Sari la continut
alt

Ruxandra Burcescucheck icon

Ruxandra Burcescu a terminat facultatea de Comunicare şi Relaţii publice iar, ulterior, masteratul de Publicitate din cadrul SNSPA. În prezent lucrează ca freelancer în domeniul publicităţii online, este critic de film pentru website-ul cultural LiterNet şi publică pe blogul personal. 


Articole publicate check icon

Și au trăit fericiți până la prima poză

Când ajungem la discuția despre revenge porn, râsetele și chicotelile se întețesc. O fată din prima bancă, îmbrăcată în hanorac, se întoarce furioasă spre colegii din spate și le spune să tacă. E micuță - dar, într-un fel ciudat, pare impunătoare. Se întoarce spre noi și apleacă în față, pregătită să asculte. Peste clasă se lasă liniștea. (Articol de Ruxandra Burcescu și Nicoleta Rădăcină. Fotografii de Alexandra Crisbăşan)

Citește mai mult

Și au trăit fericiți până la prima poză (II)

Povestea Evelinei, a lui Răzvan și a fotografiei în care toată școala a văzut-o dezbrăcată a început cum încep mai toate iubirile de liceu: frumos. S-au cunoscut la școală, în spatele sălii de sport, în locul în care toată lumea se aduna în pauze la fumat. Era septembrie târziu, Evelina era într-a IX-a pe-atunci - și ieșise, ca de obicei, să fumeze. (Articol de Ruxandra Burcescu și Nicoleta Rădăcină. Fotografii de Alexandra Crisbăşan)

Citește mai mult

Și au trăit fericiți până la prima poză

Un oraș de provincie. Fata-băiatul-fotografia-despărțirea-răzbunarea: așa încep toate poveștile de “revenge porn” din liceele românești. De-aici încolo, fiecare istorie personală înaintează pe propriul făgaș. Niciuna, însă, nu se încheie cu happy-end. Uneori deznodământul e exmatricularea, alteori plângerea la poliție, câteodată tentativa de sinucidere. (Articol de de Ruxandra Burcescu și Nicoleta Rădăcină. Foto: Alexandra Crisbăşan)

Citește mai mult

The wall

În medicină, există un termen – sindromul geamănului dispărut. A fost descoperit în 1945. Pe scurt, sindromul geamănului dispărut se referă la situaţia în care, în cazul unei sarcini multiple, unul dintre fetuşi moare în timpul sarcinii şi este absorbit de către celălalt. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Gheorghe Burnei

Cum a fost posibil ca un impostor care tratează o simplă luxaţie la şold crăpând bazinul unui copil şi punându-i un implant din ceramică şi sticlă, să fie considerat cel mai bun ortoped din România, „medicul care face miracole”? (Foto: RFI)

Citește mai mult

Gaudeamus

Deopotrivă spectator, regizor şi actor, Cristian Tudor Popescu aşază meticulos piesele acestui puzzle sub formă de povestiri suprarealiste, articole, relatări şi meditaţii. (Foto Inquam Photos / David Muntean)

Citește mai mult

Black Protest

Oare există o vină acolo şi ea aparţine exclusiv femeii care alege să facă un avort? De ce blamăm o puştoaică de 15 ani care a ajuns în situaţia aceea şi mutăm vina din curtea noastră presărată cu învăţături şi experienţe de viaţă în bucăţica ei de teren viran? Pentru că, doamnelor şi domnilor, vina este, în principal, a noastră. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Sarmizegetusa Regia

Dacii sunt cei care i-au cucerit de fapt pe romani, iar toate limbile latine se trag din dacă veche. România este, de fapt, leagănul civilizaţiei în Europa, dar acest lucru este bine ascuns în arhivele Vaticanului deoarece dacă s-ar afla, minunaţii noştri concetăţeni s-ar revolta şi ar dejuca planurile malefice ale altor naţiuni de a subjuga „poporul ales”. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult