Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„M-aș da în judecată și pe mine" - răspunsul primarului Ciucu atunci când e întrebat pe cine ar acționa în instanță dacă ar fi familia Anei Oroș, ucisă de câini în Lacul Morii

Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat la Digi 24 că ar fi dat „cu siguranță” în judecată autoritățile din București „dacă făcea parte din familia Anei Oroș", activista ucisă de câini în zona Lacul Morii, săptămâna trecută.

„Pe cine ați da în judecată?", a întrebat jurnalistul Claudiu Pândaru. „Pe toată lumea", a răspuns primarul Sectorului 6. „Inclusiv pe mine", a continuat Ciucu, întrebat dacă s-ar da în judecată și pe el însuși pentru moartea femeii.

Primarul a mai anunțat că va face o plângere penală împotriva celor care „au deturnat”, potrivit opiniei sale, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa.

„Înainte erau 90 de hingheri, acum mai sunt 10. Bugetul a fost deturnat către alte lucruri. Câinii au început să reapară în Bucureşti foarte mulţi, pentru că nu mai sunt prinşi, nu mai sunt locuri în adăposturi", a spus Ciprian Ciucu.

El a menţionat că terenul unde o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii nu a fost împrejmuit, pentru că se află într-o zonă inundabilă şi nu pot fi emise autorizaţii de construire în astfel de perimetre. „Cineva a împroprietărit pe cineva, acolo doar prin înţăruşare este permisă aşa-zisa delimitare", a explicat edilul Ciucu.

Potrivit acestuia, sunt multe căi de acces în zonă, iar numărul de poliţişti locali este insuficient pentru ca acestea să fie păzite.

„O să punem camere, au mai fost puse, dar au fost date jos. Acel teren a mai fost curăţat de câini. Nu este pentru prima oară când a fost plin de câini. Înainte ASPA acţiona altfel, aveau patrule. Teza este că serviciul de ecarisaj a fost distrus, banii nu s-au mai dus pe prindere, ci pe alte lucruri", a spus Ciprian Ciucu.

Edilul a mai spus că nu a vorbit cu primarul general, Nicuşor Dan, după tragedie.

„Mi-am pierdut foarte mult încrederea în capacitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a gestiona anumite servicii publice, de aceea încerc să fac cât mai multe", declară Ciucu.

„Chiar dacă avem aceleaşi aspiraţii, lipsa capacităţii de lidership mă face să-mi pun semne de întrebare dacă este persoana potrivită să conducă acest oraş foarte mare, foarte greu, foarte complex", susține primarul sectorului 6, care este și lider al PNL București.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai da-te ba! Revezi ce spuneai pe vremea cand erai oengist cu ocazia mortii acelui copil, faptasi tot cainii maidanezi si da-te ba in judecata si cu capul de pereti dupa ce compari cu ticalosiile pe care le debitezi azi dupa un caz asemenea. Pai moderatorul claudiu panduru a fost un las fata de tine. Eu nu ti-as fi permis sa deschizi gura.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult