Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Tudose: Plata defalcată a TVA, obligatorie doar pentru firmele în insolvență și pentru cele „cu istoric fiscal nu foarte coerent”

Premierul Mihai Tudose a anunțat că ordonanța prin care a fost introdusă plata defalcată a TVA va fi modificată prin amendamente în Parlament. 

„Au început nuanțările în urma discuțiilor cu patronatele, unele observații ale patronatelor sunt corecte, și, pentru a scurta cumva din procedura legislativa, vor fi sub forma de amendamente la Senat. Cred că ar fi bine ca luni să ni le prezinte ministrul pe larg”, a declarat Tudose, despre ordonanța extrem de criticată de reprezentanții mediului de afaceri.

Acesta a spus că plata defalcată a TVA va fi obligatorie doar pentru anumite categorii de firme. „Nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea, ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvenţă, în faliment sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, adică cu două – trei – patru întârzieri la TVA. De asemenea, va fi şi un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm şi va fi anunţat în momentul depunerii amendamentelor”, a continuat Tudose.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • TVA splitat nu rezolva nimic.Firmele obisnuite nu au nicio sansa sa nu plateasca TVA-ul la timp.Imediat au conturile blocate.
  Declaratiile 394,poate foarte putin modificate, ar putea, prin niste softuri care nu ar fi imposibil de conceput, sa imperecheze TVA-urile si imediat sa separe TVA-urile care nu au corespondenta.Astfel s-ar lichida o problema care treneaza de ani si ani de zile.
  IMPORTANT.Trebuie facuta publica lista marilor datornici la TVA.Se va constata ca anumite firme,multe ''de stat'',au datorii si aceasta cu acordul tacit si ascuns autoritatilor.
  Concluzia este ca determinarea pentru rezolvarea problemei TVA nu este reala.
  • Like 0
 • imi poate explica si mie cineva cu ce ii ajuta , sau pe cine ajuta , sau de ce , se intampla treaba asta cu TVA defalcat ? Aud acest subiect de ceva luni si nu inteleg despre ce este vorba si cu ce ii ajuta.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult