Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

ANAF a început verificarea veniturilor obținute de români din criptomonede

ANAF -

ANAF a anunțat că  inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au început controale pentru verificarea veniturilor obţinute în perioada 2016 - 2021 din tranzacţionarea criptomonedelor prin intermediul unor platforme precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX.

Într-o primă etapă, au fost identificate venituri de peste 131 milioane de euro obţinute de 63 de cetăţeni români. Potrivit DGAF, circa 48,67 milioane euro erau omişi de la declarare, parţial sau integral.

Până în prezent, pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de aproape 2,10 milioane euro, se arată într-un comunicat publicat de Agerpres.

„Trebuie menţionat că, în aceeaşi măsură, au fost identificate şi venituri de circa 15 milioane euro obţinute din tranzacţionarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente", a transmis ANAF.

Recent. președintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunțat că, de la 1 iulie, Fiscul va începe verificarea averilor persoanelor fizice. „Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care îl afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidând pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constați că ele sunt aproape inexistente", a afirmat Heiuș,

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihai check icon
  Și pierderile cum le taxează? Că asta e problema și cu cumpararea și vânzarea de acțiuni. În anul cu pierderi, nu plătești impozit dar în cel cu câștiguri plătești strict pe câștig fără a scădea pierderile anterioare...
  • Like 0
 • Dupa prabusirea criptomonedelor se duce si ANAF sa colecteze profitul :)))
  Ar fi amuzant daca nu ar fi o stire reala.
  • Like 0
 • Si-au trimis borfasii sagetile sa fara rost de cash, ca le cherlaie matele de foamen sinecuristilor,.
  • Like 0
 • Foarte bine! Așa și trebuie! De fapt, trebuia deja de o grămadă de vreme! Ca orice venituri impozabile, și veniturile din criptomonede trebuie declarate și taxate. Orice venit impozabil trebuie declarat și taxat, iar evaziunea fiscală pedepsită!
  • Like 1
  • @ Ovidiu Jurj
   In America ,evaziunea fiscala ==crima umana , si pedepsele sunt cam egale .Dar pe la noi ne ocupam de ,,,gainarii ,, si nu vedem Marea Evaziune din Pietele Agro-Alimentare , apoi confiscarea valorilor imense de la marii Corupti ,cu valori imense ,care sunt dovedite de instante ca furate , De ce nu se demareaza ,Marea Confiscare ,care functiona foarte bine inca de pa vremea A I Cuza ,
   • Like 1
  • @ Ovidiu Jurj
   Bineinteles, sa nu cumva sa ramana bugetarii fara sporuri si fara pensii speciale.
   • Like 1
 • Sti cum e, daca nu merge la PESTE MARE, dam la copca....dupa plevusca. Chiar sunt foarte curios cum se va impozita efectiv "asa zisul cistig" mai ales acum cind BTC-ul este la podea ?
  • Like 1
 • ANAF-ului i se cere sa scoata bani din piatra seaca.
  "foame de bani, foame de bani, baieti"
  • Like 2


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult