Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

10.000 de oameni au ieșit duminică seara în stradă în Cluj și eu am fost unul dintre ei. Iată ce am văzut

Am fost duminică la protestul de la Cluj. Circa 10.000 de oameni au ieșit în stradă să își arate nemulțumirea față de ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Imaginile, în galeria de mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Și eu am fost duminică la protestul anti- ordonanțe, dar la Deva.
  Acolo, în Piața Victoriei sau la ”coada calului”, calul lui Decebal, ne-am adunat pe la ora 18:00, sub 100 de oameni. Oameni de toate vârstele, tineri mai mulți, unii chiar cu copilași destul de mici, stăteau în grupuri mici și comentau negativ la adresa infamelor ordonanțe. Erau câteva pancarte cu texte adecvate, doua steaguri tricolore pe umerii unor tineri și doi subofițeri de jandarmi (atâția am văzut) care priveau aparent placid la ”mulțimea” adunată.
  Ca să fiu sincer, era mai mult o atmosferă de priveghi.
  Puțin după ora 19:00, când fibra mea de sindicalist militant devenea din ce în ce mai nemulțumită, mai ales că vedeam ”târgul pe cale de a se sparge”, m-am alăturat unui grup de 4-5 tineri care au început să scandeze: PSD-ciuma roșie și DNA- să vină să vă ia. Nu am apucat să strigăm de cinci ori și cei doi jandarm au venit la noi.
  După ce s-au prezentat, ne-au cerut ”...să nu mai scandăm, să rămânem pașnici ca și până la acel moment sau vor discuta altfel cu noi...(probabil pe motiv de tulburare a liniștii publice). Ne-am oprit mirați și descumpăniți că niciunul din cei rămași nu ne-a susținut și am evacuat locul în scurt timp.
  Am plecat cu amărăciune în suflet, gândindu-ne că ăștia suntem noi devenii și ne merităm soarta. Cine dorește amănunte să intre pe net și va găsi multe explicații legate de cele relatate.
  O seară bună tuturor și sper să pot veni cu relatări mai bune data viitoare.
  • Like 0


Îți recomandăm

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult