Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

5.000 de oameni au făcut steagul Uniunii Europene în Piața Victoriei

Steagul UE

5.000 de protestatari s-au strâns duminică seara în fața Guvernului și au scandat „Demisia”, „Noaptea ca hoții” și „Zi de zi aici vom fi”. La ora 21:00, manifestanții au făcut steagul Uniunii Europene.

Circulaţia pe străzile din Piaţa Victoriei a fost închisă, rămânând deschisă doar prin faţa Guvernului spre Bulevardul Aviatorilor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Traiasca UE!.Cea care ne-a pus sa liberalizam exportul de neferoase.Cea care ne-a pus sa liberalizam exportul de busteni.Cea care ne-a "ajutat" sa facem praf industria si,mai ales,agricultura romaneasca.Cea care ne-a transformat intr-o piata de desfacere.Care ne-a mancat si ne mai mananca ce n-au reusit inca sa termine:ultimile terenuri agricole si ultimile rezerve minerale.Cea care ne conduce si cu portarii de la Parlamentul european...Ca si pe aia ii bagam in seama cand deschid gura.
  Cred ca as avea o lista cu tot ceea ce ne-a "cadorisit" UE mai lunga decat biblia!
  Toate marile jafuri si distrugeri din Romania sunt facute cu largul concurs al UE.Prin "reprezentanti"-concerne,asociatii investitionale,biserica catolica,grofimea maghiara.mafia italiana,mafia financiara evreiasca...Numai cine n-a vrut n-a furat din Romania!
  Suntem cea mai buna vaca de muls din Europa.Docila.Si-n pozitia "capra" permanent...
  Si-atunci pentru ce sa "iubesc' UE?Pentru "inaltele valori europene"?Nu vedeti ca suntem intr-un razboi economic permanent?In care cei puternici ii domina si-i exploateaza pe cei mici?In care rolul nostru,ca tara, este sa fim un bantustan?
  Si i-ar ma intreb,daca demonstrez in piata,pentru ce o fac?
  • Like 0
  • @ Bogdan Bucico
   Industria aia era praf inca inainte sa intram in UE si trebuia pusa la pamant, industria aia a fost facuta nefezabila de cizmar cu banii de la FMI impovarand pe de alta parte poporul roman. Avand acces la piata comuna si la cea globala PIB ul Romaniei e de 3 ori mai mare decat cel din '89 in conditii civilizate de munca. Toti sunt de vina, numai voi, nationalistii xenofobi nu sunteti de vina. Jos evreii, UE, catolicii, jos strainii, jos concernele! Ceausescuuu Paaacee! Romania a fost furata de ROMANI, fosti secureni votati de voi, nostalgicii cu icoana cu Ceausescu in pod. Emigrati in Rusia, daca nu si mai bine, in Coreea de Nord. Acolo gasiti constructii monumentale, partidul care aduce liniste, mandrie nationala si alte vorbe goale cu care va narcotizati.
   • Like 0
  • @ Bogdan Melinte
   Am impresia ca faceti parte din neo talibani.Eu n-am fost membru PCR.N-am primit,posibil ca dvs,apartament cu rata cat o bere.Cum s-au dat dupa '90.
   Eu am avut in vedere partea sanatoasa a economiei Romaniei.Daca faceti parte din tribul lui Roman,cel cu "industria romaneasca e un morman de fiare vechi",pot sa va cred.O multime de "specialisti",care n-au lucrat in industrie si care n-au habar ce e aia industrie si-au dat cu parerea si pixul la ingroparea acesteia!
   Si nu e vorba de nicio xenofobie la rapt.Luati toata presa din 90 incoace si vedeti cine a beneficiat!Eu nu inventez nimic!Normal ca totul s-a facut cu concursul "alor nostri"!Dar nu vi-e clar ca nu exista coruptie fara corupatori/mituitori?
   Am impresia ca traiti in alta tara!"Conditii civilizate de munca"?Aveti habar cati patroni nu respecta contractele/drepturile salariatilor?Cati nu le dau libere sau nici macar concedii anuale?
   Pana si Tatoaia s-a lamurit ca am distrus economia sub presiunea UE.Mai documentati-va!
   Putin respect pentru inaintasii nostri!Tara aceasta s-a industrializat prin munca lor,nu a lui Ceausecu si comp.Am avut cel mai inaintat grad de acces la educatie.Cu mii de specialisti formati.Am construit-o ca sa aiba altii ce fura.Si uitati-va ce "breji" suntem azi.Cu zeci de mii de analfabeti.Si numarul lor creste.
   • Like 0
 • check icon
  Superb momentul!
  Mă bucură faptul că acești oameni cred sincer în valorile europene, cele care ne-au ajutat să progresăm în anii de după 1990. Fără îndoială, altă opțiune realistă nu avem decât cea a Casei Europene. Poate nu cea perfecă, dar cert, cea mai bună posibilă.
  • Like 0


 • Actorii politici, Strada şi Becul.

  Dintre participanţii mişcărilor de stradă din ultima vreme, sunt unii care vor un rol mai bun. Principal dacă se poate.
  De pildă aseară am avut ocazia să văd şi să aud “live” scandările celor 5.000 de oameni strânşi în faţa Guvernului şi, în plus, să privesc fotografii ale mitingului de 8.000 de oameni, de la Tîrgovişte.
  Mi-am dat seama că partidele, serviciile şi “aghenturile străine” dau reprezentaţii. De ce ar face asta? La ce atâta efort? Simplu. Strada, este un fenomen greu de acceptat de către aceşti actori. Strada – această maree publică ce umflă butoiul nemulţumirilor româneşti şi dă – e drept,destul de rar, pe afară… Această Stradă trebuie cumva controlată.
  Aşa că sâmbătă la Tîrgovişte şi ieri în Capitală s-au antrenat politrucii şi serviciile, cu ajutorul unor oameni simpli,de manevră, pentru care “rezist” este un cuvânt care îi face să se simtă importanţi şi demni: “Da, frate, nu-I lăsăm pe ăştia! Rezistă ei? Rezistăm şi noi!”
  Strada, aşa cum o văd eu de la Mangalia, nu are o consistenţă anume… de aceea e un pic mai greu de strunit. Nu are lideri, nici programe sau revendicări publice… Este chiar o democraţie originală. O forţă care erupe spunând: “M-am săturat de politicieni corupţi vreau să fiu condus de oameni demni!”. Şi atât.
  Ieri s-au strigat lozinci împotriva PSD, a “ciumei roşii”, s-a cântat imnul “golanilor” şi “Ceauşescu n-a murit şi-a lăsat mustaţă/Şi-a venit la guvernare să dea ordonanţă”… Cu riscul de a dezamăgi o parte a celor care citesc ce scriu… NU sunt pentru astfel de manifestaţii.
  Acestea nu fac decât – şi serviciile ştiu asta – să mute atenţia şi direcţia de la corupţie către lupta pentru putere.
  Iar Puterea – de Stânga sau de Dreapta (că tot nu este vre-o diferenţă), Puterea nu doreşte ca mulţimea să se trezească. Puterea preferă mai departe ca la vot să vină cât mai puţini oameni. Puterea doreşte să facă în continuare ce a învăţat în toţi aceşti ani: să se îmbogăţească, să se îmbogăţească, să se îmbogăţească şi mai mult. Furând.
  Pe vremea lui Ceauşescu circula un banc: “cine pleacă ultimul din ţară să stingă lumina” – asta apropo de lumina care era oprită seară de seară câteva ore bune şi de oamenii care fugeau “peste”, cu orice risc... Acum, acelaşi slogan poate fi aşa: “cine vine la guvernare să stingă Lumina, să ia ce mai este de luat, chiar şi becul!”


  • Like 0
 • Impresionant. Si totusi nu cadem in prea mult spectacol iar 'mnealor fac in continuare ce vor? Au sters cu buretele alegerea managerilor in sanatate, a directorilor in scoli si nimeni nu-i trage de maneca. Judetele cu alocari spre zero unde sunt? Nu se intampla nimic acolo?
  • Like 0
 • O actiune reusita. Trebuie sa remarc insa infiltratii din PSD mai multi ca de obicei, ce purtau niste bannere uriase cu continut xenofob(culmea, majoritatea erau de etnie rroma), anti referendum, anti justitie, cu mesaje eurosceptice si anti democratie, pozitionati in fata la Antipa de a lungul trotuarului(prostituatele nu sunt singurele:)). Probabil asta e ordinul de la partid, sa disperseze mesajele si sa demoralizeze. Pe viitor sunt de evitat si pastrata distanta, fara discutii cu agitatorii infiltrati, fac asta pentru bani, nu se poate discuta cu ei.
  • Like 0
  • @ Bogdan Melinte
   Și-or fi luat și ei 30-50 de lei,căci ăștia nu vin de pomană niciodată,dar niciodată.
   Ce crezi că-i interesa ce scrie pe banner?
   • Like 0
 • check icon
  Trimiteți-i și lu’ madam Le Pen poza asta, vedeți ce zice.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult