Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

100 de polițiști locali, concediați de la Primăria Sectorului 6. Ciprian Ciucu: „Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi”

Ciucu. - FB

Foto: Facebook Ciprian Ciucu

Primăria Sectorului 6 va concedia aproximativ 100 de polițiști locali, după ce Consiliul Local a adoptat joi organigrama Poliţiei Locale Sector 6.  Primarul Ciprian Ciucu spune că polițiștii vor fi selectați în urma unor teste de limba română, pentru că unii dintre ei nu știu să scrie corect și să citească.

„Dacă oamenii nu ştiu să scrie şi să citească, nu pot să înţeleagă legea pe care trebuie s-o aplice. Nu pot să dea amenzi. Atât de simplu e - de-abia aştept testele, de-abia aştept să scrie corect limba română, pentru că Poliţia Locală, pentru că încasează salarii mai mari datorită sporului de hrană în special, a fost penetrată prin şpăgi care s-au dat de-a lungul timpului şi nu doar în Sectorul 6 şi a ajuns o ruşine", a mai spus Ciucu, notează Agerpres.

Edilul a adăugat că din cei 400 de polițiști locali de la Sector, vor rămâne „cei mai buni 300”. „Şi cu ei vom reforma şi vom aduce la masă Poliţia Locală. E un proces de reformă. (...) Trebuie să fac ceva. Oamenii vor intra în cursuri de formare, vor fi formaţi pe lege, pe comunicare", a declarat Ciucu, citat de Agerpres.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Un exemplu de urmat si de ceilalti primari.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult