Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

A deschide sau a nu deschide școlile? Cum au procedat alte state

Deschiderea școlilor în Thailanda

Foto: Guliver/ Getty Images

În România, noul an școlar va începe pe 14 septembrie, dar în unele state ale lumii școlile au fost deja deschise. Medicii români spun că, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, reîntoarcerea copiilor în unitățile de învățământ va duce la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid. Însă, cu toate acestea, școlile trebuie deschise, spun ei. 

„Sunt scenarii care îți dau posibiliattea să fii flexibil. În Germania s-au deschis școli și, în funcție de ce a apărut în zona respectivă, s-a închis N-au închis tot. Cred că și la noi flexibiliattea în a lua decizii e cuvântul care ar trebui să domine. Școlile trebuie să se deschidă”, crede dr. Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București, deși mărturisește că îi este frică de ce se va întâmpla după începerea cursurilor. 

Cum au procedat alte state pentru minimizarea riscurilor? 

Răspunsul, într-o galerie marca Getty Images. Click pe imaginea de jos pentru a o accesa.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Recomand un articol de la BBC despre situatia din Marea Britanie: https://www.bbc.com/news/uk-53875410
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult