Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Alianță a dreptei pentru București: USR-PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL la sectoarele 3, 5 si 6. Vlad Voiculescu ar putea deveni viceprimar

USR-PLUS și PNL vor face alianță în alegerile pentru București  și au căzut de acord asupra împărțirii candidaturilor la primăriile de sector.

Astfel, USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6. La sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), la sectorul 2 - Radu Mihai (USR),  la sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL), la sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS), la sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL) şi la sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL).

„Am validat înţelegerea unei colaborări loiale cu partenerii de la USR PLUS şi, de asemenea, am validat atât candidaţii Partidului Naţional Liberal, cât şi candidaţii USR PLUS la primăriile de sector. De asemenea, am decis susţinerea pentru Primăria Capitalei a candidatului independent Nicuşor Dan", a anunţat, sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Discuțiile pe această temă între liderii celor două forțe politice au avut loc vineri la Guvern, până târziu în noapte. Președintele USR, Dan Barna, a postat pe Facebook o fotografie cu următorul comentariu: „2 a.m la Guvern.”

Potrivit unor surse citate de G4Media, protocolul semnat la finalul negocierilor prevede că, dacă Nicușor Dan va fi ales primar, Vlad Voiculescu (PLUS) va deveni viceprimar cu atribuții pe sănătate, educație și asistență socială.

"Obiectivul fundamental al nostru în această campanie este acela de a elibera Bucureştiul de sub dominaţia PSD, care a adus haos administrativ, tergiversarea rezolvării problemelor cu care se confruntă Bucureştiul, corupţie, birocraţie şi o calitate execrabilă a serviciilor publice în Bucureşti. Este o ruşine pentru administraţia pesedistă să mai vină în faţa oamenilor după ce nu a fost capabilă să finalizeze niciun proiect important de investiţii, după ce a adus Bucureştiul într-o stare critică pe toate sistemele publice. Să ne aducem aminte de iarnă, în care cartiere întregi au rămas fără căldură şi fără apă caldă din cauza lipsei de investiţii în modernizarea reţelelor. Să ne uităm la traficul din Bucureşti, să ne uităm la poluarea din Bucureşti, să ne uităm la toate proiectele abandonate care au fost pregătite de administraţiile anterioare şi care au fost lăsate de izbelişte. Obiectivul nostru fundamental este să venim cu toate soluţiile care sunt pregătite de cei mai buni specialişti care să îmbunătăţească viaţa bucureştenilor şi eu cred că Partidul Naţional Liberal, alături de USR PLUS, reprezintă cea mai bună soluţie pentru Bucureşti", a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • USR nu e de dreapta.
    • Like 0
  • Sansele de castig ale candidatului la primaria sect. 2 sunt slabe. Este o alegere neinspirata. Cetatenii sect.2 nu stiu nimic despre domnul Radu Mihai Mihail de la USR !? Iar acest sector napastuit va ramane tot pe mana psd-ului pentru ca "turma" va pune stampila pe numele lui Ontanu sau Dan Cristian Popescu (actual viceprimar), personaje controversate, dar... experte in tehnici de manipulare a "prostimii" .


    • Like 2


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult