Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

300.000 lei - Noul plafon de scutire la TVA

compania-

(Foto Guliver/Getty Images)

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L265 din 14 octombrie 2017 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/1855 a Consiliului de autorizare a României pentru punerea în practică a unei măsuri speciale de derogare de la articolul 287 din Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al TVA. 

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2018 și până la 31 decembrie 2020, noul plafon de scutire la TVA va fi de 300.000 lei.

Această decizie trebuie să fie aprobată și de către Guvern și publicată în Monitorul Oficial, însă primul pas a fost făcut, în sensul că s-a obținut acordul Consiliului Uniunii Europene.

Sunt importante și măsurile tranzitorii care vor fi implementate în legislația națională. Dacă o entitate a obținut la 31 decembrie 2017 o „cifră de afaceri" la TVA de 260.000 lei, ar putea solicita ieșirea de la TVA din ianuarie 2018?

Rămâne de văzut, în perioada următoare, forma în care va fi adoptată această derogare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult