Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Veniți în România, socialiștii europeni i-au lăsat pe dinafară pe Dragnea și Dăncilă. Premierul, fotografiat la Cluj, la un salon de nunți

Viorica Dancila - Cluj - restaurant nunti - foto stiridecluj.ro

 (Foto: stiridecluj.ro)

Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă nu au fost acceptați de oficialii socialiștilor europeni (PES) la reuniunea organizată în marja summitului european informal de la Sibiu. 

Socialiștii europeni au refuzat să îi învite la întâlnirea de azi pe președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă, deși întâlnirea are loc în România, au declarat surse pentru G4Media.ro. La întâlnire au fost invitați, printre alții, premierii socialiști din Spania, Suedia, Portugalia şi Malta. 

Socialiștii europeni au anunțat în aprilie, într-un comunicat de presă, că au înghețat relațiile cu PSD din cauza atacurilor la statul de drept și independența justiției. Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, a spus că „liderii PES consideră înghețate relațiile cu PSD” până când guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene”.

Dăncilă, întâlnire cu membri PSD la Cluj, într-un salon de nunți 

În timp ce la Sibiu se desfășoară întâlnirea liderilor celor 27 de state membre UE, premierul Viorica Dăncilă are programate întruniri în Cluj-Napoca și Alba Iulia.

La Cluj, Viorica Dăncilă a ajuns după prânz la un restaurant din Gheorgheni, un local de nunți, potrivit Știri de Cluj. La întâlnire participă membri ai organizației locale a PSD, primari și parlamentari.

Dăncilă a ajuns joi și la Alba Iulia, unde a declarat că a avut solicitări de la omologi din diferite state membre ale Uniunii Europene pentru a avea, la Sibiu, reuniuni bilaterale, dar că le-a declinat, deoarece a considerat că nu era oportun să aibă aceste întâlniri în timpul summitului Consiliului European. Surse din PSD citate de Digi24 spun însă că premierul nu a reușit să organizeze nicio întâlnire la Sibiu, așa că și-a programat alte deplasări prin țară. 

Programul premierului Dăncilă nu include azi mitingul organizat de PSD la Iași, pentru care Liviu Dragnea a cerut organizațiilor partidului să aducă în capitala Moldovei 40.000 de oameni. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Doar umbra a ceea ce au fost candva, izolati extern si gafand constant se indreapta in mare viteza spre alegeri pe care le vor pierde. Poate vor intelege diferenta intre ceea ce arata si un partid modern. Fara competitie interna si initiativa la toate nivelurile se putea face politica acum 50 de ani. Odata cu diversificarea surselor de informare, a nevoilor si asteptarilor oamenilor ar trebui sa evolueze si partidele, ca ofertanti ce se vor castigatori la un moment dat in competitia din piata politica. Pacat ca oferta atat de slaba a unora face ca oferta celorlalti, slaba si ea, sa fie mai apreciata si pe cale de consecinta, prin comparatie, acceptata. Oferta slaba ne lasa pe noi, cetatenii, nesatisfacuti.
  • Like 1
 • Ionel check icon
  Inteleg ca "socialistii europeni" au organizat summitul de la Sibiu si au refuzat sa ii invite pe "socialistii romani" !!!!! Va rog frumos sa nu ne luati de ........Mie mi-a placut burtiera la digi24 "Summitul european din Transilvania" !!!! Probabil ca si in strainatate asa a fost prezentat ca summitul din Transilvania , nu din Romania !!!! Oricum, vad ca opozitia din tara este multumita de faptul ca cei care guverneaza tara nu au luat parte la summit ! Acum sa vedem ce vor vota romanii pe 26 mai......
  • Like 0
  • @ Ionel
   Asta cu summitul din Transilvania , este precum zicala : "Gura pacatosului adevar graieste " , dintr-un motiv foarte simplu, pentru banda de hoti si prosti votata de regateni si moldoveni , Europa un prea inseamna mare lucru. Cel mult o vaca de muls ...
   Transilvania prin ceea ce face si ceea ce gindeste, este mult mai aproape de valorile europene decit restul Romaniei condusa de o analfabeta si un tilhar fara scrupule.
   De aia Sibiu , Cluj , Alba Iulia , Arad , Timisoara ., Oradea arata mai aproape de orasele Europei decit Constanta , Galati , Craiova sau chiar Bucuresti.
   Europa, precum multi oameni din Romania cred ca Dragnea si partidul PSD sunt o adunatura mafiota si din motive foarte simple nu vor sa se incurce cu ei. Si nu se poate spune ca nu au incercat .
   Cind unul incearca sa te prosteasca , nu-l trimiti la plimbare ?
   Asta a facut si Europa ...

   Acum un prost se poate simti jignit si se pune pe injurat chiar daca are totul de pierdut . Sau un om cu scaun la cap , se intreaba hai sa vedem ce pot face mai bine ca Europa sa revina la sentimente mai bune. Caci eu am nevoie de Europa mai mult decit are Europa neveoie de mine.

   Pe noi PSD ne vrea afara din Europa ,dar nu au curaj s-o spuna pe fata caci ar ajunge la 10% . In schimb fac acelasi joc infect , noi iubim Europa dar Europa e rea cu noi...
   • Like 0
 • Dan check icon
  Doamna Dancila evita contactul cu oamenii, angajatii institutiilor pe care le viziteaza sunt trimisi acasa, nu da declaratii, sa nu fie atinsa nici macar cu o floare. Si atunci la ce ajuta aceasta vizita?
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult