Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Alina Pătrăhău, Dăruiește Aripi: O treime dintre copiii cu cancer nu au beneficiat în 2020 de tratamentele de care aveau nevoie

Alina Pătrăhău

În timp ce sistemul medical își folosește mare parte din resurse pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, mulți pacienți cu boli cronice ajung să aibă acces din ce în ce mai greu la investigațiile medicale și tratamentele de care au nevoie. Unii dintre aceștia sunt copii. Copii cu cancer.

Alina Pătrăhău, fondatoarea asociației Dăruiește Aripi. a spus în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că în jur de o treime dintre copii cu afecțiuni oncologice nu au beneficiat anul trecut de tratamentele necesare. 

„Dacă în 2019 și în 2018 internările în rețeaua de oncologie pediatrică au fost undeva între 5.000 și 5.100. În 2020 au fost 3.400 de internări. Și treimea care lipsește este dată de faptul că acești copii nu au putut să-și ducă tratamentele și nu au putut să-și facă monitorizările conform planurilor de tratament. Și asta se resimte deja în anul acesta, când vin foarte mulți copii recăzuți, copii care atunci când au avut simptome n-au avut acces în spital și deja se resimte situația grea cu care s-a confruntat sistemul anul trecut”, a afirmat ea.

Florin Negruțiu: Ați văzut în perioada asta copii care s-au pierdut din pricina faptului că nu și-au dus tratamentele la timp?

Alina Pătrăhău: Da. Mă uitam, secția de la Oradea nici nu funcționează, este secție plină Covid, secție care sprijinea toți copiii din zona respectivă. Sunt trimiși către alte secții.

Urmăriți aici înregistrarea emisiunii „În fața ta”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult