Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.
A deschide sau a nu deschide școlile? Cum au procedat alte state
Foto: Guliver/ Getty Images
În România, noul an școlar va începe pe 14 septembrie, dar în unele state ale lumii școlile au fost deja deschise. Medicii români spun că, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, reîntoarcerea copiilor în unitățile de învățământ va duce la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid. Însă, cu toate acestea, școlile trebuie deschise, spun ei.
„Sunt scenarii care îți dau posibiliattea să fii flexibil. În Germania s-au deschis școli și, în funcție de ce a apărut în zona respectivă, s-a închis N-au închis tot. Cred că și la noi flexibiliattea în a lua decizii e cuvântul care ar trebui să domine. Școlile trebuie să se deschidă”, crede dr. Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București, deși mărturisește că îi este frică de ce se va întâmpla după începerea cursurilor.
Cum au procedat alte state pentru minimizarea riscurilor?
Răspunsul, într-o galerie marca Getty Images. Click pe imaginea de jos pentru a o accesa.
Copiii de grădiniță de la Școala Wat Khlong Toey poartă măști de protecție în timp ce se joacă în spațiile protejate de ecrane, la 10 august 2020, la Bangkok, Thailanda. La începutul lunii iulie, Școala Wat Khlong Toey și-a redeschis ușile pentru aproximativ 250 de studenți în urma relaxării măsurilor de blocare în timpul pandemiei COVID-19. Când școala a fost forțată să își închidă ușile la jumătatea lunii martie, din cauza stării de urgență, administrația și profesorii au pregătit măsuri pentru a asigura redeschiderea în siguranță. Au instalat chiuvete și distribuitoare de săpun în afara fiecărei săli de clasă, creând ecrane de distanțare socială în sălile de clasă și zonele de prânz și instalând dispozitive de dezinfectare și scanere de temperatură la intrare. Școala Wat Khlong Toey este deschisă de o lună și are zero cazuri de COVID-19. Deși Thailanda permite acum școlilor din toată țara să relaxeze în continuare măsurile de siguranță, școala Wat Khlong Toey a ales să continue distanțarea socială strictă pentru a asigura siguranța elevilor și a profesorilor lor. (Foto de Lauren DeCicca/ Getty Images)
Copii de grădiniță din Thailanda cântă un cântecel despre spălarea mâinilor, în timp ce stau în pătratele marcate pentru a asigura distanța socială. Măsuțele lor sunt protejate de ecrane, pentru a evita contactul. (Foto: Lauren DeCicca/Getty Images)
Un profesor thailandez care poartă mască de protecție își supraveghează elevii, în timp ce stau la pupitre cu ecrane de plastic folosite pentru distanțarea socială la Școala Wat Khlong Toey (Foto: Lauren DeCicca/Getty Images)
Pupitrele elevilor respectă cerințele de distanțare socială într-o sală de clasă dintr-o școală elementară publică din districtul Brooklyn din New York, SUA, miercuri, 19 august 2020. Școlile publice din orașul New York pot susține cursuri în persoană în această toamnă, a anunțat guvernatorul Andrew Cuomo, deschizând calea pentru ca districtul să devină singurul sistem important din SUA care să des, în ciuda temerilor crescute în rândul profesorilor, administratorilor și părinților. Foto de: Jeenah Moon / Bloomberg via Getty Images
Un șofer în costum de protecție curăță un autobuz școlar cu un pulverizator dezinfectant. Odată cu redeschiderea școlilor, autobuzele sunt limitate la aproximativ jumătate din capacitatea pentru a permite studenților distanțarea socială. (Foto de Paul Hennessy / NurPhoto prin Getty Images)
O elevă din clasele primare primește în timpul unui eveniment de tehnologie de la școala sa din Dallas o tabletă Apple necesară pentru învățarea la distanță. Autoritățile școlare din Dallas au cheltuit deja 20 de milioane de dolari pe echipamente și estimează că va cheltui 50 de milioane de dolari pentru a instala internet în casele tututot elevilor, pentru ca aceștia să se poate conecta cu profesorii lor. (Foto de: Cooper Neill/Bloomberg via Getty Images)
Copii care poartă măști de protecție dansează în prima zi de cursuri a noului an școlar la școala primară GuthsMuths din Berlin, Germania. Cursurile din școlile din Germania încep în această lună, obligația de a purta mască de protecție variind de la land la land. (Foto: Maja Hitij/Getty Images)
Copii sosind la școală în Berlin, unde este obligatorie purtarea măștilor de protecție. (Foto: Maja Hitij/Getty Images)
O educatoare ajută un copil la o grădiniță privată din Brazilia. Instituția de învățământ a luat o serie de măsuri de protecție, precum purtarea măștilor, reducerea numărului de elevi, dezinfectarea intensă a spațiilor și introducerea unei cabine de dezinfectare la intrare. (Foto de Andressa Anholete/Getty Images)
În landul Mecklenburg - Pomerania de Vest din Germania, copiii s-au întors la școală fără a avea obligația de a purta mască de protecție. (Foto: Jens Büttner/picture alliance via Getty Images)
Premierul britanic Boris Johnson vizitează o școală pentru a vedea cum au fost puse în aplicare măsurile anti-Covid. (Foto: Lucy Young - WPA Pool / Getty Images)
Elevii unui liceu din Glasgow, Scoția, primesc indicații în prima zi de școală. (Foto de: Jeff J Mitchell/Getty Images)
Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.