Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

„Plătesc grav prostia asta și îmi este rușine cu asta”

Anisia Stoica: „La un moment dat, am fost întrebată de președintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era președintele partidului, dacă s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus că nu și nici nu știam cine să o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni să intervină la Liviu Dragnea pentru a fi angajată. Forma de a fi remunerată în felul acesta a fost total nefericită, a fost peste capul meu. S-a luat această hotărâre să fiu angajata acestei Direcții. Domnul președinte m-a întrebat, pe holul partidului. A fost o discuție despre organigrama instituției. Domnul Dragnea a avut discuții cu niște persoane pe care nu le știu exact. Mi-a spus că voi fi angajată în cadrul DGASPC. Mi-a spus că o să fie o situație temporară. S-a creat o discuție atunci, eram nelămurită cu privire la activitatea concretă, unde o să muncesc, la partid sau la Protecția Copilului Teleorman. Adriana Botorogeanu fusese angajată înaintea mea la Protecția Copilului Teleorman, dar muncea la partid. Cei de la DGASPC știau această situație. Alesu Floarea ne-a spus „Mai bine să nu veniți deloc la DGASPC, să nu vă vadă lumea. Vă duceți doar la PSD”. Ne-am conformat sarcinilor trasate, ordinele erau peste capul nostru. Noi le-am îndeplinit”.

Judecător: V-a obligat cineva să faceți asta? Erau consecințe grave?

Anisia Stoica: „Puteam să nu ne ducem, sigur. Am rămas în cadrul partidului. Atât eu, cât și Botorogeanu, ne-am dus în cadrul PSD, unde ne-am desfășurat activitatea”.

Judecător: Ați spus că opțiunea a fost neinspirată.

Anisia Stoica: „Da, așa am spus, să lucrăm la PSD și să fim plătiți de DGASPC. Dacă știam, nu făceam acest lucru. Plătesc grav prostia asta și îmi este rușine cu asta. Nu știam că încalc legea penală”.

(Fragment din declarația inculpatei Anisia Stoica, făcută ieri, în procesul angajărilor fictive de la Direcția Protecției Copilului Teleorman. Liderul PSD Liviu Dragnea, inculpat, a asistat la această declarație, aflat în primul rând al sălii de judecată).

Întrebare, stimați Republicani: Ce credeți, Anisia Stoica minte sau este sinceră? 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult