Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Amenajări cu rezultate spectaculoase în bucătăria ta. Urban harmony - modern, cu influențe industriale

Bucatarie - dedeman

Designul interior capătă tot mai multă importanță, iar accesul la idei de amenajare și combinații de concepte, texturi și culori este facil, mai ales prin intermediul rețelelor sociale și aplicațiilor dedicate. Avem câteodată impresia că replicarea unei imagini de pe Facebook sau Instagram la noi acasă este foarte ușor de făcut, însă lecțiile pe care le învățăm pot fi costisitoare și aducătoare de stres, dacă nu ținem cont de sfaturile specialiștilor în design. Astăzi vorbim despre amenajări cu rezultate spectaculoase- o bucătărie modernă inspirată din stilul industrial, ce poate oferi un caracter aparte oricărei locuințe. Urban Harmony este un exemplu de îmbinare urban-industrial, un mix foarte bun între eleganță și funcționalitate. Iată însă câteva sfaturi cheie de care trebuie să ții cont:

Alege cu atenție textura și materialele

Primul lucru care atrage atenția în Urban Harmony este utilizarea materialelor brute și a texturii în același ton. Peretele și tavanul din ciment oferă percepția inițială că nu s-a ajuns la etapa finisărilor, dar asta aduce un aer sofisticat, pus în valoare de tenta industrială. Peisajul este completat de podeaua acoperită cu gresie gri, cu aspect de marmură: în acest fel avem o continuitate vizuală. Aceste elemente sunt esențiale pentru a crea o bază solidă și modernă.

Pasul următor: cum alegem obiectele de iluminat și mobilierul

Iluminatul în sine joacă un rol crucial în definirea atmosferei dintr-o bucătărie. Spoturile aparente negre și cele trei suspensii fumurii plasate deasupra mesei rotunde cu blat din lemn și picioare metalice negre nu doar că oferă o iluminare eficientă, dar și un accent vizual puternic, completând aspectul de modernitate. Masa, însoțită de cele patru scaune de bucătărie tapițate cu catifea bej și cu picioare metalice negre, devine centrul social al bucătăriei, iar covorul din iută completează această zonă, presărând o notă discretă de confort.

LED-urile amplasate sub rafturile din zona de cărămidă aparentă și cele din mobilierul de bucătărie care iluminează plăcile de faianță Metro emit o lumină caldă, echilibrând atmosfera rece creată de ciment și nuanțele de alb, negru și gri. Aceste lumini contribuie la crearea unei atmosfere primitoare și confortabile, invitând la socializare și bucurie în familie.

Orice persoană care gătește știe cât de importantă este zona de depozitare

Un alt punct de interes în Urban Harmony este zona dedicată depozitării, ingenios integrată într-un perete placat cu piatră decorativă ce imită cărămida aparentă, cu rafturi din lemn iluminate de dedesubt cu bandă LED. Această arie nu doar că este practică, oferind un spațiu pentru pahare, veselă și accesorii de bucătărie, dar și estetică, contrastând plăcut cu restul bucătăriei. Mobilierul de bucătărie, alb cu accente argintii, este plasat pe un perete întreg, creând un aspect curat și ordonat și oferind senzația de spațiu.

Cum ne folosim de accentele de culoare și decor

Deși designul industrial este predominant neutru, Urban Harmony include accente de culoare care adaugă vitalitate. Plantele amplasate strategic contribuie la un aer proaspăt și natural. Un tablou cu plante colorate pe un perete și ustensile de gătit expuse în apropierea mobilierului de bucătărie nu doar că sunt decorative, dar și funcționale. Astfel, decorul devine practic, fără a sacrifica aspectul estetic.

În concluzie, amenajarea unei bucătării moderne cu influențe industriale, cum este Urban Harmony, implică o combinație de texturi, materiale, iluminat adecvat și accente de culoare. Prin integrarea acestor elemente, se poate crea un spațiu care nu doar că este estetic plăcut, dar și funcțional și primitor.

Iată alte câteva sugestii pe care le poți lua în considerare pentru a aduce Urban Harmony în bucătăria apartamentului sau casei tale:

Piatră decorativă interior Modul Salmon multicolor

Faianță de baie sau bucătărie Metro white glossy

Chiuvetă de bucătărie Franke din compozit, dreptunghiulară, neagră

Cadru pentru masă Kleo, metalic, formă încrucișată

Blat masă din pal finisaj colonial

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult
sound-bars icon