Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ambasadorul Marii Britanii a dormit pe stradă pentru a-și arăta susținerea față de persoanele fără adăpost

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummel, și-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă dormind pe stradă, în cadrul unui eveniment care își  propune să atragă atenția asupra situației persoanelor fără adăpost. 

Foto: Captură ProTV

„Din fericire nu am fost în viaţa mea în această situaţie şi un astfel de eveniment cred că este foarte pozitiv, dar inevitabil este artificial. Eu mâine o să întorc acasă, la familia mea, deci este dificil de imaginat situaţia oamenilor fără adăpost, dar cred că astfel de eveniment marchează un respect pentru ei, solidaritate cu ei”, a spus ambasadorul, citat de News.ro

”Soluţiile din păcate sunt dificil de găsit. Problemele oamenilor fără adăpost sunt complicate. Cel mai important, după părerea mea, este să li se acorde atenţie” a mai spus ambasadorul, care a atras atenția că persoanele care nu au un acoperiș desupra capului sunt afectate și de alte probleme sociale, precum violența domestică și alcoolismul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un exemplu. Poate urmeaza acest exemplu si patriarhul Daniel, mitropolitii si episcopii BOR pentru a da un exemplu de dragoste crestina si solidaritate civila.
  • Like 0
 • Toata admiratia mea pentru Domnul Ambasador.Poate ar fi bine (sau poate chiar asa si face) sa organizeze cercuri de sponzori ,din randul oameniilor de afaceri britanice din Romania.
  • Like 0
 • Imi plac politicienii din insula britanica, sunt domni, mai domni ca politicienii nostri, un reper de civism. Felicitari !
  • Like 2
  • @ Liviu Dan Baltatu
   Victor66 check icon
   Politicienii noștri sunt ”domni”?!
   • Like 0


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult