Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

40 de școli din mediul rural au acum acces la educație digitală, în urma campaniei „Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”

Școala din valiză

Românii s-au mobilizat pentru a le oferi copiilor din medii defavorizate șansa la educație de calitate și au susținut programul Școala din Valiză, care a reușit să ducă tehnologia la zeci de școli din mediul rural.

În cadrul unui efort comun între utilizatorii de servicii telecom, Vodafone România și Fundația Vodafone România, s-au strâns în total 160.000 de euro pentru a sprijini educația. Astfel, programul “Școala din valiză” a ajuns în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021. Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete. Dispozitivele sunt acum în drum spre elevi din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui. 

În mai puțin de 2 luni de la începutul campaniei “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă”, românii și-au arătat susținerea și au ajutat copiii din mediul rural să aibă acces egal la educație. Au redus, astfel, decalajul dintre diferite părți ale țării și diferite categorii sociale. 

Resurse digitale de calitate pentru elevii și profesorii din România

„Aproape 80.000 de euro s-au strâns din donațiile oamenilor care au înțeles că, împreună cu Vodafone România, Fundația Vodafone România și în acord cu inițiativele autorităților, pot face o diferență și pot contribui la asigurarea unor resurse digitale de calitate pentru elevii și profesorii din România.”, se arată într-un comunicat al companiei. Pe lângă tabletele achiziționate pentru elevi, distribuite de Fundația World Vision Romania, începând cu iulie 2020, conținutul platformei “Școala din Valiză” a fost îmbogățit cu peste 40 de videoclipuri educaționale noi, create de profesori și specialiști din diferite domenii (tehnici de scriere creativă, dicție, astronomie, chimie, pictură etc.) pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine diferitele discipline școlare sau pentru a le dezvolta noi abilități.

„Ne bucurăm că atât de mulți oameni au realizat importanța soluțiilor educaționale dedicate și au donat pentru un viitor mai bun pentru elevi. Ajutorul lor a fost esențial, deoarece astfel am reușit să ajungem la un număr mai mare de școli, mai repede. Este important ca societatea să înțeleagă că putem realiza lucruri mărețe dacă acționăm împreună, într-un efort comun de a face fapte bune. Având în vedere deficitul de instrumente digitale pentru educație din zonele rurale și nevoia tot mai mare de acces la educația digitală în contextul actual, am decis să extindem această inițiativă. Prin urmare, încurajăm oamenii să ni se alăture în continuare în acest efort și să continue să doneze în perioada aceasta pentru a aduce educația digitală în mai multe școli rurale, pentru mai mulți elevi care au nevoie de sprijin. Uneori, timing-ul este esențial, de aceea trebuie să acționăm astăzi”, a declarat Angela Galeța, director al Fundației Vodafone România. 

Campania„Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” continuă până pe 15 octombrie 2020

Compania Vodafone oferă internet pentru toate școlile din programul „Școală din valiză”, împreună cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro și a altor platforme educaționale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro. Mai mult, elevii și profesorii din rețeaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

Campania„Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” continuă până pe 15 octombrie 2020, iar donațiile care vor fi strânse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Școala din Valiză” către mai mulți elevi și profesori din zonele rurale ale României cărora le lipsesc mijloacele pentru educația digitală. Toți utilizatorii serviciilor de telecomunicații au posibilitatea de a contribui în continuare la această inițiativă comună prin donații SMS la 8846 sau folosind un card de credit, în timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone România pot dona, de asemenea, direct din creditul existent în extraopțiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult