Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

10.000 de oameni au ieșit duminică seara în stradă în Cluj și eu am fost unul dintre ei. Iată ce am văzut

Am fost duminică la protestul de la Cluj. Circa 10.000 de oameni au ieșit în stradă să își arate nemulțumirea față de ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Imaginile, în galeria de mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Și eu am fost duminică la protestul anti- ordonanțe, dar la Deva.
  Acolo, în Piața Victoriei sau la ”coada calului”, calul lui Decebal, ne-am adunat pe la ora 18:00, sub 100 de oameni. Oameni de toate vârstele, tineri mai mulți, unii chiar cu copilași destul de mici, stăteau în grupuri mici și comentau negativ la adresa infamelor ordonanțe. Erau câteva pancarte cu texte adecvate, doua steaguri tricolore pe umerii unor tineri și doi subofițeri de jandarmi (atâția am văzut) care priveau aparent placid la ”mulțimea” adunată.
  Ca să fiu sincer, era mai mult o atmosferă de priveghi.
  Puțin după ora 19:00, când fibra mea de sindicalist militant devenea din ce în ce mai nemulțumită, mai ales că vedeam ”târgul pe cale de a se sparge”, m-am alăturat unui grup de 4-5 tineri care au început să scandeze: PSD-ciuma roșie și DNA- să vină să vă ia. Nu am apucat să strigăm de cinci ori și cei doi jandarm au venit la noi.
  După ce s-au prezentat, ne-au cerut ”...să nu mai scandăm, să rămânem pașnici ca și până la acel moment sau vor discuta altfel cu noi...(probabil pe motiv de tulburare a liniștii publice). Ne-am oprit mirați și descumpăniți că niciunul din cei rămași nu ne-a susținut și am evacuat locul în scurt timp.
  Am plecat cu amărăciune în suflet, gândindu-ne că ăștia suntem noi devenii și ne merităm soarta. Cine dorește amănunte să intre pe net și va găsi multe explicații legate de cele relatate.
  O seară bună tuturor și sper să pot veni cu relatări mai bune data viitoare.
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult