Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Plătesc grav prostia asta și îmi este rușine cu asta”

Anisia Stoica: „La un moment dat, am fost întrebată de președintele CJ, Liviu Dragnea, pentru mine era președintele partidului, dacă s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus că nu și nici nu știam cine să o rezolve. Eu nu am apelat la nimeni să intervină la Liviu Dragnea pentru a fi angajată. Forma de a fi remunerată în felul acesta a fost total nefericită, a fost peste capul meu. S-a luat această hotărâre să fiu angajata acestei Direcții. Domnul președinte m-a întrebat, pe holul partidului. A fost o discuție despre organigrama instituției. Domnul Dragnea a avut discuții cu niște persoane pe care nu le știu exact. Mi-a spus că voi fi angajată în cadrul DGASPC. Mi-a spus că o să fie o situație temporară. S-a creat o discuție atunci, eram nelămurită cu privire la activitatea concretă, unde o să muncesc, la partid sau la Protecția Copilului Teleorman. Adriana Botorogeanu fusese angajată înaintea mea la Protecția Copilului Teleorman, dar muncea la partid. Cei de la DGASPC știau această situație. Alesu Floarea ne-a spus „Mai bine să nu veniți deloc la DGASPC, să nu vă vadă lumea. Vă duceți doar la PSD”. Ne-am conformat sarcinilor trasate, ordinele erau peste capul nostru. Noi le-am îndeplinit”.

Judecător: V-a obligat cineva să faceți asta? Erau consecințe grave?

Anisia Stoica: „Puteam să nu ne ducem, sigur. Am rămas în cadrul partidului. Atât eu, cât și Botorogeanu, ne-am dus în cadrul PSD, unde ne-am desfășurat activitatea”.

Judecător: Ați spus că opțiunea a fost neinspirată.

Anisia Stoica: „Da, așa am spus, să lucrăm la PSD și să fim plătiți de DGASPC. Dacă știam, nu făceam acest lucru. Plătesc grav prostia asta și îmi este rușine cu asta. Nu știam că încalc legea penală”.

(Fragment din declarația inculpatei Anisia Stoica, făcută ieri, în procesul angajărilor fictive de la Direcția Protecției Copilului Teleorman. Liderul PSD Liviu Dragnea, inculpat, a asistat la această declarație, aflat în primul rând al sălii de judecată).

Întrebare, stimați Republicani: Ce credeți, Anisia Stoica minte sau este sinceră? 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult