Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Alianță a dreptei pentru București: USR-PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 si 4, iar PNL la sectoarele 3, 5 si 6. Vlad Voiculescu ar putea deveni viceprimar

USR-PLUS și PNL vor face alianță în alegerile pentru București  și au căzut de acord asupra împărțirii candidaturilor la primăriile de sector.

Astfel, USR PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL la 3, 5 şi 6. La sectorul 1 va candida Clotilde Armand (USR), la sectorul 2 - Radu Mihai (USR),  la sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL), la sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS), la sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL) şi la sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL).

„Am validat înţelegerea unei colaborări loiale cu partenerii de la USR PLUS şi, de asemenea, am validat atât candidaţii Partidului Naţional Liberal, cât şi candidaţii USR PLUS la primăriile de sector. De asemenea, am decis susţinerea pentru Primăria Capitalei a candidatului independent Nicuşor Dan", a anunţat, sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Discuțiile pe această temă între liderii celor două forțe politice au avut loc vineri la Guvern, până târziu în noapte. Președintele USR, Dan Barna, a postat pe Facebook o fotografie cu următorul comentariu: „2 a.m la Guvern.”

Potrivit unor surse citate de G4Media, protocolul semnat la finalul negocierilor prevede că, dacă Nicușor Dan va fi ales primar, Vlad Voiculescu (PLUS) va deveni viceprimar cu atribuții pe sănătate, educație și asistență socială.

"Obiectivul fundamental al nostru în această campanie este acela de a elibera Bucureştiul de sub dominaţia PSD, care a adus haos administrativ, tergiversarea rezolvării problemelor cu care se confruntă Bucureştiul, corupţie, birocraţie şi o calitate execrabilă a serviciilor publice în Bucureşti. Este o ruşine pentru administraţia pesedistă să mai vină în faţa oamenilor după ce nu a fost capabilă să finalizeze niciun proiect important de investiţii, după ce a adus Bucureştiul într-o stare critică pe toate sistemele publice. Să ne aducem aminte de iarnă, în care cartiere întregi au rămas fără căldură şi fără apă caldă din cauza lipsei de investiţii în modernizarea reţelelor. Să ne uităm la traficul din Bucureşti, să ne uităm la poluarea din Bucureşti, să ne uităm la toate proiectele abandonate care au fost pregătite de administraţiile anterioare şi care au fost lăsate de izbelişte. Obiectivul nostru fundamental este să venim cu toate soluţiile care sunt pregătite de cei mai buni specialişti care să îmbunătăţească viaţa bucureştenilor şi eu cred că Partidul Naţional Liberal, alături de USR PLUS, reprezintă cea mai bună soluţie pentru Bucureşti", a declarat sâmbătă Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • USR nu e de dreapta.
    • Like 0
  • Sansele de castig ale candidatului la primaria sect. 2 sunt slabe. Este o alegere neinspirata. Cetatenii sect.2 nu stiu nimic despre domnul Radu Mihai Mihail de la USR !? Iar acest sector napastuit va ramane tot pe mana psd-ului pentru ca "turma" va pune stampila pe numele lui Ontanu sau Dan Cristian Popescu (actual viceprimar), personaje controversate, dar... experte in tehnici de manipulare a "prostimii" .


    • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult