Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Mușamalizarea Colectiv!” Cătălin Tolontan: „Avem mărturii ale medicilor legiști care au fost puși să treacă morțile din cauza infecțiilor nosocomiale drept stop cardiorespirator”

Cătălin Tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre „mușamalizarea” tragediei de la Colectiv, când toate decesele din cauza infecțiilor nosocomiale au fost consemnate de medicul legist ca stop cardiorespirator, făcând o comparație cu situația din decembrie '89.

„Acești oameni care au mușamalizat Colectiv au acționat ca în decembrie '89. Morții din decembrie '89 arși la crematoriul din București, aduși de la Timișoara, morții în spitalele bucureștene, acelor morți li s-a trecut de către de către medicii legiști de la morgă stop cardiorespirator. Ei erau împușcați în cap și s-a spus că au făcut stop cardiorespirator, pentru că, nu-i așa, ce poți să spui unui medic care scrie asta, de vreme ce inima s-a oprit. La fel s-a întâmplat în aceste cazuri. Mușamalizarea nu s-a oprit la spitale, a mers mai departe, la INML. Pentru că toate acele infecții nosocomiale care n-au fost evidențiate la morți, toate morțile care erau de fapt de infecții generalizate au fost toate trecute cu metoda decembrie '89 drept stop cardiorespirator”, a spus Tolontan.

Moderator: Aveți dovezi care să susțină lucrurile acestea ?

Cătălin Tolontan: Da, avem dovezi care să susțină.

Moderator: Și pe care le veti publica?

Cătălin Tolontan: Exact. Și aceste lucruri arată că schema există. Ei doar au aplicat-o încă o dată cu aceeași mentalitate.

Moderator: Care era scopul?

Cătălin Tolontan: Să nu explodeze în societatea românească. Avem mărturii ale medicilor legiști care au fost puși, spun ei, să facă aceste lucruri. 

Moderator: Cine i-a pus?

Cătălin Tolontan: Șefii, nu știu. Sunt niște oameni „invizibili” în toată povestea asta. Unii dintre ei apar în imagini (difuzate de Libertatea - n.n.). Apar niște persoane care nu trebuia să fie acolo la intervenția de la Colectiv. Niște civili, nu cei cu stații de emisie-receptie, că aceștia sunt bine cunoscuți. Sunt niște persoane în spate. O să vedem. Provoc opinia publică, dacă aveți informații despre oamenii aceștia care apar în filmulețele astea, spuneți-ne. Era unul chiar în spatele lui Raed Arafat, în spatele lui Gabriel Oprea. Niște oameni care nu aveau nicio poziție în sistemul de sănătate, teoretic, nici în sistemul de intervenție de urgență. Sunt aproape necunoscuți publicului și care ne-au fost semnalați.

Moderator: Servicii?

Cătălin Tolontan: Nu știm. Haideți să încercăm să îi aflăm. 

Emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14.30.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • 4 Ani in care principalii vinovati respectiv patronii Colectiv nu infunda nici astazi puscaria!

  Facem tamtam cat mai mare la efecte incat uitam cu desavarsire cauza. Un agent economic care functioneaza pe proprie raspundere pt 80 de persoane si baga 400 de oameni intr-o maghernita din care nu au cum sa iasa fizic in timp util atatia si ca urmare mor pana la interventia pompierilor ~ 30 de oameni.

  Dupa 4 ani nimeni nu e vinovat, nimeni nu e in puscarie, si-au dat cativa demisia, mai cerem demisia altora si o lalaim asa pana probabil se vor prescrie faptele.
  Probabil si aceste "dezvaluiri" sunt tot in scopul de a mai prescrie niste termene de judecata pentru a reanaliza dosarul inca vreo 3-4 ani in virtutea noilor probe.

  O manipulare continua. Atat praf in ochi pornind de la cine a autorizat focul de artificii, cine a montat si ales buretele, cine a spalat nu stiu ce solutie ignifuga, cine a autorizat clubul, cum s-a desfasurat interventia cine pe cine a sunat, care cum au fost tratate victimile samd. Nu m-ar mira sa aflam ca de fapt si de drept vinovati sunt proiectantul si constructorul cladirii care au proiectat/construit o fabrica de pantofi acum 50-80 de ani.
  • Like 0
 • Musamalizari la propriu, tendinte de a ascunde gunoiul sub pres, vopsit bordura cu var, curatenie pe sector.....sau din proastele obiceiuri trecute in normalitate de majoritatea populatiei. Mai rau este ca pana la marele Colectiv au fost prea multe colectiv-e mai mici la nivel individual care nu au beneficiat de aceasta acoperire mediatica. Si apropo, de la moartea japonezului muscat de caine, baietelul sfasiat in parc, a numarat careva cati oameni au sfarsit la fel de cumplit. Colectiv este un wake up call, si daca nici asta nu ne trezeste masiv la realitate ne regasim cu totii inregimentati in categoria descrisa de Isus Hristos: Lasa mortii sa-si ingroape mortii lor.
  • Like 0
 • - pentru ca iarasi veni vorba de celebrul "colectiv"(denumire cu mai multe semnificatii) - puteti sa ma executati in ce stil vreti, eu tot aia zic ce-a zis bine de data aia, la scurt timp dupa eveniment, "sfantul" nr.>1< al tarii, "Deiniel Chobothea" intr-o predica sau numai declaratie, (l-am auzit la radio) >>"ce-au cautat oamenii aceia in locul acela, de ce n-au venit mai bine la biserica??"<< - iar eu raspund >>pai ar fi venit ei, (oare??) dar la ora aia biserica era inchisa !!<< - si zic mai departe >>cati parinti nu si-au sfatuit, unii cu lacrimi, copiii sa nu mearga la distractie in astfel de localuri !!?? - si-apoi tinerii insisi nu si-au dat seama odata intrati de-atatea ori in pestera(grota) aia mica, ticsita de oameni si fum, cu o singura intrare-iesire, si aia mica, cu un interior garnisit de sus pana jos cu tot felul de materiale suspect de inflamabile, ba inca intr-un loc unde (poate) sa mai fi avut loc ceva mini-spectacole cu artificii, (in orice caz, aceasta ultima, sper, procedura trebuie sa fi fost anuntata dinainte), un loc in care se servea alcool, tigara, si, (poate) ceva prafuri sau picaturi, dupa cum ziceau gurile rele ale internetului despre asemenea "locatii", cu atat mai mult cu cat unii interni si externi locului spuneau ca acolo veneau si oameni maturi fizic si cultural, ingineri, arhitecti, medici, profesori, artisti, muzicieni, etc, niciunul dintre acestia, cu toate studiile, varsta si experienta lor, neavand habar de ceva ce se numeste "Norme de tehnica si protectia muncii si a persoanei" lucru invatat de la liceu in sus ....... - eheeeei, cu toata tristetea mea profunda, caci eu stiu ce-i suferinta, de mic copil, iata principala cauza a evenimentului tragic ce-a rezultat ....... - intr-un cuvant, "pazeste-te singur, ca sa n-ai nevoie sa te pazeasca altii", iar restul, vina autoritatilor, este altceva, se chinuie zadarnic opinia publica sa oblige autoritatile sa-si faca datoria, fata de ce-a mai ramas de facut, (ar mai fi cazurile Tandarei, Caracal,etc.,)....... - curios si faptul ca (inainte) cat mai ales dupa, "autoritatile" de orice fel au tacut malc in privinta avertizarii impotriva unor anume spectacole in astfel de locuri, doar unii singulari, la diferite ocazii, au baiguit cu frica si jena cate ceva despre astfel de lucruri, bineinteles in afara de "sfantul national" pomenit mai sus, dar acesta isi permite, ca doar este "pater populi" .......
  • Like 0
 • Nu e nimic anormal in declararea ca si cauza finala a decesului, stopul cardio respirator. In urma unor suferinte prelungite, a caderii sistemelor unul dupa altul, capacitatea inimii de a mai sustine organismul se prabuseste.
  Si victima unui AVC tot de stop cardio respirator moare.
  Hai sa nu facem circ de dragul mentinerii in varful audientei.
  Aia din spate probabil erau țucalari de.ai boșilor. Da, n.aveau ce cauta acolo, dar daca cadea o grinda pe Oprea, ala era desfiintat ca om. Get it? Datoria e datorie si daca.i slujesti lu dracu. Nu mai umblati dupa alte victime, sunt suficiente.
  • Like 0
  • @ Calin Ungureanu
   Delia MC Delia MC check icon
   Da, așa e. Cauză directă a morții e stopul cardio-respirator. Important e ceea ce a determinat stopul și acolo trebuie dl Tolontan să caute. Dacă acolo scrie de exemplu șoc toxico-septic. Dacă nu, și nefericitul a fost infectat cu germeni de spital, și totuși scrie la acea rubrică infarct, da, e făcătură.
   Atenție, dl Tolontan, cum se citește un certificat de deces.
   • Like 0
 • digital check icon
  Păi dacă e așa de șmeker să ne spună mai întâi cum a fost incendiat clubul „Colectiv”!Placa aia cu spitalele, catedralele, nosocomialele e after that!
  • Like 0
  • @ digital
   Iată unul care susține că clubul a fost incendiat, în mod intentionat cred că ai vrut să spui, dar ai omis, cum ai omis si de către cine și în interesul cui? Nu ai avut, încă ok-iul!? Știi foarte bine "cum a fost incendiat". Lucrări cu materiale inadecvate, autorizații de funcționare luate pe șpăgi grele, crearea de momente, în necunoștință de cauză, ce nu-și aveau locul dintr-o asemenea " clădire ". Pentru că responsabilitatea a tot ce s-a întâmplat merge până sus, în politic în special, se va tergiversa în continuare. Gestul lui ponta a fost o mascaradă, o retragere, iluzorie, pentru moment. A pierdut totul, dar luptă, din păcate cu sprijin inconștient, să recapete ce a avut.
   • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   - daca autorizatiile de functionare erau luate pe spagi "grele", plus alte cheltuieli obligatorii sau numai necesare, va dati seama de cati bani dispuneau proprietarii si acolitii lor, deci cat incasau de la tot felul de musafiri care muscau momeala, si ce se mai petrecea inauntru pe sub mana, de veneau atatia buluc-gramada la evenimentele curente, da?? ........................................................................................................................................................................
   • Like 1
  • @ Stan Colton
   Tot ce este posibil. Doar trăim în "democrație și libertate". Aici am ajuns cu respingerea învățatului și a educației și preamărirea deșănțată a non valorilor.
   • Like 0
 • Nu trebuie niciun Hexifarma. La Brașov, Sorina Pintea a amendat spitalul judetean de 2 ori la rand, ca nu se spală MEDICII pe mâini. Ar fi cea mai simplă cale de propagare a infecțiilor.
  • Like 1
  • @ Ioana Andrea Diaconu
   - de unde stii ca haiduca Pintea a facut asa ceva ?? - curios textul ca si ideile ce-au stat la baza acestuia >>a amendat spitalul<< cine-i acela "spitalul" ?? - de ce nu i-a amendat pe nespalatii aia de "medici", ce vina are mortaciunea aia de spital ?? - vasazica a luat niste bani de la primaria Brasov(contribuabilul local) si i-a transferat la trezoreria statului falit ?? - mai este si varianta aia in care medicii nu se spala pe maini pentru ca nu au cu ce - de ce nu au cu ce ?? - ori nu sant bani destui ca sa ajunga si pentru asta, ori administratia isi insuseste niste bani din fonduri, intr-un fel sau altul, direct sau cheltuindu-i pe alte treburi nenecesare sau la preturi astronomice, ceea ce ministra Pintea n-a avut timp sa cerceteze sau n-a avut pe cine sa puna sa faca asta, sau s-a scapat de orice bataie de cap, "amendand spitalul", sau cine stie, poate i-a convenit situatia ....... si la urma, ar mai fi si situatia cu micile "completari" personale pe care le-ar putea eventual face unii din personalul care aplica masurile de igiena in spital - cine poate descoperi toate acestea si sa le combata cu succes, ca astea toate sant boli generale vechi, care vin odata cu genele nationale romanesti .................
   • Like 0
 • Totul este posibil . Avand in vedere ca infectiile in cazul arsilor pe suprafețe extinse ,plus intoxicată prin instalarea acelui fum pot duce la deces,dar pot da și stop cardio respiratie. Sa nu uitam și de dezinfectantelor=apa de la rețeaua mafiotă Pharma, care a accentuat extinderea infectiilor ,care nu se poate arunca in cârcă medicilor .
  • Like 0
  • @ Liana Bogdan
   Nu sunt eu analfabeta,ci cel care ma corecteaza aiurea!!!!!!!
   • Like 0
  • @ Liana Bogdan
   - sa traiesti mult si bine, aici se admit tot felul de greseli de exprimare si editare, daca ideile exprimate sant valabile, nu si pentru cei ce nu admit nimic si pe nimeni ..................................
   • Like 0
 • Beliș Vladimir,
  De când te aștept!
  • Like 0
  • @ Narcis Cristian Masala
   - rebus sau servicii "secrete" ??
   • Like 0


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult