Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„Treziți-vă, dacă sunteți indiferenți, o să fiți striviți!” Pericolul din 26 mai, explicat de actorul Mihai Călin

Mihai Călin - captura

Pericolul din 26 mai e ca românii să nu conștientizeze situația gravă în care a ajuns România și să nu se prezinte la vot. O victorie a lui LIviu Dragnea și a PSD pe fondul indiferenței populației ar duce la un nou val de migrație, pentru că cetățenii liberi „vor fi striviți”, crede actorul Mihai Călin, prezent duminică seară la Digi24.

Actorii Victor Rebengiuc și Mihai Călin, care s-au numărat duminică printre participanții la evenimentul „Toți pentru Europa”, au explicat la Digi24 de ce românii ar trebui să meargă la vot la alegerile europarlamentare și referendumul pentru justiție din 26 mai. 

„Oamenii trebuie să înțeleagă că votul nu e doar un drept, e o datorie. Nu poate să nu te intereseze nimic. Dacă rămânem în aceeași înțelegere – sunt oameni care spun: sunt dezamagit, nu mă mai interesează, toți sunt la fel. Noi dăm o mărturie a noastră că nu toți suntem la fel. Trebuie să spunem oamenilor: treziți-vă, dacă sunteți indiferenți, o să fiți striviți. Dacă oamenii nu iau o atitudine prin vot, o să fie rași total. O să continue migrația”, a spus Mihai Călin.

Actorul Victor Rebengiuc a subliniat că votul din 26 mai este hotărâtor pentru viitorul României.

„Acum se pot pune bazele unui viitor traseu al acestei țări, un traseu fericit, prin acest vot. Fac un apel la oameni să-și facă cadou ziua de 26 mai”, a spus Rebengiuc.

„Dacă nu mergem la vot, nimeni nu va putea să răspundă pentru ce se întâmplă cu țara asta, nu vom putea trage pe nimeni la răspundere în afară de noi”, vede Victor Rebengiuc.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • 'Treziti-va romani' este o sintagma mult prea pompoasa. Inainte sa mergi la vot gandeste-te ce avantaje personale vei avea. Tara nu ti-o ia nimeni, pacea este asigurata de NATO, nu ai nicio vina istorica, Gandeste doar practic si egocentrist. Cu legi sau fara legi, cu ala sau fara ala la guvernare, in UE sau pe de alaturi, in Romania tot sarac vei fi orice ai vota. Fii linistit si voteaza cum ti-e TIE mai bine. Si nu uita ca singura ta bogatie este mistocareala.
    • Like 0
  • După 1989, generațiile care au îndurat regimul comunist represiv, instaurat cu tancurile sovietice, au fost acuzate că nu au făcut nimic pentru înlăturarea dictaturii, că nu și-au riscat libertatea și chiar viața luptând pentru libertate și democrație. Să vedem acum dacă cei ce acuzau generațiile care au îndurat teroarea comunistă că nu au făcut nimic vor face gestul minim de a merge la vot.
    • Like 0

Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult