Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

„M-aș da în judecată și pe mine" - răspunsul primarului Ciucu atunci când e întrebat pe cine ar acționa în instanță dacă ar fi familia Anei Oroș, ucisă de câini în Lacul Morii

Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat la Digi 24 că ar fi dat „cu siguranță” în judecată autoritățile din București „dacă făcea parte din familia Anei Oroș", activista ucisă de câini în zona Lacul Morii, săptămâna trecută.

„Pe cine ați da în judecată?", a întrebat jurnalistul Claudiu Pândaru. „Pe toată lumea", a răspuns primarul Sectorului 6. „Inclusiv pe mine", a continuat Ciucu, întrebat dacă s-ar da în judecată și pe el însuși pentru moartea femeii.

Primarul a mai anunțat că va face o plângere penală împotriva celor care „au deturnat”, potrivit opiniei sale, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa.

„Înainte erau 90 de hingheri, acum mai sunt 10. Bugetul a fost deturnat către alte lucruri. Câinii au început să reapară în Bucureşti foarte mulţi, pentru că nu mai sunt prinşi, nu mai sunt locuri în adăposturi", a spus Ciprian Ciucu.

El a menţionat că terenul unde o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii nu a fost împrejmuit, pentru că se află într-o zonă inundabilă şi nu pot fi emise autorizaţii de construire în astfel de perimetre. „Cineva a împroprietărit pe cineva, acolo doar prin înţăruşare este permisă aşa-zisa delimitare", a explicat edilul Ciucu.

Potrivit acestuia, sunt multe căi de acces în zonă, iar numărul de poliţişti locali este insuficient pentru ca acestea să fie păzite.

„O să punem camere, au mai fost puse, dar au fost date jos. Acel teren a mai fost curăţat de câini. Nu este pentru prima oară când a fost plin de câini. Înainte ASPA acţiona altfel, aveau patrule. Teza este că serviciul de ecarisaj a fost distrus, banii nu s-au mai dus pe prindere, ci pe alte lucruri", a spus Ciprian Ciucu.

Edilul a mai spus că nu a vorbit cu primarul general, Nicuşor Dan, după tragedie.

„Mi-am pierdut foarte mult încrederea în capacitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a gestiona anumite servicii publice, de aceea încerc să fac cât mai multe", declară Ciucu.

„Chiar dacă avem aceleaşi aspiraţii, lipsa capacităţii de lidership mă face să-mi pun semne de întrebare dacă este persoana potrivită să conducă acest oraş foarte mare, foarte greu, foarte complex", susține primarul sectorului 6, care este și lider al PNL București.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai da-te ba! Revezi ce spuneai pe vremea cand erai oengist cu ocazia mortii acelui copil, faptasi tot cainii maidanezi si da-te ba in judecata si cu capul de pereti dupa ce compari cu ticalosiile pe care le debitezi azi dupa un caz asemenea. Pai moderatorul claudiu panduru a fost un las fata de tine. Eu nu ti-as fi permis sa deschizi gura.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult