Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

10.000 de oameni au ieșit duminică seara în stradă în Cluj și eu am fost unul dintre ei. Iată ce am văzut

Am fost duminică la protestul de la Cluj. Circa 10.000 de oameni au ieșit în stradă să își arate nemulțumirea față de ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Imaginile, în galeria de mai jos:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Și eu am fost duminică la protestul anti- ordonanțe, dar la Deva.
  Acolo, în Piața Victoriei sau la ”coada calului”, calul lui Decebal, ne-am adunat pe la ora 18:00, sub 100 de oameni. Oameni de toate vârstele, tineri mai mulți, unii chiar cu copilași destul de mici, stăteau în grupuri mici și comentau negativ la adresa infamelor ordonanțe. Erau câteva pancarte cu texte adecvate, doua steaguri tricolore pe umerii unor tineri și doi subofițeri de jandarmi (atâția am văzut) care priveau aparent placid la ”mulțimea” adunată.
  Ca să fiu sincer, era mai mult o atmosferă de priveghi.
  Puțin după ora 19:00, când fibra mea de sindicalist militant devenea din ce în ce mai nemulțumită, mai ales că vedeam ”târgul pe cale de a se sparge”, m-am alăturat unui grup de 4-5 tineri care au început să scandeze: PSD-ciuma roșie și DNA- să vină să vă ia. Nu am apucat să strigăm de cinci ori și cei doi jandarm au venit la noi.
  După ce s-au prezentat, ne-au cerut ”...să nu mai scandăm, să rămânem pașnici ca și până la acel moment sau vor discuta altfel cu noi...(probabil pe motiv de tulburare a liniștii publice). Ne-am oprit mirați și descumpăniți că niciunul din cei rămași nu ne-a susținut și am evacuat locul în scurt timp.
  Am plecat cu amărăciune în suflet, gândindu-ne că ăștia suntem noi devenii și ne merităm soarta. Cine dorește amănunte să intre pe net și va găsi multe explicații legate de cele relatate.
  O seară bună tuturor și sper să pot veni cu relatări mai bune data viitoare.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult