Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

ANAF a început verificarea veniturilor obținute de români din criptomonede

ANAF -

ANAF a anunțat că  inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au început controale pentru verificarea veniturilor obţinute în perioada 2016 - 2021 din tranzacţionarea criptomonedelor prin intermediul unor platforme precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX.

Într-o primă etapă, au fost identificate venituri de peste 131 milioane de euro obţinute de 63 de cetăţeni români. Potrivit DGAF, circa 48,67 milioane euro erau omişi de la declarare, parţial sau integral.

Până în prezent, pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de aproape 2,10 milioane euro, se arată într-un comunicat publicat de Agerpres.

„Trebuie menţionat că, în aceeaşi măsură, au fost identificate şi venituri de circa 15 milioane euro obţinute din tranzacţionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente", a transmis ANAF.

Recent. președintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunțat că, de la 1 iulie, Fiscul va începe verificarea averilor persoanelor fizice. „Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente", a afirmat Heiuș,

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai check icon
    Și pierderile cum le taxează? Că asta e problema și cu cumpararea și vânzarea de acțiuni. În anul cu pierderi, nu plătești impozit dar în cel cu câștiguri plătești strict pe câștig fără a scădea pierderile anterioare...
    • Like 0
  • Dupa prabusirea criptomonedelor se duce si ANAF sa colecteze profitul :)))
    Ar fi amuzant daca nu ar fi o stire reala.
    • Like 0
  • Si-au trimis borfasii sagetile sa fara rost de cash, ca le cherlaie matele de foamen sinecuristilor,.
    • Like 0
  • Foarte bine! Așa și trebuie! De fapt, trebuia deja de o grămadă de vreme! Ca orice venituri impozabile, și veniturile din criptomonede trebuie declarate și taxate. Orice venit impozabil trebuie declarat și taxat, iar evaziunea fiscală pedepsită!
    • Like 1
    • @ Ovidiu Jurj
      Dan check icon
      In America ,evaziunea fiscala ==crima umana , si pedepsele sunt cam egale .Dar pe la noi ne ocupam de ,,,gainarii ,, si nu vedem Marea Evaziune din Pietele Agro-Alimentare , apoi confiscarea valorilor imense de la marii Corupti ,cu valori imense ,care sunt dovedite de instante ca furate , De ce nu se demareaza ,Marea Confiscare ,care functiona foarte bine inca de pa vremea A I Cuza ,
      • Like 1
    • @ Ovidiu Jurj
      Bineinteles, sa nu cumva sa ramana bugetarii fara sporuri si fara pensii speciale.
      • Like 1
  • Sti cum e, daca nu merge la PESTE MARE, dam la copca....dupa plevusca. Chiar sunt foarte curios cum se va impozita efectiv "asa zisul cistig" mai ales acum cind BTC-ul este la podea ?
    • Like 1
  • ANAF-ului i se cere sa scoata bani din piatra seaca.
    "foame de bani, foame de bani, baieti"
    • Like 2


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult