Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Nominalizarea Colectiv la Oscar, „o recunoaștere a poveștii, un semn de respect față de victime”. Antoaneta Opriș, coautoarea documentarului

Documentarul colectiv

Foto: Getty Images

Documentarul Colectiv, în regia lui Alexander Nanau, a fost nominalizat la Oscar la două categorii - Documentar și Film Internațional. 

„Am așteptat cu sufletul la gură această ceremonie live. Nu a fost în primul calup de anunțuri, am avut apoi vreo 5 minute de pauză, dacă așteptam mai mult ne crăpau inimile”, povestește Antoaneta Opriș. coautarea filmului.

CITIȚI ȘI: Alexander Nanau, despre filmările la documentarul „colectiv”: „Să constați că cineva, organizat, omoară copiii altor oameni e devastator. Seara eram niște oameni bătuți din cauza a ce aflam”

Este pentru prima dată când un film românesc este nominalizat la Oscar și a patra oară din istoria de 65 de ani a premiilor când un documentar este selectat la categoria Film Internațional. 

„Dincolo de faptul că nominalizările sunt o recunoaștere a muncii cineaștilor, sunt și o recunoaștere a poveștii, un semn de respect față de victime, de aparținători, de supraviețuitori”, spune Antoaneta Opriș.

La categoria documentar, lungmetrajul va concura cu ”Crip Camp", "The Mole Agent", "My Octopus Teacher" şi "Time", iar la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional", cu ''Another Round'' (Danemarca), ''Better Days'' (Hong Kong), ''The Man Who Sold His Skin'' (Tunisia) şi "Quo Vadis, Aida?" (Bosnia-Herţegovina).

Gala de decernare a premiilor Oscar va fi organizată în acest an pe 25 aprilie.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult