Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Analiza Guvernului - între 0 și 3 cruci

 • Doamna Dăncilă are un ritm, niște dealuri și văi în glas când ne spune "Vom face totul", teribil de asemănătoare cu ale lui Ceaușescu.
 • După ce a încheiat jurământul, dna prim-ministru și-a făcut cruce de 3 ori. Deci, o dată pentru crucea lui Iisus, o dată pentru crucea tâlharului trecut la credința în Mântuitor și încă o dată pentru cea a tâlharului nesupus. Ca să nu uite pe ce cruce se suie când stă lângă Mântuitorul Dragnea.
 • Plasată a patra în frontul proaspăt fabricaților vicepremieri, măsură a împuținării puterii dlui Dragnea, dna Birchall, vice-premier peste Oceanul Atlantic, a simțit nevoia să compenseze afrontul și a făcut și d-sa 3 cruci.
 • Tot 3 cruci, mari cât paloșul lui Ștefan cel Mare din Apus de Soare, a făcut ministrul Culturii, dl George Ivașcu. Măria Sa chiar se consideră voievod sau rege, ceva, de vreme ce a zis "poporul meu" și nu "poporul român", cum scrie în textul jurământului de ministru. Dincolo de actorie și domnie, legea ce-o spune, e valabil jurământul rostit cu text schimbat?
 • Anton Anton, ministrul Energiei, nu și-a făcut cruce deloc. Nu e de mirare, deci, enunțul leninist pe care l-a produs la audieri: "Dacă nu e energie, becul nu se aprinde". Nu crede că, dacă se concentrează domnii Dragnea și Tăriceanu, becul se aprinde, ca la Sfântul Mormânt, de Paști.
 • Nici Lucian Șova, ministrul Transporturilor, nu s-a închinat. N-a vrut să piardă secunde de ministru prețioase, dacă ne gândim la ce-a declarat: "Minutul meu de ministru e prea scump ca să-l petrec călătorind pe șantiere". Probabil, dânsul fiind basculat de la Comunicații, o să le supravegheze prin satelit. Sau se va teleporta. Sau nu va fi niciun șantier, nici între Tg. Mureș și Iași, nici de la București spre Vest, prin Transilvania. Dl Kelemen Hunor dixit: "Bucureștiul este singura capitală europeană nelegată prin autostrăzi de nicio altă capitală europeană".
 • Dl Valentin Popamblică, ministrul Educației, a introdus deja un concept novator: privatizarea plagiatelor. Căci, învățământul românesc este excepțional, dar îl umbrește agitația cu plagiatele. Mai întâi, a spus domnia sa, nu e lege să pui ghilimele și să indici sursa imediat ce ai citat. Apoi, regulile astea ar trebui să și le facă fiecare Universitate cum vrea ea, să poată să-și dea fiecare, nestingherit, doctoratul și plagiatul, la Universitatea Ștefan cel Mare, de pildă, unde dl Popamblică conduce doctorate.
 • Dna ministru al Sănătății, Sorina Pintea, ne anunță că vine chitită "să schimbe mentalitățile". Poate ar fi bine să înceapă cu mentalitatea fiului dânsei, condamnat la 6 ani de pușcărie pentru trafic de droguri. 
 • Dna Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, ne asigură că taxa de mediu nu va fi o taxă, va fi un soi de "certificat emis numai în vederea poluării". Pe cale de consecință, un obiectiv al ministerului Mediului este să polueze.
 • Dl Andrușca, șeful Economiei românești, părea că-și spune în fiecare clipă "Sunt ministru! Sunt ministru? Sunt ministru!" și nu-i venea să creadă lucrul ăsta. Nici dl Dragnea nu pare să știe prea bine cum îl cheamă pe dl Andruța, cum e cazul și cu alți miniștri din guvernul Dăncilă.
 • L-am privit cu atenție pe dl președinte Iohannis când a dat mâna cu ministrul Mediului de Afaceri, Radu Oprea, judecat pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Brațul nu i s-a încordat, venele capului nu i s-au umflat, n-a părut să facă vreun efort.

Interesant, după ce i-a dat binecuvântarea dnei Dăncilă, dl președinte declarase că va colabora foarte greu cu penalii din guvern...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E o vorba din batranii : A tunat si ia adunat. Asta a fost guvernul trei. Cand se va alcatui guvernul patru va merge dady in piata si va striga : Ba,care vrei sa fi ministru ?
  • Like 0
 • check icon
  Oare dl Daea,membru al guvernului Vasilica ,viseaza oi electrice?Sau il ajuta pe tudorel,urmasul lipsit de talent al lui Creanga ,sa formuleze raspunsul cerut in privinta Codrutei?Niste pamblicari...le lipseste scaunul electric,cel oferit de EBA unor batrani ,asta apropos de depozitarul chel al intelepciunii de opozitie...
  • Like 0
 • Cascada de cruci era, de fapt, reactia lipsita de aparare a unor insi trimisi sa semneze ceea ce altii vor fura. Figurile semanau cu cele ale evreilor din zguduitorul film "Fabrica mortii"...
  • Like 0
  • @ Marian Androne
   Nu ii pling pe niciunul! Pentru semnatura lor mesteca si ei la ciolan .Daca erau onesti nu ar accepta sa fie posedati de Dragnea.Fotografia in care toti din guvern au chipul lui Dragnea,dincolo de amuzament,nu este decit un adevar.
   • Like 0
 • Daca s-au închinat sau nu s-au închinat nu este atât de important ca faptul că TOȚI au jurat strâmb și așa să-i ajute Bunul Dumnezeu. Cum la Circul de Stat București a fost interzis să se mai facă spectacole cu animale, așa ar trebui să li se interzică celor din cloaca politică să mai facă pe circarii, pentru că spectacolul produs de ei este de foarte prost gust. După ce au plecat de la Cotroceni, întregul Guvern a fost convocat de DăncilA la prima ședință. La această ședință, Viorica-Vasilica D., nu le-a vorbit ci le-a citit lucruri despre care trebuia să le vorbească. Măcar suntem siguri că știe să citească. Cred că de la Lenin încoace au fost și alte multe guverne de agramați, fonfăiți și mârlani mai ales în fostul URSS. De fapt de acolo este exemplul actual de guvern : totul pentru partid, totul pentru iubitul conducător. De asemenea pe toți îi mai mână și zecile sau sutele de mii de € datorii (?) pentru că sunt ”grămadă” în afaceri în afară de faptul că sunt și lacomi.
  • Like 1
 • Anton la patrat: "Elctricitate + Puterea sovietica = Comunism. Ca tot se lamenta vitregul celuilalt Anton de "hidra comunista", pe care o slujise..
  • Like 0
 • check icon
  Guvernul Romaniei a intrat in epoca moderna...avem electronist la educatie,roscata de la munca vorbeste despre "circuitele statului",chestie complexa dom'le ,de aia legea pensiei va prinde pastele cailor,ala de la Energie ne povesteste despre sefeurile de mana a saptea pentru a ilustra legatura intre ENERGIE si gadget-urile zilelor noastre.Azi-maine aplicam principiile statisticii:vorbim despre probabilitatea de-a avea bani in buzunar,aplicam principiul nedeterminarii asupra taxelor(daca sunt sub pragul pentru furtul slujasilor de la stat ele exista,trebuie platite)?
  Hai ca putem!
  • Like 1
 • guvernul asta este ....Un amestec de Gidea (Suzana...Ce credeați!?)...CO2; și "Am fost un dobitoc".....Dar oricum Ceausescu este jignit de comparație.....măcar el credea în ceea ce spunea!
  ăstia "e" "neshte"....fake...uri!
  • Like 2
 • alin7777 check icon
  Surprinde faptul că într-un guvern format din slugi, agramați, senili și incompetenți nu și-a găsit loc și o jigodie. Marele perdant este Alexandru Arșinel, unanim recunoscut drept o mare jigodie. TIMES NEW ROMAN :)))
  • Like 2
 • Stimate CTP, daca nu ai aflat inca;
  Aseara baiatu ala de la A3 care se scalambaie si se schimonoseste in toate felurile te-a facut de doua parale (zic asa ca sa nu zic o vorba foarte urata) pentru ca ai afirmat ca Dracnea nu stie numele ministrilor. Chiar esti dispusi sa lasi haita de manipulatori de acolo sa-si faca de cap? Nu-i trata cu superioritate, ca sunt foarte inteligenti si sunt adevarati artisti ai manipularii si daca nimeni nu le da peste bot vor stapani peste si mai multe milioane de creiere romanesti.
  • Like 0
 • Legea pensiilor e gata din nov.2017(Olguța), dar stă pe ouă în cuibar, adică în programul de guvernare(Dragnea).

  Ea va intra în funcțiune în anul 2020, odată cu noile alegeri parlamentare ! Pensionari din toată țara, cereți zile de la Cel de Sus, dacă vreți să beneficiați de grația PSD-ului !
  • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult