat convocarea unui protest, după ce Curtea Constituțională a României a dat dreptate Guvernului în privința cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi.

„Ieşim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni! CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de şefa DNA. Kovesi poate fi revocată. Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Curtea Constituțională a admis miercuri sesizarea Guvernului care a susținut că președintele Klaus Iohannis nu ar fi avut prerogativele pentru a respinge cererea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Am admis cu majoritate de voturi și am stabilit că există un conflict de natură constituțională, din cauza refuzului președintelui de a o revoca pe doamna Kovesi”, a anunțat Valer Dorneanu.

Protest 3 mai
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Jandarmeria a devenit sinonim cu „clan mafiot”.
    • Like 0
  • da ..6 milioane de burnout!
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult