Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adrian Despot, despre participarea sa la consultările de la Cotroceni, după Colectiv: Țeapă românescă de marketing. O fază clasică în care am picat eu de prost

Adrian Despot - Klaus Iohannis

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții societății civile, la Cotroceni, 6 noiembrie 2015, București. Klaus Iohannis dă mâna cu Adrian Despot / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Despot, solistul formației Vița de Vie, a vorbit recent la emisiunea Scenă Deschisă de la Digi24 despre participarea sa, în 2015, la consultările de la Cotroceni, după tragedia de la Colectiv.  După ce a fost sunat de președintele Iohannis, artistul a decis, ascultând un sfat, să accepte invitația, însă spune că totul a fost doar „o fază clasică în care am picat eu de prost”. 

„Țeapă românescă de marketing. Aproape am închis relația cu clasa politică, pentru că începuse să îmi facă atât de mult rău, încât am zis că e mai bine să fiu pasiv. Dar ce s-a întâmplat atunci la Cotroceni, după Colectiv... o fază clasică în care am picat eu de prost, că așa sunt se pare sortit pentru genul ăsta de lucruri. Cineva s-a gândit, probabil din cabinetul de PR sau nu știu, că ar fi bine, pe lângă fundațiile, asociațiile pe care le invităm la consultări, ar fi bine să luăm și un d-ăsta, care să dea bine – uite, dle, că l-am chemat și pe omul lor. Dar nu a fost absolut nimic, doar m-au luat acolo. Eu eram în stare de șoc, după Colectiv. Am ascultat un sfat, care din păcate s-a dovedit a fi prost. Cineva m-a sfătuit: băi, dacă te sună președintele țării și te invită, ar trebui să te duci. În momentul ăla, în capul meu încă existau niște valori ale instituției și am zis să le dau curs. Dar a fost degeaba”, a povestit Adrian Despot.

Adrian Despot s-a aflat în clubul Colectiv în noaptea în care a avut loc incendiul din 2015 și urma să cânte alături de trupa Goodbye to Gravity. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult