Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Actorul Roger Moore a murit la vârsta de 89 de ani

Roger Moore

Foto: Guliver Getty Images

Sir Roger Moore, care a interpretat rolul agentului 007 în șapte filme din seria James Bond, a murit la vârsta de 89 de ani în Elveția după ce a pierdut bătălia cu cancerul. Anunțul a fost făcut pe Twitter de copiii actorului.

„Noi, actorii, suntem extrem de norocoși pentru că nu trăim doar o viață. Trăim mii de vieți”

„Cu inima grea, trebuie să anunțăm că tatăl nostru iubit, Sir Roger Moore, a trecut astăzi în neființă în Elveția, după o scurtă, dar curajoasă luptă cu cancerul. Dragostea de care a fost înconjurat în ultimele sale zile a fost atât de mare încât nu poate fi cuprinsă în cuvinte. Știm că dragostea și admirația noastră vor fi multiplicate, pe tot cuprinsul lumii, de oameni care l-au cunoscut pentru filmele sale, show-urile sale și pentru munca sa pasionată pentru UNICEF pe care a considerat-o cea mai mare realizare a sa. Îți mulțumim tată pentru că ai fost tu însuți și pentru că ai fost atât de special pentru atât de mulți oameni”, au scris copiii actorului, care au anunțat că acesta va fi înmormântat la Monaco, în cadrul unei ceremonii private.

Actorul britanic Roger Moore, care a devenit celebru odată cu rolul din serialul „Sfântul”, s-a aflat în România în anul 2011. L-am întâlnit atunci și i-am luat un scurt interviu în timpul filmărilor la comedia romantică „Christmas at Castlebury Hall”. Politicos și zâmbitor se bucura că, la peste 80 de ani, încă era pe platourile de filmare: „Mi-a plăcut să joc în toate rolurile, pur şi simplu m-am simţit bine. Cred că actorii sunt oameni foarte norocoşi atât timp cât au de lucru. Un prieten îmi spunea că ar trebui să accepţi toate rolurile care ţi se oferă, pentru că atunci când nu lucrezi nu eşti un actor cu adevărat. Suntem extrem de norocoşi pentru că nu trăim doar o viaţă, ci trăim mii de vieţi".

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Odihneasca-se in pace, a fost actorul copilariei mele! La revedere, Sfintule!
    • Like 0
  • Maron_S check icon
    de ce folositi mereu cliseul "a pierdut batalia cancerul"?
    la 89 de ani as spune ca a murit de moarte buna, cum se spune in popor ...
    • Like 0
  • check icon
    Mă întreb de ce nu se mai reia serialul Sfântul. Oare cum l-am privi azi?
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult