Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Andrei Pleșu, despre Ecaterina Andronescu: „Ea cred că a fost angajată bonă la PSD. Mereu apare și spune: Bebelușii mei, lăsați-i în pace!”

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu i-a criticat recent pe cei care ies în stradă, spunând că strică imaginea României în străinătate. „Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă”, a susținut ea. 

Scriitorul Andrei Pleșu le-a mulțumit însă protestatarilor și a ironizat-o pe Andronescu, despre care a spus că seamănă cu o bonă a PSD. 

„Le mulțumesc că dovedesc acest tip de reactivitate, că nu se lasă intimidați de tot felul de acuzații inadmisibile, manipulări, plăți pe sub mânecă, dușmănie față de țară. Ecaterina Andronescu crede că a schimba trei guverne într-un an nu dă o imagine proastă a a României, în schimb o dă apariția în stradă a unor protestatari. Ea cred că a fost angajată ca bonă la PSD. E cineva care mereu apare și spune: Bebelușii mei, lăsați-i în pace!”, a spus Pleșu în emisiunea „În fața ta”.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită la Digi24, sâmbăta și duminica, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mulți se laudă "ce popor minunat suntem noi".Avem Eminescu, Creangă ,Caragiale Vuia Coandă , Mie- mi ajunge.
  Ne raportam la trecut să ne găsim viitorul? Nu o să reușim niciodată. Viitorul stă în mâinile noastre și se raportează prezentului. Cei de dinaintea noastă au luptat pentru vremurile lor, iar noi trebuie să ducem continuitatea. Prin fapta de azi, construim viitorul de mâine. Nu ține să ne ascundem după înaintașii noștrii. Trebuie să ducem istoria mai departe. Să o continuăm. Dar e aproape imposibil. Atât timp cât ne urâm, ne invidiem și ne vorbim de rău unul pe altul. Creanga poate fi foarte lesne ruptă, pe când cu mănunchiul de crengi e mai greu. Asta numesc unitate. Toți un suflet și- un
  gând...!
  • Like 0
 • Asta este o retardată, pripășită de Iliescu, nu se știe de ce? Nu a făcut nimic bun, de valoare in viața ei. Ca toți ratații, care au avut un trecut comunist, s-a băgat la psd. Ce face adunătură de borfași, trădători și vânzători de țară nu strica imaginea țării? S-a făcut de râs recent cu susținerea unui neadevăr cu privire la existența vaccinurilor. Se mai face de râs incaodata. Simpla apariție a ei stârnește ironizarea. Dar dacă mai deschide și gura! Este o mitura arghezi a psd-ului. Vă amintiți de una dintre caricaturile dementului de la "romania mare"?
  • Like 0
 • Ma intreb cum s-o fi simtind Ecaterna Andronescu sa fie sustinuta de un mitocan ca Stefaneascu si sa-i sufle postul de ministru nea "Pamblica". Doua palme pentru o persoana cu un minim de decenta, dar ea va fi probabil la fel de dornica sa fie pe placul stapanului ca si pana acum.
  • Like 3
  • @ Carmen Atitoaei
   ...palmele fiind meritate cu asupra de măsură!Am ajuns și eu la vârsta senectuții,dar mi-ar fi rușine să rostesc prostii de genul elucubrațiilor bietei madam Andronescu.
   Că nu a fost asta singura tâmpenie slobozită de dânsa.
   • Like 0
  • @ Carmen Atitoaei
   Leo70 check icon
   "Cati" poate merge chiar mult mai jos. Ai uitat de "garantat Vanghelie"? Eu stau in sectorul 5...
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult