Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Adrian Hădean, reacție la OUG cu măsurile fiscale: „Statul român nu știe să țină vaca vie, o vrea și mâncată, și în grajd, da’ să mai dea și lapte”

Adi Hadean

Chef Adrian Hădean a reacționat pe Facebook după apariția în presă a proiectului OUG cu măsuri fiscale anti-antreprenoriale. El acuză mediul ostil în care activează sute de mii de mici antreprenori care „țin în spate” un număr semnificativ de locuri de muncă din sectorul public. „Statul român nu știe să țină vaca vie, o vrea și mâncată, și în grajd, da’ să mai dea și lapte. Doar că asta nu se poate”, scrie Hădean.

„O să sfârșim cu toții angajați (dacă ne-o mai vrea cineva) sau emigranți. Statul român nu știe să țină vaca vie, o vrea și mâncată, și în grajd, da’ să mai dea și lapte. Doar că asta nu se poate. Ne frigem mațele de 12 ani încercând să construim ceva durabil și sustenabil, și dacă am reușit ceva, am reușit nu pentru că ne-a ajutat Statul, ci în ciuda mediului ostil pentru antreprenoriat. Am reușit muncind 14-16 ore pe zi, dar reușita asta e în realitate un echilibru fragil, pe care-l menținem jonglând cu facturile, creditele și taxele. Câteva sute de mii de antreprenori mici țin niște milioane de locuri de muncă în sectorul privat, ba mai țin în spate și un număr semnificativ de locuri de muncă din sectorul public. De unde stau eu, se vede că nu există cale mai sigură spre falimentul unei țări decât să te împrumuți (123 de miliarde de lei a luat Statul împrumut de la începutul anului) în timp ce-i strângi de gât pe cei care plătesc ratele la împrumuturile făcute de tine, a scris pe Facebook Adrian Hădean.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce nu scrie nimeni că toate mizeriile astea sunt de la banca mondială???

  Și precis vor fi și implementate, fiindcă, din păcate, România nu are politicieni care să vrea și să știe să negocieze în favoarea țării, cum are Ungaria vecină și prietenă!

  Doar se știe că de la întâiul securist al țării, băsescu-petrov, încoace, România este stat-marionetă al Americii imperialiste, fiind guvernată prin decizii luate de păpușarii imperialiști de la washington și implementate fără crâcnire de marionetele lor de la București.

  Actuala preconizată creștere a birurilor nu este o excepție, ea este 100% designed & decided in the usa, mai precis vine la pachet de la organismul imperialist banca mondială, așa că oricine ar veni la guvernare în România, va aplica aceleași măsuri de kko impuse de păpușarii imperialiști de la washington, care pot fi citite în raportul băncii mondiale, care, cu transparență și generozitate, este pus la dispoziție pt. download pe siteul MF:

  https://mfinante.gov.ro/documents/35673/8180698/ReformingthetaxsysteminRomania_BM.pdf

  Cineva scria undeva pe Facebook că lumea ar trebui să iasă în stradă să protesteze. Eu sunt 100% de acord și aș face o excursie la București special pentru asta. Cu condiția ca ieșirile în stradă să fie organizate nu la Piața Victoriei, ci la ambasada sua, că de acolo vin toate relele: amerlocia imperialistă să facă bine să își ia jos labele de pe Europa, că a distrus Germania și atâtea alte țări! Și implicit și de pe România!
  • Like 0
  • @ Ovidiu Jurj
   Dan check icon
   Politicienii care conduc Ungaria joacă după cum le cântă Putin, dar din restul comentariului dvs. se înțelege că asta doriți și pentru România. În acest caz, nu mai bine emigrați frumușel în Siberia, unde nu există pericolul să vă inoportuneze Banca Mondială și „amerlocia”? Și cu asta, basta.
   • Like 3
  • @ Ovidiu Jurj
   Nu de la "baasescu-petrov" ci din clipa in care iliescu, impreuna cu p. roman au preluat fraiele tarii. P. roman este intaiul demolator, jefuitor si vanzator al economiei romanesti, buna rea cum o fi fost, pe care au pus mana, imediat dupa executia dictatorilor analfabeti. Fsn, iliescu, roman si camarila nu aveau niciun drept sa dispuna de munca, asa cum a fost ea, poporului, facuta cu multa sudoare, de care respectivii nu au habar ce inseamna si sange. A venit apoi un vacaroi si a impartit titluri de proprietate care, in mare parte azi sunt fara nicio valoare. jaful a inceput in 1990, de catre psd sub toate denumirile lui si continua si in ziua de azi pana nu vor mai avea ce fura. Conducatotii si poporul sun niste ticalosi.
   • Like 0
 • Nume check icon
  Nu Ciolacu este de vine. Ci a PDL-ului, scuze PNL... pentru ca a mers pe fenta in Sep 2021 si a rupt coalitia cu USR pentru interesele imediate ale unei persoane. Si acum plateste cu varf si indesat. In plus a facilitat si cresterea AUR-ului in sondaje, prin urmare la alegerile de anul viitor va ocupa un binemeritat loc trei. Felicitari PNL! Keep up the good work:)
  • Like 1
  • @ Nume
   Si ciolacu cu blestematul de psd au o mare parte din vina. In definitiv, de 34 de ani, acest blestem aruncat asupre romaniei de blestematul de iliescu psd sub toate denumirile a condus si distrus intreaga tara.
   • Like 4
  • @ Nume
   REDrake check icon
   Sa ne amintim de faptul ca USR si-au demonstrat abilitatile cu aceeasi ocazie? Cand s-au aliat cu AUR sa dea jos guvernul PNL? Si care jubilau ca PNL si PSD au facut alianta?
   Nu am mai vazut atata prostie politica din partea unui partid... PSD si PNL sunt plini de corupti, AUR plin de lichele, dar USR s-a dovedit a fi plin de prosti...
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Mihai check icon
   Evident, doar ca acest fapt se stia de peste 30 de ani si de aceea era bine daca P$D lua o pauza de la guvernare iar intre timp se faceau reforme serioase care sa dea rezultate. Acest lucru nu s-a dorit in PNL.
   • Like 0
  • @ Mihai
   PSD să ia pauză? Utopie!!! Spune-i lupului să devină vegetarian...
   Cât despre PNL, acest partid care era ultima speranță că se mai poate face ceva în țara asta, a fost hipnotizat de Klaus și prevăd că va avea soarta PNȚCD-ului. Klaus e singurul vinovat că nu a suportat coaliția cu USR care chiar ar fi trecut la reforme. Acum totul pare clar: PSDNL (a se citi "partidul unic") nu a realizat reformele așteptate doar pentru ca o persoană să mai zacă pe tron încă un mandat.
   • Like 0
  • @ Mihai
   Psd chiar si atunci cand nu sunt la putere tot guverneaza. Acest cancer, aceasta ciuma, care capata mai multe culori, este infiltrat peste tot si conduce din umbra permanent. Rau este ca sunt hoti si nepregatiti. Tot ce stiu sa faca este sa minta si sa fure. Si cu cine sa-i inlocuim? Cu romani in niciun caz, iar in straini nu poti sa mai ai incredere.
   • Like 1


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult