Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Amazon se pregătește să angajeze 1000 de oameni la Bucureşti

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, vrea să închirieze 10.000 mp de birouri în Bu­cu­reşti, su­pra­faţă suficientă pentru a recruta cel puţin 1.000 de angajaţi, po­trivit unor surse citate de Ziarul Financiar.

Compania ame­ricană a închiriat anul trecut o suprafaţă de 13.500 mp în Iaşi, în clă­direa United Business Center (UBC) 5 din cadrul proiectului de bi­rouri Palas, controlat de Iulian Das­că­lu. 

Printre cele mai mari clădiri noi care vor fi gata anul acesta sunt cele din zona Orhideea, precum The Bridge şi Orhideea Towers alături de primele două clădiri de birouri ale InterIkea de la Timpuri Noi. Pe lângă acestea, Ioannis Papalekas va livra în acest an proiectul Globalworth Cam­pus pe Dimitrie Pompeiu în Pipera Sud de 60.000 mp de birouri, notează Ziarul Financiar.

Amazon România a anunțat în toamnă inaugurarea noului centru de dezvoltare și tehnologie de la Iași, unde ar urma să fie create, în următorii trei ani, 400 de locuri de muncă permanente. Acestea se adaugă celor 600 pe care compania le are deja în România. Amazon este prezentă în România din 2005 și, de atunci, a investit 40 milioane euro. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Amazon este OK pana acum! Am comandat multe, in special albume, dar si imbracaminte si electronice mici! Mi-e teama ca in momentul in care vor intra in Romania preturile vor creste!!!!! Eu as fi preferat sa am relatia cu Amazon asa cum am avut-o pana acum.....
    • Like 0
  • In cazul asta, amazon ar face bine daca ar face si o linie de metrou in plus.....parcari, vor sufoca zona aia. Stai sa vezi belea... Ce i acu', dar ce o sa fie atunci...
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult