Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Alianță a dreptei pentru București: USR-PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL la sectoarele 3, 5 si 6. Vlad Voiculescu ar putea deveni viceprimar

USR-PLUS și PNL vor face alianță în alegerile pentru București  și au căzut de acord asupra împărțirii candidaturilor la primăriile de sector.

Astfel, USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6. La sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), la sectorul 2 - Radu Mihai (USR),  la sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL), la sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS), la sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL) şi la sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL).

„Am validat înţelegerea unei colaborări loiale cu partenerii de la USR PLUS şi, de asemenea, am validat atât candidaţii Partidului Naţional Liberal, cât şi candidaţii USR PLUS la primăriile de sector. De asemenea, am decis susţinerea pentru Primăria Capitalei a candidatului independent Nicuşor Dan", a anunţat, sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Discuțiile pe această temă între liderii celor două forțe politice au avut loc vineri la Guvern, până târziu în noapte. Președintele USR, Dan Barna, a postat pe Facebook o fotografie cu următorul comentariu: „2 a.m la Guvern.”

Potrivit unor surse citate de G4Media, protocolul semnat la finalul negocierilor prevede că, dacă Nicușor Dan va fi ales primar, Vlad Voiculescu (PLUS) va deveni viceprimar cu atribuții pe sănătate, educație și asistență socială.

"Obiectivul fundamental al nostru în această campanie este acela de a elibera Bucureştiul de sub dominaţia PSD, care a adus haos administrativ, tergiversarea rezolvării problemelor cu care se confruntă Bucureştiul, corupţie, birocraţie şi o calitate execrabilă a serviciilor publice în Bucureşti. Este o ruşine pentru administraţia pesedistă să mai vină în faţa oamenilor după ce nu a fost capabilă să finalizeze niciun proiect important de investiţii, după ce a adus Bucureştiul într-o stare critică pe toate sistemele publice. Să ne aducem aminte de iarnă, în care cartiere întregi au rămas fără căldură şi fără apă caldă din cauza lipsei de investiţii în modernizarea reţelelor. Să ne uităm la traficul din Bucureşti, să ne uităm la poluarea din Bucureşti, să ne uităm la toate proiectele abandonate care au fost pregătite de administraţiile anterioare şi care au fost lăsate de izbelişte. Obiectivul nostru fundamental este să venim cu toate soluţiile care sunt pregătite de cei mai buni specialişti care să îmbunătăţească viaţa bucureştenilor şi eu cred că Partidul Naţional Liberal, alături de USR PLUS, reprezintă cea mai bună soluţie pentru Bucureşti", a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • USR nu e de dreapta.
    • Like 0
  • Sansele de castig ale candidatului la primaria sect. 2 sunt slabe. Este o alegere neinspirata. Cetatenii sect.2 nu stiu nimic despre domnul Radu Mihai Mihail de la USR !? Iar acest sector napastuit va ramane tot pe mana psd-ului pentru ca "turma" va pune stampila pe numele lui Ontanu sau Dan Cristian Popescu (actual viceprimar), personaje controversate, dar... experte in tehnici de manipulare a "prostimii" .


    • Like 2


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult