Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Andrei Pleșu, despre Ecaterina Andronescu: „Ea cred că a fost angajată bonă la PSD. Mereu apare și spune: Bebelușii mei, lăsați-i în pace!”

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu i-a criticat recent pe cei care ies în stradă, spunând că strică imaginea României în străinătate. „Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă”, a susținut ea. 

Scriitorul Andrei Pleșu le-a mulțumit însă protestatarilor și a ironizat-o pe Andronescu, despre care a spus că seamănă cu o bonă a PSD. 

„Le mulțumesc că dovedesc acest tip de reactivitate, că nu se lasă intimidați de tot felul de acuzații inadmisibile, manipulări, plăți pe sub mânecă, dușmănie față de țară. Ecaterina Andronescu crede că a schimba trei guverne într-un an nu dă o imagine proastă a a României, în schimb o dă apariția în stradă a unor protestatari. Ea cred că a fost angajată ca bonă la PSD. E cineva care mereu apare și spune: Bebelușii mei, lăsați-i în pace!”, a spus Pleșu în emisiunea „În fața ta”.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită la Digi24, sâmbăta și duminica, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mulți se laudă "ce popor minunat suntem noi".Avem Eminescu, Creangă ,Caragiale Vuia Coandă , Mie- mi ajunge.
  Ne raportam la trecut să ne găsim viitorul? Nu o să reușim niciodată. Viitorul stă în mâinile noastre și se raportează prezentului. Cei de dinaintea noastă au luptat pentru vremurile lor, iar noi trebuie să ducem continuitatea. Prin fapta de azi, construim viitorul de mâine. Nu ține să ne ascundem după înaintașii noștrii. Trebuie să ducem istoria mai departe. Să o continuăm. Dar e aproape imposibil. Atât timp cât ne urâm, ne invidiem și ne vorbim de rău unul pe altul. Creanga poate fi foarte lesne ruptă, pe când cu mănunchiul de crengi e mai greu. Asta numesc unitate. Toți un suflet și- un
  gând...!
  • Like 0
 • Asta este o retardată, pripășită de Iliescu, nu se știe de ce? Nu a făcut nimic bun, de valoare in viața ei. Ca toți ratații, care au avut un trecut comunist, s-a băgat la psd. Ce face adunătură de borfași, trădători și vânzători de țară nu strica imaginea țării? S-a făcut de râs recent cu susținerea unui neadevăr cu privire la existența vaccinurilor. Se mai face de râs incaodata. Simpla apariție a ei stârnește ironizarea. Dar dacă mai deschide și gura! Este o mitura arghezi a psd-ului. Vă amintiți de una dintre caricaturile dementului de la "romania mare"?
  • Like 0
 • Ma intreb cum s-o fi simtind Ecaterna Andronescu sa fie sustinuta de un mitocan ca Stefaneascu si sa-i sufle postul de ministru nea "Pamblica". Doua palme pentru o persoana cu un minim de decenta, dar ea va fi probabil la fel de dornica sa fie pe placul stapanului ca si pana acum.
  • Like 3
  • @ Carmen Atitoaei
   ...palmele fiind meritate cu asupra de măsură!Am ajuns și eu la vârsta senectuții,dar mi-ar fi rușine să rostesc prostii de genul elucubrațiilor bietei madam Andronescu.
   Că nu a fost asta singura tâmpenie slobozită de dânsa.
   • Like 0
  • @ Carmen Atitoaei
   Leo check icon
   "Cati" poate merge chiar mult mai jos. Ai uitat de "garantat Vanghelie"? Eu stau in sectorul 5...
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult