Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

ANAF a început verificarea veniturilor obținute de români din criptomonede

ANAF -

ANAF a anunțat că  inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au început controale pentru verificarea veniturilor obţinute în perioada 2016 - 2021 din tranzacţionarea criptomonedelor prin intermediul unor platforme precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX.

Într-o primă etapă, au fost identificate venituri de peste 131 milioane de euro obţinute de 63 de cetăţeni români. Potrivit DGAF, circa 48,67 milioane euro erau omişi de la declarare, parţial sau integral.

Până în prezent, pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de aproape 2,10 milioane euro, se arată într-un comunicat publicat de Agerpres.

„Trebuie menţionat că, în aceeaşi măsură, au fost identificate şi venituri de circa 15 milioane euro obţinute din tranzacţionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente", a transmis ANAF.

Recent. președintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunțat că, de la 1 iulie, Fiscul va începe verificarea averilor persoanelor fizice. „Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente", a afirmat Heiuș,

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai check icon
    Și pierderile cum le taxează? Că asta e problema și cu cumpararea și vânzarea de acțiuni. În anul cu pierderi, nu plătești impozit dar în cel cu câștiguri plătești strict pe câștig fără a scădea pierderile anterioare...
    • Like 0
  • Dupa prabusirea criptomonedelor se duce si ANAF sa colecteze profitul :)))
    Ar fi amuzant daca nu ar fi o stire reala.
    • Like 0
  • Si-au trimis borfasii sagetile sa fara rost de cash, ca le cherlaie matele de foamen sinecuristilor,.
    • Like 0
  • Foarte bine! Așa și trebuie! De fapt, trebuia deja de o grămadă de vreme! Ca orice venituri impozabile, și veniturile din criptomonede trebuie declarate și taxate. Orice venit impozabil trebuie declarat și taxat, iar evaziunea fiscală pedepsită!
    • Like 1
    • @ Ovidiu Jurj
      In America ,evaziunea fiscala ==crima umana , si pedepsele sunt cam egale .Dar pe la noi ne ocupam de ,,,gainarii ,, si nu vedem Marea Evaziune din Pietele Agro-Alimentare , apoi confiscarea valorilor imense de la marii Corupti ,cu valori imense ,care sunt dovedite de instante ca furate , De ce nu se demareaza ,Marea Confiscare ,care functiona foarte bine inca de pa vremea A I Cuza ,
      • Like 1
    • @ Ovidiu Jurj
      Bineinteles, sa nu cumva sa ramana bugetarii fara sporuri si fara pensii speciale.
      • Like 1
  • Sti cum e, daca nu merge la PESTE MARE, dam la copca....dupa plevusca. Chiar sunt foarte curios cum se va impozita efectiv "asa zisul cistig" mai ales acum cind BTC-ul este la podea ?
    • Like 1
  • ANAF-ului i se cere sa scoata bani din piatra seaca.
    "foame de bani, foame de bani, baieti"
    • Like 2


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult