Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

A deschide sau a nu deschide școlile? Cum au procedat alte state

Deschiderea școlilor în Thailanda

Foto: Guliver/ Getty Images

În România, noul an școlar va începe pe 14 septembrie, dar în unele state ale lumii școlile au fost deja deschise. Medicii români spun că, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, reîntoarcerea copiilor în unitățile de învățământ va duce la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid. Însă, cu toate acestea, școlile trebuie deschise, spun ei. 

„Sunt scenarii care îți dau posibiliattea să fii flexibil. În Germania s-au deschis școli și, în funcție de ce a apărut în zona respectivă, s-a închis N-au închis tot. Cred că și la noi flexibiliattea în a lua decizii e cuvântul care ar trebui să domine. Școlile trebuie să se deschidă”, crede dr. Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București, deși mărturisește că îi este frică de ce se va întâmpla după începerea cursurilor. 

Cum au procedat alte state pentru minimizarea riscurilor? 

Răspunsul, într-o galerie marca Getty Images. Click pe imaginea de jos pentru a o accesa.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Recomand un articol de la BBC despre situatia din Marea Britanie: https://www.bbc.com/news/uk-53875410
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult