Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ana Maria Popescu, pe aeroport, către ministrul Sporturilor: „Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul olimpic! Speram să mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane!”

Ana Maria Popescu și Eduard Novak

Ana Maria Popescu, care a obținut la 36 de ani medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost așteptată pe aeroport azi, la întoarcerea în țară, și de ministrul Sportului, Eduard Novak, căruia i-a spus, cu ironie, că își dorește ca acesta să ajungă la Tokyo să ia aurul olimpic.

„Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul olimpic pe care eu nu am reușit să îl iau! Speram să mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane!”, i-a spus Ana Maria Popescu ministrului Sportului.

Replica sportivei vine după ce, duminică, Eduard Novak a avut o reacție neașteptată la adresa Anei Maria Popescu. Ministrul a declarat că şi în situaţia în care Federaţia Română de Scrimă ar fi avut un buget mai mare cu 5 milioane de lei, sportiva Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020, nu ar fi reuşit să câştige aurul olimpic.

„După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica", a afirmat duminică Eduard Novak.

Scrimera română Ana Maria Popescu a afirmat sâmbătă, după ce a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de spadă, că speră ca această performanţă să fie suficientă astfel încât să fie asigurat un buget pentru viitorul scrimei româneşti.

Citiți și:

„Sper ca de data asta să fie suficient argintul, să nu fie ca data trecută când Brânză a pierdut aurul. Sper să fie ceva mai bine și medalia asta să cântărească suficient cât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, a declarat Ana Maria Popescu.

Foto: Facebook Ana Maria Branza

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sâmbătă, după ce a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin „tuşa de aur'', potrivit Agerpres.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Razvan G check icon
  Nu mi se pare deloc oportuna declaratia Mariei Popescu. Parerea mea este ca isi varsa supararea si frustrarea pe cine s-a nimerit mai la indemana. Este eterna problema a romanului, atunci cand nu ii iese ceva - altcineva este de vina....
  Nu e nimeni de vina ca a pierdut aurul la o tusa. Daca ar fi castigat, totul era ok? Sau cine este de vina ca acum un an a avut un accident si a fost nevoita sa utilizeze o carja?! Medalia este cu atat mai valoroasa.
  Nu mi s-a parut ca cineva i-a reprosat ceva. Performanta in sine este extraordinara, dar, probabil cineva i-a bagat in cap ca o sa castige sigur.
  A pornit o serie de acuzatii si explicatii, ca si cum cineva a tinut-o de mana in finala.
  Cel mai greu in sport este sa inveti sa pierzi.
  Uitati-va la David Popovici - modest, focusat, spirit liber. Asta este reteta succesului suprem. Hai David!

  • Like 0
 • Nume check icon
  Si uite asa, in dulcele spirit romanesc ne p... si pe lucrurile bune pe care le ce facem prin "replici" din inalta tinuta morala si intelectuala. Ramaneti la sport si taceti din gura pentru ca atunci cand o deschideti pare ca va inspirati din operele alese ale lui Ilie Nastase.
  • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult