Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

PNL și PSD fac 20 de ministere, să ajungă la toată lumea. Pe cine vor social-democrații să aducă în guvern

Firea, Ciolacu, Rafila

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat marți, după primele negocieri oficiale dintre PNL și PSD, că a fost „o discuție bună” în care a apărut și ideea extinderii de la 18 la 20 a numărului de ministere, notează Hotnews.ro. Cîțu a precizat că nu s-a discutat despre ce ministere vor reveni fiecărui partid și nici despre funcția de premier.

Întrebat dacă e posibil ca PSD să aibă mai multe portofolii în viitorul guvern, Florin Cîțu a răspuns: „Vom vedea și în functie de ministere. Se va discuta”.

„Partidul a luat o decizie aseară. Nu eu iau o decizie. Aseară s-a luat o decizie în PNL pentru a începe negocierile cu PSD. Despre asta e vorba”, a spus Florin Cîţu atunci când a fost solicitat de jurnaliști să spună cum a votat în BPN al PNL la decizia ca liberalii să înceapă negocierile cu PSD.

„Prima linie” a PSD care ar putea intra în noul guvern

După ce PNL au stabilit că vor continua negocierile cu PSD pentru un nou guvern, Marcel Ciolacu a vehiculat primele nume de miniștri social-democrați. Aceștia sunt oameni din „prima linie” a partidului, precum Mihai Tudose și Sorin Grindeanu.

„Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză - şi Mihai Tudose, şi Sorin Grindeanu au fost prim miniştri, Rafila e un specialist, şi domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând - da, eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil. Ce mi-au cerut colegii - iarăşi o premieră în Partidul Social Democrat - să nu facem niciun rabat la niciun minister, dacă vom negocia să nu mergem cu cineva care nu este pregătit pentru acel minister. Şi aşa va fi”, a declarat, potrivit News.ro, Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.”

Întrebat dacă el va fi propunerea PSD pentru funcţia de premier, Ciolacu a răspuns: „Mă bucur că sunt aşa informaţiile, cred că preşedintele României în momentul acesta a învăţat lecţia abuzului de putere şi va aştepta întâi să se termine negocierile între partide şi pe urmă va chema la consultări pentru desemnarea unui prim ministru”.

De celaltă parte, pe lista miniștrilor liberali s-ar putea afla cel mai probabil afla Bogdan Aurescu, Virgil Popescu și Marcel Boloș.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • .......pardon !!! Ar trebui 21 de Ministere !!!. cel mai important dat BOR-ului. Fara el n-ar fi ajuns la aceasta ( ghilimele ) "PERFORMANTA" de tara !!!
  • Like 1
 • Tudose sa conduca ministerul consumatorilor de alcool , Grindeanu ministerul ranjetelor si grimaselor , doamna Firea poate sa conduca ministerul caravanelor , balciurilor si pomenilor. Dancu si Rafila poate sunt singurii care pot sa faca parte dintr-un guvern decent. Ciolacu ... nu stiu exact cu ce se poate ocupa.
  Vai de mama noastra...
  • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   Cît a fost la guvernare Barna era la ministerul propagandei de partid, Drulă la ministerul răngii, Voiculescu la ministerul bișniței... iar din culise, Cioloș la ministerul demolării.
   O listă asemănătoare se poate alcătui și cu potentații peneliști.
   Nimic nou sub soare... avem specialiști... pe culese.
   • Like 0
  • @ Nelu Mares
   Vezi ca eu vorbeam despre altceva aici , dar cred ca nu ti-ai dat seama. Daca vrei poti sa-ti fac un guvern imaginar de USR-isti sa-i critici pana le da sangele, poate ajuta la nervi.

   • Like 0
 • Razvan G check icon
  Unu' si unu'...!!!!
  • Like 0
 • check icon
  O să fie ceva frumos, ce mai...
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult