Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Primarul Ciprian Ciucu: Ofițerul de la Rutieră m-a luat la mișto. Că de unde știu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar...?

Ciprian Ciucu

Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

„Absolut rușinos serviciul Brigăzii Rutiere din București!”, a scris pe Facebook primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu, care a povestit revoltat ce s-a întâmplat de Paște când a sunat pentru a reclama că pe Bulevardul Aviatorilor se desfășoară o cursă ilegală de mașini.

„În această seară am decis să ies la plimbare in Centrul orașului cu familia, apoi am luat-o pe jos, pe lângă Guvern și am ajuns pe Bd. Aviatorilor unde tocmai se desfășura o cursă de mașini (categoria Lamborghini) în toată regula. Motoare turate la maxim, viteze foarte mari de peste 150 km.

Moment în care, na, zic să sun la Brigada Rutieră București să le spun oamenilor să știe, am zis ca ajut.

Rezultatul a fost că ofițerul de serviciu, pe care l-am deranjat de Paște, m-a luat la mișto. Că de unde stiu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar...? Și mi-a închis telefonul în nas”, a scris primarul.

Ciucu a precizat că marți va face o plângere administrativă la Poliția Rutieră și a spus că vrea să știe dacă cetățenii întâlnesc o astfel de atitudine la Poliția Locală sector 6, aflată în subordinea Primăriei.

Poliția verifică sesizarea

Poliția Rutieră a Capitalei a anunțat luni că verifică modul „în care s-a exprimat polițistul” care a preluat sesizarea primarului Sectorului 6, notează G4Media.

„Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public cu privire la modul în care s-a exprimat polițistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigăzii Rutiere s-au demarat verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției Rutiere.

„Pentru verificarea aspectelor semnalate, a fost direcționat un echipaj de poliție, dotat cu aparatură radar, care a acționat pe artera respectivă. Pe acel sector de drum, au fost constatate și aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză”, a precizat comunicatul transmis de Poliție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai, avand in vedere zona, erau probabil niste asa zisi bastani sau plozii lor inutili si tembeli care se "Intreceau" (in idiotenie, fireste, nu in cultura sau macar alfabetizare, ca oricum, nu-i asa, banii inlocuiesc orice, inclusiv mintea si bunul simt). Iar politia nu vrea sa se puna rau cu bastanii, ca inca nu au inteles, astia cu epoleti si fara creier, ca nu de la bastani isi iau iei baniii....
    • Like 0
  • Asa este, pe Bd Aviatorilor se fac des curse de masini sau motociclete. Mai ales noaptea. Nu intervine nimeni !
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult