Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Alertă! România a atins azi un nou vârf al infectărilor cu coronavirus de la începutul pandemiei și până acum: 614 cazuri noi, din 13.179 de teste

covid - spital - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nou record al numărului de cazuri covid-19. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat în 24 de ore de la începutul pandemiei în România: 614 cazuri confirmate.

Au fost înregistrate 17 decese. 240 de pacienți sunt la terapie intensivă. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 809.663 de teste. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 13.179 de teste.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Precedentul record a fost înregistrat ieri, cu 555 de îmbolnăviri în 24 de ore. În plină stare de urgență, pe 11 aprilie, au fost înregistrate 523 de noi cazuri.

Citiți și

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Cine dracu a pomenit sa te rogi de cei nu respecta legea in loc sa ii obligi sa o respecte? Scrie legi de necontestat si aplica-le! Niste amatori.
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult