Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Andrei Pleșu, despre Ecaterina Andronescu: „Ea cred că a fost angajată bonă la PSD. Mereu apare și spune: Bebelușii mei, lăsați-i în pace!”

Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu i-a criticat recent pe cei care ies în stradă, spunând că strică imaginea României în străinătate. „Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă”, a susținut ea. 

Scriitorul Andrei Pleșu le-a mulțumit însă protestatarilor și a ironizat-o pe Andronescu, despre care a spus că seamănă cu o bonă a PSD. 

„Le mulțumesc că dovedesc acest tip de reactivitate, că nu se lasă intimidați de tot felul de acuzații inadmisibile, manipulări, plăți pe sub mânecă, dușmănie față de țară. Ecaterina Andronescu crede că a schimba trei guverne într-un an nu dă o imagine proastă a a României, în schimb o dă apariția în stradă a unor protestatari. Ea cred că a fost angajată ca bonă la PSD. E cineva care mereu apare și spune: Bebelușii mei, lăsați-i în pace!”, a spus Pleșu în emisiunea „În fața ta”.

Emisiunea „În fața ta” poate fi urmărită la Digi24, sâmbăta și duminica, de la miezul nopții. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mulți se laudă "ce popor minunat suntem noi".Avem Eminescu, Creangă ,Caragiale Vuia Coandă , Mie- mi ajunge.
  Ne raportam la trecut să ne găsim viitorul? Nu o să reușim niciodată. Viitorul stă în mâinile noastre și se raportează prezentului. Cei de dinaintea noastă au luptat pentru vremurile lor, iar noi trebuie să ducem continuitatea. Prin fapta de azi, construim viitorul de mâine. Nu ține să ne ascundem după înaintașii noștrii. Trebuie să ducem istoria mai departe. Să o continuăm. Dar e aproape imposibil. Atât timp cât ne urâm, ne invidiem și ne vorbim de rău unul pe altul. Creanga poate fi foarte lesne ruptă, pe când cu mănunchiul de crengi e mai greu. Asta numesc unitate. Toți un suflet și- un
  gând...!
  • Like 0
 • Asta este o retardată, pripășită de Iliescu, nu se știe de ce? Nu a făcut nimic bun, de valoare in viața ei. Ca toți ratații, care au avut un trecut comunist, s-a băgat la psd. Ce face adunătură de borfași, trădători și vânzători de țară nu strica imaginea țării? S-a făcut de râs recent cu susținerea unui neadevăr cu privire la existența vaccinurilor. Se mai face de râs incaodata. Simpla apariție a ei stârnește ironizarea. Dar dacă mai deschide și gura! Este o mitura arghezi a psd-ului. Vă amintiți de una dintre caricaturile dementului de la "romania mare"?
  • Like 0
 • Ma intreb cum s-o fi simtind Ecaterna Andronescu sa fie sustinuta de un mitocan ca Stefaneascu si sa-i sufle postul de ministru nea "Pamblica". Doua palme pentru o persoana cu un minim de decenta, dar ea va fi probabil la fel de dornica sa fie pe placul stapanului ca si pana acum.
  • Like 3
  • @ Carmen Atitoaei
   ...palmele fiind meritate cu asupra de măsură!Am ajuns și eu la vârsta senectuții,dar mi-ar fi rușine să rostesc prostii de genul elucubrațiilor bietei madam Andronescu.
   Că nu a fost asta singura tâmpenie slobozită de dânsa.
   • Like 0
  • @ Carmen Atitoaei
   Leo check icon
   "Cati" poate merge chiar mult mai jos. Ai uitat de "garantat Vanghelie"? Eu stau in sectorul 5...
   • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult