Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Primarul Ciprian Ciucu: Ofițerul de la Rutieră m-a luat la mișto. Că de unde știu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar...?

Ciprian Ciucu

Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

„Absolut rușinos serviciul Brigăzii Rutiere din București!”, a scris pe Facebook primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu, care a povestit revoltat ce s-a întâmplat de Paște când a sunat pentru a reclama că pe Bulevardul Aviatorilor se desfășoară o cursă ilegală de mașini.

„În această seară am decis să ies la plimbare in Centrul orașului cu familia, apoi am luat-o pe jos, pe lângă Guvern și am ajuns pe Bd. Aviatorilor unde tocmai se desfășura o cursă de mașini (categoria Lamborghini) în toată regula. Motoare turate la maxim, viteze foarte mari de peste 150 km.

Moment în care, na, zic să sun la Brigada Rutieră București să le spun oamenilor să știe, am zis ca ajut.

Rezultatul a fost că ofițerul de serviciu, pe care l-am deranjat de Paște, m-a luat la mișto. Că de unde stiu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar...? Și mi-a închis telefonul în nas”, a scris primarul.

Ciucu a precizat că marți va face o plângere administrativă la Poliția Rutieră și a spus că vrea să știe dacă cetățenii întâlnesc o astfel de atitudine la Poliția Locală sector 6, aflată în subordinea Primăriei.

Poliția verifică sesizarea

Poliția Rutieră a Capitalei a anunțat luni că verifică modul „în care s-a exprimat polițistul” care a preluat sesizarea primarului Sectorului 6, notează G4Media.

„Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public cu privire la modul în care s-a exprimat polițistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigăzii Rutiere s-au demarat verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere.

„Pentru verificarea aspectelor semnalate, a fost direcționat un echipaj de poliție, dotat cu aparatură radar, care a acționat pe artera respectivă. Pe acel sector de drum, au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză”, a precizat comunicatul transmis de Poliție.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai, avand in vedere zona, erau probabil niste asa zisi bastani sau plozii lor inutili si tembeli care se "Intreceau" (in idiotenie, fireste, nu in cultura sau macar alfabetizare, ca oricum, nu-i asa, banii inlocuiesc orice, inclusiv mintea si bunul simt). Iar politia nu vrea sa se puna rau cu bastanii, ca inca nu au inteles, astia cu epoleti si fara creier, ca nu de la bastani isi iau iei baniii....
    • Like 0
  • Asa este, pe Bd Aviatorilor se fac des curse de masini sau motociclete. Mai ales noaptea. Nu intervine nimeni !
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult