Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Alina Pătrăhău, Dăruiește Aripi: O treime dintre copiii cu cancer nu au beneficiat în 2020 de tratamentele de care aveau nevoie

Alina Pătrăhău

În timp ce sistemul medical își folosește mare parte din resurse pentru a lupta cu pandemia de coronavirus, mulți pacienți cu boli cronice ajung să aibă acces din ce în ce mai greu la investigațiile medicale și tratamentele de care au nevoie. Unii dintre aceștia sunt copii. Copii cu cancer.

Alina Pătrăhău, fondatoarea asociației Dăruiește Aripi. a spus în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că în jur de o treime dintre copii cu afecțiuni oncologice nu au beneficiat anul trecut de tratamentele necesare. 

„Dacă în 2019 și în 2018 internările în rețeaua de oncologie pediatrică au fost undeva între 5.000 și 5.100. În 2020 au fost 3.400 de internări. Și treimea care lipsește este dată de faptul că acești copii nu au putut să-și ducă tratamentele și nu au putut să-și facă monitorizările conform planurilor de tratament. Și asta se resimte deja în anul acesta, când vin foarte mulți copii recăzuți, copii care atunci când au avut simptome n-au avut acces în spital și deja se resimte situația grea cu care s-a confruntat sistemul anul trecut”, a afirmat ea.

Florin Negruțiu: Ați văzut în perioada asta copii care s-au pierdut din pricina faptului că nu și-au dus tratamentele la timp?

Alina Pătrăhău: Da. Mă uitam, secția de la Oradea nici nu funcționează, este secție plină Covid, secție care sprijinea toți copiii din zona respectivă. Sunt trimiși către alte secții.

Urmăriți aici înregistrarea emisiunii „În fața ta”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult