S-o spunem noi, înainte să o spună Codrin Ștefănescu: gramatica este unealta opresivă a statului paralel. Așa cum pușcăria este împotriva drepturilor omului de a fura, tot așa gramatica este împotriva drepturilor omului de a viola cu limba. Pentru că această guvernare este un pamflet și asta îi ocupă tot timpul, violatorii cu limba au nevoie de un cadru legal, european, în concordanță cu deciziile CEDO, în care să se desfășoare în libertate deplină. Cuvine-se, prin urmare, ca legile gramaticii să se abroge prin ordonanță de urgență sau printr-un pachet legislativ care să pună în concordanță DEX și DOOM cu programul de guvernare.
După ce s-a luptat o viață cu acuzativul (și l-a învins), dl. Călin Popescu Tăriceanu, acest ilegalist al morfologiei, îi dă din gâtul mâinii o mică grațiere ministrului Valentin Popa de la Educație: „Am impresia că nu e profesor de română” (deci poate vorbi cum îl taie capul, n.n.). Când vorbește, dl. Popa, acest domn Goe al Guvernului, scoate „pamblici” pe gură, semn nu doar de emotivitate, după cum s-a scuzat domnia sa, ci și de orientare politică. „Avem impresia”, vorba dlui Tăriceanu, că e de-a dreptul periculos să vorbești corect românește, când ești urmașul lui Liviu Pop și colegul lui Petre Daea. Ai putea fi acuzat de intelectualism, scos la careu în ședința de Partid, trimis la canalizare după alții care au făcut pe deștepții. Ca să fii cu adevărat valoros, trebuie să te ridici „decât” până la „genunchele” broaștei, altfel sari din schemă. Trebuie să vorbești engleza ca doamna Viorica, franceza ca doamna Olguța și româna de clasa a doua ca ministrul Energiei, Anton Anton: „Nu avem energie, nu se aprinde becul”.
Acest Guvern este crema cremei, tot ce au putut da mai bun PSD și ALDE în materie de inteligență și de competență. Este triumful anafabetismului funcțional, produsul premium al Educației românești politizate de după 1989. Când etalonul este Liviu Dragnea, vă așteptați cumva să avem în Guvern absolvenți de Harvard?
Același Liviu Dragnea se scuză acum pentru „Mircea” Djuvara: „Eu nu l-am confundat, am făcut o greşeală că am avut încredere în cineva să-mi posteze. Eu am scris textul, l-am transmis, după care mi-a spus peste câteva minute că a făcut o greşeală. Cine a făcut greşeala nu mai e. Am mai păţit din astea. Încet - încet, cei care le fac dispar”.
Aoleu, Mao, unde dispar? Să i se mai dea o șansă! Cum să-l dea afară taman acum pe băiatul de la Facebook, când viața îi oferă dlui Liviu Dragnea atâtea motive să-și exprime tristețile?!...
„Aflu cu tristețe că marea noastră campioană #Viorica Halep a pierdut finala de la #Australian Open. Nu-i nimic, Viorica! Capul sus! #teamvidele”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Daca stam bine sa ne gandim, doar in vreme de razboi a fost un politician care n-a putut promite, din start, decat lacrimi, sange si durere.
Includ aici si sistemul medical si cel de invatamant aproximativ "in integrum".
Asta vis-a-vis de spalatul creierelor, mentionat in comentariul de mai sus si, pare-se, destul de reusit chiar in cazul dumneavoastra.
Si, daca tot va lansati in acuzatii aiuritoare, poate ne aratati si niste dovezi mici, minuscule, ceva - pe acolo - care sa nu ne insulte inteligenta. Altfel as putea si eu sa va intreb cat ati primit de la condamnatul penal dragnea (sau de la rusi -
ceea ce v-ar acuza pe dumneavoastra de tradare, nu?) pentru vorbele de mai sus, chiar daca ar fi doar o simpla si banala suspiciune de-a mea - fara niscaiva probe / dovezi care sa sustina asa ceva.
Pana atunci, succes in cautari si o seara buna va doresc!
Iata cateva mostre din "cugetarea" dvs:
"burse de studii gratuite in strainatate,vacante sponsorizate,diverse cursuri"
"lucrurile stau cu mult mai rau,desi avem tendinta sa-i consideram a fi cu mintea mai sprintara,mai vioaie,acolo avem oameni falsi,mincinosi,tradatori" etc.
Puneti d-na spatiile acolo unde trebuie adica asa in vreo 50 de locuri, de asemenea frazele sunt exagerat de lungi si de aceea incalcite si greu de urmarit asa ca mai scurtati-le daca vreti sa fiti citita.
O zi buna. La gramatica.
Ce pacat. Sigur era bun de ministru.