Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„M-aș da în judecată și pe mine" - răspunsul primarului Ciucu atunci când e întrebat pe cine ar acționa în instanță dacă ar fi familia Anei Oroș, ucisă de câini în Lacul Morii

Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat la Digi 24 că ar fi dat „cu siguranță” în judecată autoritățile din București „dacă făcea parte din familia Anei Oroș", activista ucisă de câini în zona Lacul Morii, săptămâna trecută.

„Pe cine ați da în judecată?", a întrebat jurnalistul Claudiu Pândaru. „Pe toată lumea", a răspuns primarul Sectorului 6. „Inclusiv pe mine", a continuat Ciucu, întrebat dacă s-ar da în judecată și pe el însuși pentru moartea femeii.

Primarul a mai anunțat că va face o plângere penală împotriva celor care „au deturnat”, potrivit opiniei sale, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa.

„Înainte erau 90 de hingheri, acum mai sunt 10. Bugetul a fost deturnat către alte lucruri. Câinii au început să reapară în Bucureşti foarte mulţi, pentru că nu mai sunt prinşi, nu mai sunt locuri în adăposturi", a spus Ciprian Ciucu.

El a menţionat că terenul unde o femeie a fost ucisă de câini în zona Lacul Morii nu a fost împrejmuit, pentru că se află într-o zonă inundabilă şi nu pot fi emise autorizaţii de construire în astfel de perimetre. „Cineva a împroprietărit pe cineva, acolo doar prin înţăruşare este permisă aşa-zisa delimitare", a explicat edilul Ciucu.

Potrivit acestuia, sunt multe căi de acces în zonă, iar numărul de poliţişti locali este insuficient pentru ca acestea să fie păzite.

„O să punem camere, au mai fost puse, dar au fost date jos. Acel teren a mai fost curăţat de câini. Nu este pentru prima oară când a fost plin de câini. Înainte ASPA acţiona altfel, aveau patrule. Teza este că serviciul de ecarisaj a fost distrus, banii nu s-au mai dus pe prindere, ci pe alte lucruri", a spus Ciprian Ciucu.

Edilul a mai spus că nu a vorbit cu primarul general, Nicuşor Dan, după tragedie.

„Mi-am pierdut foarte mult încrederea în capacitatea Primăriei Municipiului Bucureşti de a gestiona anumite servicii publice, de aceea încerc să fac cât mai multe", declară Ciucu.

„Chiar dacă avem aceleaşi aspiraţii, lipsa capacităţii de lidership mă face să-mi pun semne de întrebare dacă este persoana potrivită să conducă acest oraş foarte mare, foarte greu, foarte complex", susține primarul sectorului 6, care este și lider al PNL București.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai da-te ba! Revezi ce spuneai pe vremea cand erai oengist cu ocazia mortii acelui copil, faptasi tot cainii maidanezi si da-te ba in judecata si cu capul de pereti dupa ce compari cu ticalosiile pe care le debitezi azi dupa un caz asemenea. Pai moderatorul claudiu panduru a fost un las fata de tine. Eu nu ti-as fi permis sa deschizi gura.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult