Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Tudose: Plata defalcată a TVA, obligatorie doar pentru firmele în insolvență și pentru cele „cu istoric fiscal nu foarte coerent”

Premierul Mihai Tudose a anunțat că ordonanța prin care a fost introdusă plata defalcată a TVA va fi modificată prin amendamente în Parlament. 

„Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele, unele observații ale patronatelor sunt corecte, și, pentru a scurta cumva din procedura legislativa, vor fi sub forma de amendamente la Senat. Cred că ar fi bine ca luni să ni le prezinte ministrul pe larg”, a declarat Tudose, despre ordonanța extrem de criticată de reprezentanții mediului de afaceri.

Acesta a spus că plata defalcată a TVA va fi obligatorie doar pentru anumite categorii de firme. „Nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea, ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvenţă, în faliment sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, adică cu două – trei – patru întârzieri la TVA. De asemenea, va fi şi un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm şi va fi anunţat în momentul depunerii amendamentelor”, a continuat Tudose.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • TVA splitat nu rezolva nimic.Firmele obisnuite nu au nicio sansa sa nu plateasca TVA-ul la timp.Imediat au conturile blocate.
  Declaratiile 394,poate foarte putin modificate, ar putea, prin niste softuri care nu ar fi imposibil de conceput, sa imperecheze TVA-urile si imediat sa separe TVA-urile care nu au corespondenta.Astfel s-ar lichida o problema care treneaza de ani si ani de zile.
  IMPORTANT.Trebuie facuta publica lista marilor datornici la TVA.Se va constata ca anumite firme,multe ''de stat'',au datorii si aceasta cu acordul tacit si ascuns autoritatilor.
  Concluzia este ca determinarea pentru rezolvarea problemei TVA nu este reala.
  • Like 0
 • imi poate explica si mie cineva cu ce ii ajuta , sau pe cine ajuta , sau de ce , se intampla treaba asta cu TVA defalcat ? Aud acest subiect de ceva luni si nu inteleg despre ce este vorba si cu ce ii ajuta.
  • Like 0


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult