Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ziua în care PSD a decretat că „există statul paralel”. Liviu Dragnea, întrebat unde stă „statul paralel”: Se vorbește de mult timp în multe emisiuni de televiziune și știe toată lumea

Liviu Dragnea la DNA

Foto: Octav Ganea (inquam Photos)

PSD a adoptat astăzi o rezoluție de susținere a lui Liviu Dragnea în lupta acestuia cu „statul paralel”. În unanimitate de voturi, conducerea PSD a decis că există un „stat paralel și ilegitim”, care „încearcă să preia controlul” și folosește resurse publice. Totodată, PSD critică „lipsa de reacție, complice, a președintelui României”.

De asemenea, PSD va da drumul la mitinguri județene de susținere „pentru România”. Marele miting PSD din București, „cu un milion de participanți” - anunțat de Codrin Ștefănescu - se mai amână.

Cine e „statul paralel? Se vorbește de mult timp și știe toată lumea, a explicat Liviu Dragnea, care a amintit că a stat „multe emisiuni” să discute despre lucrul ăsta.

 • Liviu Dragnea: „Problema nu e Liviu Dragnea. I-am întrebat pe colegii mei dacă ei sunt dispuși să nu cedeze”

„Statul paralel dispare când îi iei instrumentele care există în anumite legi”, a adăugat Liviu Dragnea.

Statul paralel „se vede cu ochiul liber”, spune Liviu Dragnea, care a amintit de „mărturii pe care le-am văzut cu toții”.

La insistențele jurnaliștilor care voiau să afle la cine se referă, Liviu Dragnea s-a enervat: „N-am nicio dovadă. Totul e perfect în România”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Constat ca petarda asta cu statul paralel este imaginea perfecta a proverbului "un nebun arunca o piatra intr-o balta si o suta de intelepti nu pot sa o scoata".
  Fara prea multa filozofie, cine nu este borfas - nu poate intelege lumea lor si traieste intr-o lume paralela cu ei. Ori "stat paralel", in limbajul infractorului condamnat penal dragnea.
  • Like 0
 • Sigur ca trebuie sa existe "statul paralel "al justitiei care sa ne apere de abuzurile ''statului de drept'' al politicienilor , dupa cum ar trebui sa existe si un stat "paralel , dar drept " al jurnalismului adevarat , un "stat paralel" al celor de la Curtea de conturi , CSM , si Avocatul POporului care sa ne apere unii de cheltuielile nesabuite ale unui "Guvern de drept " si a unei administratii controlate de acest Guvern de drept , cheltuieli care frizeaza uneori un atac la siguranta economica nationala , iar CSM si Avocatul Poporului sa ne fereasca de derapajele legislative ale celor din Parlament care sunt convinsi ca ei sunt democratia si ca faptul ca sunt alesi de mai putin de o cincime din populatie le permite sa actioneze , (impotriva bunului simt , interesului national ,interesul generatiilor viitoare) , in interesul meschin al conducatorilor partidului lor si nu a celor pe care i au ales si mai ales intr o proportie covarsitoare , a celor care nu i au ales......
  • Like 0
 • Statul Paralel așa cum îl concepe "binomul" Dragnea-Tăriceanu chiar există. Cum într-o democrație normală (din păcate nu la noi) cele trei Puteri ale statului (executivă, legislativă și judecătorească) acționează independent și se controlează reciproc, ele sunt considerate de cuplul PSD-ALDE drept "state
  paralele".... Două dintre ele, recte Guvernul și Parlamentul sunt deja supuse total Partidului Unic și a mai rămas o putere care nu vrea să asculte comenzile de la Centru ! Acesta este "statul paralel" invocat de Dragnea și Tări... iar supunerea sa Puterii înseamnă fără niciun dubiu supunerea României acestei clici crescute și educate în comunism, sau doar educate de către vechii comuniști. Prin asemenea indivizi, Ceaușescu s-a răzbunat pe noi; 24 de ani s-a străduit să creeze "Omul Nou" ! A reușit, iar acum acest Om Nou (precum Dragnea-Tăriceanu&Co) ne conduce !!!
  • Like 0
 • Nu ma pricep prea bine la drept dar in Codul Penal exista infracțiunea de tăinuirea infractorului. Dacă Dragnea și trupa lui au cunoștința de existența unei infracțiuni contra statului de drept, dar nu o denunță in fața unui organ de cercetare penală atunci eu socotesc ca se fac vinovați de tăinuire. Cumva domnul mai dorește un dosar penal ?

  Bag de seama ca, cel mai firesc, acest circ se poate opri in felul următor: Parchetul General sau însăși DNA-ul se autosesizează in acest caz, LD sau Codrin Cap de Guma sunt chemați sa declare ce au de declarat in urma denunțurilor făcute in spațiul public și gata.

  AFAIK televiziunile nu au (încă) atribuțiile unor organe de urmările penală. puneți mâna la treaba. Mai sunt 3 ani iar spitalele regionale încă așteaptă.
  • Like 0
 • Foarte corect a observat Dragnea! Exista doua state care evolueaza paralel, adica fara sa se atinga unul pe altul si in directii opuse.

  Institutiile celor doua state sunt mai mult sau mai putin vizibile. De exemplu, exista in unul din aceste state o institutie a onestitatii, a empatiei (vezi http://www.digi24.ro/emisiuni/in-fata-ta/in-fata-ta-16-noiembrie-22-30-830140), institutie care are sute de mii de angajati si milioane de subiecti. Ministrii fara portofoliu (nevotati de bobor) precum Melania Medeleanu si V Voiculescu au reusit sa creeze institutii precum magiCAMP si magicHOME, institutii care angajeaza tot mai multi oameni care-si pot permite participari personale.

  Statul paralel replica cu institutiile hotiei si ale dispretului (administratiile nationale si locale, ministerele sanatatii si educatiei, etc) care se preocupa in principiu de problemele aceleiasi populatii, numai ca in sens opus. Aici "angajatii" incaseaza beneficii uriase pentru a fura si distruge tot ceea ce incerca sa produca multimea "alegatorilor" care i-au cocotat in jilturile temporarei lor puteri.

  Da, avem doua stari de lucruri, doua state paralele care trag in directii opuse.


  • Like 1
 • ””Liviu Dragnea: „Problema nu e Liviu Dragnea. I-am întrebat pe colegii mei dacă ei sunt dispuși să nu cedeze””. Cum ar veni, Ali Baba Dragnea îi întrebă pe cei 40 de hoți, dacă sunt de acord să se oprească a căra în ”peștera” lor ceea ce fură.
  • Like 1
 • Prin "stat paralel", LD înțelege factorii de putere cu interese divergente față de 'gruparea' pe care, momentan, o conduce, împreună cu CPT și posibil, alte persoane ce rămân voit în umbră sau în plan secund.
  • Like 0
  • @ Mihai Grecu
   Dan Dan Dan Dan check icon
   Sampon aveti ? Ce faceti cu un portofel gasit pe strada ?
   Brigada Diverse...
   • Like 0
  • @ Mihai Grecu
   check icon
   Mda...de drept la opinie ai auzit?Nu poti exprima o opinie contrara "gandirii superioare" ca te si catalogheaza drept manipulat de multinationale,platit cu 30 de lei,scula lui Soros,stat paralel ,...
   Hitler cum a ajuns la putere in 1933?Nu tot in urma unor alegeri?Alegerile pot justifica ceea ce a facut ?De ce ar sta acum cineva in umbra cand tenebrele mintii unui pui de militian dau pesta cap o tara?Si "profesori universitari" stau sa vegheze acest derapaj...ce sa ne miram daca membrii academiei mai ca-l faceau membru onorific pe unu' ce n-a deschis o carte nici din greseala?
   • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Sa fii paralel cu Realitatea si sa crezi ca Realitatea este un Stat Paralel. Apoi fac un miting care sa le confirme ca intr-adevar Realitatea este Statul Paralel si ei sunt ancorati corect. E ca in reclama aia cu popa si Bat Man...Bat Man si el era popa...
  E distractiv...de ras..dar pe banii mei,si asta ma doare...daca era pe ai lor luam si seminte....
  https://www.youtube.com/watch?v=gAaFsVmD6DI (Herculane live...EPIC)
  • Like 1
 • Vă mărturisesc că am o problemă, nu știu ce înseamnă STAT PARALEL. Am mai avut o problemă similară când eram copil, nu știam ce înseamnă cuvântul “chiabur”. Îl tot auzeam la TV, cum aud azi de “statul paralel”, dar nimeni nu stătea să-l explice. Aveam un singur indiciu, se spunea “chiaburii de la sate”. Eu fiind născut la oraș, am dedus că termenul respectiv nu mă vizează, așa că mi-am luat inima în dinți și-am întrebat-o pe tovarașa la prima ședința de organizație de pionieri. Răspunsul a fost mirobolant : “un reprezentant al vechii orânduiri burghezo-moșierești”. Ahaa… am zis ș-am dat moale din cap, pătruns de explicație.
  Așa că aș vrea să știu de la specialiști ce primejdie ne rezervă viitorul cu acest “stat paralel”, ce este el? O organizație secretă gen masoneria? Cum putem să ne dăm seama dacă omul de lângă noi, din tramvai sau metrou, vecinii de stradă nu fac parte din “statul paralel”? Unde pot fi reclamați și ce măsuri ia statul bun împotriva lor? Zău dl Tăriceanu, dacă tot ați descoperit “statul paralel”, precum Parkinson boala care-i poartă numele, dați toate detaliile, nu ne lăsați să orbecăim!
  Tot scriind așa, mi-a venit în minte încă un indiciu - mulțumesc dl Tăriceanu! Domnia sa spunea că “statul paralel” l-a ajutat pe dl. Iohannis să devină președinte. Păi și eu l-am votat pe dl. Iohannis! Deci…fac parte din “statul paralel”, cu toate că nu mi-e foarte clar ce-nseamnă. Fantastic!
  • Like 7
 • check icon
  Cedez postacului costache partea de datorie ce mi-ar reveni pentru restituirea catre UE a celor 20 de milioane de euroi "imprumutati" de livache.Daca tot moare de iubire fata de "purtatorii de actiuni" astia...si sa iasa in strada sa sustina ca furtul lor e unul perfect legal.Brat la brat cu iubitorul drepturilor hotilor,violatorilor ,pedofililor si criminalilor carora li s-au facut nedreptati in inchisoare.Cel ce nu prea stie sa numere desi se numeste profesor universitar?
  • Like 4


Îți recomandăm

tortdebezea

Înainte să-și deschidă laboratorul, Simona a lucrat în corporație și făcea torturi din pasiune pentru prieteni și pentru micile evenimente din familie. Dar treptat, lucrurile au evoluat, și a început să tatoneze ideea pentru a vedea în ce măsură există o piață pentru această pasiune. Și pentru că exista, a identificat și o nișă pe care să o testeze.

Citește mai mult

Ștefan Chelimîndră

„A fost o perioadă chiar foarte grea, nu aveam cu ce să mă îmbrac, nu aveam cum să mă spal, n-aveam unde să mă spăl. Am fost nevoit să merg la școală cu pantofii bătrâni ai bunicii vitrege”. (Foto: Ștefan Constantin Facebook)

Citește mai mult

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult