Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Adrian Despot, despre participarea sa la consultările de la Cotroceni, după Colectiv: Țeapă românescă de marketing. O fază clasică în care am picat eu de prost

Adrian Despot - Klaus Iohannis

Consultările președintelui Klaus Iohannis cu reprezentanții societății civile, la Cotroceni, 6 noiembrie 2015, București. Klaus Iohannis dă mâna cu Adrian Despot / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Despot, solistul formației Vița de Vie, a vorbit recent la emisiunea Scenă Deschisă de la Digi24 despre participarea sa, în 2015, la consultările de la Cotroceni, după tragedia de la Colectiv.  După ce a fost sunat de președintele Iohannis, artistul a decis, ascultând un sfat, să accepte invitația, însă spune că totul a fost doar „o fază clasică în care am picat eu de prost”. 

„Țeapă românescă de marketing. Aproape am închis relația cu clasa politică, pentru că începuse să îmi facă atât de mult rău, încât am zis că e mai bine să fiu pasiv. Dar ce s-a întâmplat atunci la Cotroceni, după Colectiv... o fază clasică în care am picat eu de prost, că așa sunt se pare sortit pentru genul ăsta de lucruri. Cineva s-a gândit, probabil din cabinetul de PR sau nu știu, că ar fi bine, pe lângă fundațiile, asociațiile pe care le invităm la consultări, ar fi bine să luăm și un d-ăsta, care să dea bine – uite, dle, că l-am chemat și pe omul lor. Dar nu a fost absolut nimic, doar m-au luat acolo. Eu eram în stare de șoc, după Colectiv. Am ascultat un sfat, care din păcate s-a dovedit a fi prost. Cineva m-a sfătuit: băi, dacă te sună președintele țării și te invită, ar trebui să te duci. În momentul ăla, în capul meu încă existau niște valori ale instituției și am zis să le dau curs. Dar a fost degeaba”, a povestit Adrian Despot.

Adrian Despot s-a aflat în clubul Colectiv în noaptea în care a avut loc incendiul din 2015 și urma să cânte alături de trupa Goodbye to Gravity. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult