Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Plătesc grav prostia asta și îmi este rușine cu asta”

Anisia Stoica: „La un moment dat, am fost întrebată de președintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era președintele partidului, dacă s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus că nu și nici nu știam cine să o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni să intervină la Liviu Dragnea pentru a fi angajată. Forma de a fi remunerată în felul acesta a fost total nefericită, a fost peste capul meu. S-a luat această hotărâre să fiu angajata acestei Direcții. Domnul președinte m-a întrebat, pe holul partidului. A fost o discuție despre organigrama instituției. Domnul Dragnea a avut discuții cu niște persoane pe care nu le știu exact. Mi-a spus că voi fi angajată în cadrul DGASPC. Mi-a spus că o să fie o situație temporară. S-a creat o discuție atunci, eram nelămurită cu privire la activitatea concretă, unde o să muncesc, la partid sau la Protecția Copilului Teleorman. Adriana Botorogeanu fusese angajată înaintea mea la Protecția Copilului Teleorman, dar muncea la partid. Cei de la DGASPC știau această situație. Alesu Floarea ne-a spus „Mai bine să nu veniți deloc la DGASPC, să nu vă vadă lumea. Vă duceți doar la PSD”. Ne-am conformat sarcinilor trasate, ordinele erau peste capul nostru. Noi le-am îndeplinit”.

Judecător: V-a obligat cineva să faceți asta? Erau consecințe grave?

Anisia Stoica: „Puteam să nu ne ducem, sigur. Am rămas în cadrul partidului. Atât eu, cât și Botorogeanu, ne-am dus în cadrul PSD, unde ne-am desfășurat activitatea”.

Judecător: Ați spus că opțiunea a fost neinspirată.

Anisia Stoica: „Da, așa am spus, să lucrăm la PSD și să fim plătiți de DGASPC. Dacă știam, nu făceam acest lucru. Plătesc grav prostia asta și îmi este rușine cu asta. Nu știam că încalc legea penală”.

(Fragment din declarația inculpatei Anisia Stoica, făcută ieri, în procesul angajărilor fictive de la Direcția Protecției Copilului Teleorman. Liderul PSD Liviu Dragnea, inculpat, a asistat la această declarație, aflat în primul rând al sălii de judecată).

Întrebare, stimați Republicani: Ce credeți, Anisia Stoica minte sau este sinceră? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult