Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cine strică imaginea țării, doamnă Andronescu? Cum au reacționat prietenii mei suedezi când au văzut fotografiile de la proteste

Protest 20 ianuarie

Foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Imediat după protestele de sâmbăta trecută, am citit una din puținele reacții ale celor din PSD. Doamna Andronescu a opinat că protestele distrug imaginea României în Europa. Din postura mea de cetățean român care trăiește de 3 ani în Suedia trebuie să o contrazic pe doamna senator.

Protestele le arată cetățenilor europeni că avem aceleași valori cu ei, aceleași așteptări de la clasa politică și începem să dezvoltăm o societate civilă care să lupte pentru menținerea democrației când sunt derapaje. I-am transmis doamnei Andronescu părerea mea printr-un email și mesaj pe Facebook, la care nu am primit răspuns.

M-am mutat în Suedia acum aproape 3 ani, exact când lua amploare fenomenul cerșetorilor din Europa de Est, în special din România. Societatea suedeză nu era obișnuită cu cerșetori la aproape fiecare supermarket. Au urmat dezbateri televizate, reportaje din România, toate încercând să descopere motivul pentru care atât de mulți cetățeni români vin la cerșit. Păreri și reacții împărțite, ca în orice societate și democrație. Reportajele au dispărut, fenomenul a rămas.

De un an încoace, ceea ce aud prietenii mei suedezi sunt știri despre proteste masive cu sute de mii de oameni în stradă, căderi de guvern în serie, avertismente de la Comisia Europeană, alte proteste și discuții despre schimbarea legilor anticorupție.

Vorbesc mult despre România și lumea e curioasă. Le-am vorbit despre o altă Românie decât cea pe care o știu din știri, despre progresele care s-au făcut în ultimii ani, despre potențialul pe care îl avem. Și despre vreme. Mult despre verile din România si soare (cine a locuit măcar un an într-o țară nordică mă înțelege perfect). Unii au fost deja în vacanță, alții sunt curioși să meargă. Când s-au întors mi-au spus entuziasmați cât de de frumoasă e natura și din delicatețe au omis drumul cu mașina de la București la Sinaia. 

Vrea doamna Andronescu să afle care este părerea cetățenilor europeni? Iată câteva reacții ale suedezilor. „De ce vor să schimbe legile anticorupție, vor corupție?” Pare naivă intrebarea, nu? O secundă nu am știut dacă nu cumva mă iau „la mișto”. Nu era cazul. Ce mult mi-aș dori ca în curând să punem și noi aceeași întrebare naivă când vom auzi de astfel de cazuri undeva într-o țară îndepărtată! Oamenii sunt impresionați de fotografiile de la proteste, de cât de civilizate sunt, câtă forță pașnică transmit. Se pot recunoaște ei înșiși în aceste fotografii. Protestele pașnice din România le arată străinilor o țară dinamică, plină de energie și de creativitate, atât de diferită de imaginea sumbră pe care au transmis-o ani la rândul știrile despre cerșetori.

Doamna Andronescu spune că protestele arată o țară care nu e guvernabilă. Prietenii mei europeni spun că aceste imagini arată o democrație în acțiune. Și fără să înțeleagă ce scrie pe pancarte, pot pricepe că fotografiile de pe străzile României arată ruptura dintre cetățeni și guvernele care nu-i reprezintă. Înțeleg mai clar de ce atât de mulți români pleacă din țară.

Eu nu am plecat din România ca o formă de protest, nici ca să îmi caut o viață mai bună. Sunt una din persoanele norocoase care au plecat pentru o oportunitate, pentru aventura de a trăi o perioadă într-o altă cultură. Nu am venit decisă să rămân aici, dar nici nu pot spune unde voi fi în 5 ani. Globul e mare. 

Acum 10 ani m-am întors dintr-o altă aventură pentru a-mi clădi o carieră în România și a contribui la dezvoltarea țării. Idealismul tinereții. Mi-am clădit o carieră în România, însă partea a doua a dorinței e discutabilă. M-aș întoarce din nou, aș lucra chiar în administrație dacă aș avea convingerea că asta ar produce o diferență.

Nu cred că doamna Andronescu crede cu adevărat ceea ce comunică public, e propagandă de partid. La asta, e un foarte bun comunicator. Participarea la alegeri a dat actuala majoritate, deci schimbarea în acest moment trebuie să vină de la persoanele responsabile din PSD care înțeleg gravitatea acțiunilor și consecințele extrem de serioase pe termen lung. Cât timp se mai pot ascunde de evidențe pentru a-i apăra pe colegii de partid de închisoare? Membrii PSD spun ca sunt mândri că sunt români. Aș vrea ca în anul centenarului Unirii să arate acest lucru acționând cu curaj într-un moment care pare de cumpănă în istoria României. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • D- na Andronescu a avut sansa ca dealtfel multi dintre noi dupa 1990 sa lasam in urma acei ani frigurosi si intunecati la propriu si sa alergam liberi, sa vorbim liberi, sa gandim liber dar mai ales frumos, pozitiv si constructiv, dar, dansa a preferat sa duca la apogeu tog ceea cd a fost urat in anii dominatiei comuniste. Pacat!
    • Like 0
  • Nu cred ca pe madam Andronescu o intereseaza ce scrieti dvs. aici, chiar daca (mai) stie ,sau nu ,care este adevarul...Si da, cred ca este una dintre cele mai perfide fiinte din pesede la nivel de comunicare. A exersat un ton si o expresie faciala de fecioara Maria, atat de profesionist, incat produce efectele dorite pana la cele mai inteligente (dar naive) fiinte de pe Pamant. Asta este si rolul ei , acum, in psd. Se ocupa cu credibilitatea partidului in fata votantilor. Deci minciuna si inselatoria este ocupatia ei de baza. Cum ati fi gandit sa va raspunda la mail sau mesaj? In rest , scrieti lucruri care nu-i intereseaza pe psd isti...desi acum as putea extinde: nu-i intereseaza pe politicieni. Din pacate nici pe timpul vietii dvs. nu se vor intampla schimarile asteptate... In parte , si noi suntem de vina...
    • Like 1
  • check icon
    Si mai am o curiozitate: ati scris despre cersetori. Era o perioada in care Romania era pusa la zid ca nu a facut nimic pentru integrarea tiganilor, etc. Poate imi spun prietenii suedezi ce au facut ei pentru integrarea cersetorilor in societate. I-au trimis la scoala? Le-au oferit locuinte? Ajutoare sociale? Un loc de munca?
    Si poate ii intrebati pe prietenii suedezi daca noua, celor care am ramas aici, de unde ati plecat, ni se mai permite sa traim, eventual dupa niste legi care sa elimine pe cit posibil abuzurile. Si va mai rog sa ne explicati si legea electorala folosita de prietenii suedezi, pentru ca, din ce stiu eu, britanicii care au plecat din tara lor de mai mult de trei ani nu mai au drept de vot. Noi am putea sa facem la fel?
    • Like 1
    • @
      Inteleg, din modul in care ati inceput comentariul dumneavoastra, ca inainte de a-l scrie mai aveati si alte curiozitati - pe care ati ales totusi sa nu le impartasiti aici. Ma rog, este optiunea dumneavoastra. Dar daca erau similare cu cele expuse, atunci ati facut o alegere buna - pentru care va felicit!
      Intrand in fondul problemei, ma vad nevoit sa va intreb daca ati auzit de termenul "whataboutism"? Daca da, atunci veti intelege ca tot ceea ce ati scris mai sus se inscrie cu succes in practica descrisa de acest termen. Daca nu - va recomand sa urmariti acest clip, ocazie cu care va puteti si amuza putin: https://www.youtube.com/watch?v=TejoMjHk3x0
      In ceea ce priveste afirmatia dumneavoastra privind dreptul de vot al britanicilor, aveti dreptate doar in proportie de fix 20% - rezultand din raportul dintre numarul de ani dupa care nu mai pot vota (corect - 15, vezi aici https://www.gov.uk/voting-when-abroad) si numarul de ani mentionat de dumneavoastra. Ca sa nu mai spun ca exista o miscare serioasa la ei pentru eliminarea acestui prag (vezi https://www.theguardian.com/politics/2017/apr/21/britons-abroad-denied-uk-general-election-vote-tories) - pe care vad ca o treceti sub tacere, foarte probabil pentru ca nu prea se potrivea cu enuntul comentariului dumneavoastra.
      O seara buna va doresc!
      • Like 3
    • @
      la ai cui cerșetori vă referiți?
      • Like 1
    • @
      Va observ aparteneta dvs. politica , dar nu inteleg pe ce pozitie de facilitate va aflati. Banuiesc doar , ca sunteti pe undeva pe la coada, pentru ca cei de la cap nu se obosesc sa dea replici. In primul rand nu inteleg despre ai cui cersetori vorbiti? Ca ei nu au si nu au avut, pentru ca guvernele lor s-au ocupat de problema asta , daca va vine sa credeti. Despre britanici stiu ca au un termen in ani mult mai mare decat cel spus de dvs. Si, cum nu exista perfectiune, este o prevedere care nu este cea mai ortodoxa dupa unii. Desi nu vad ce legatura a avut acest lucru cu Suedia. Sau cu articolul... dvs. vreti sa eliminati abuzurile? Nici aici nu inteleg: ori sunteti mai sus pe scara facilitatilor si aveti nevoie de mai multa siguranta in actiunile dvs. , ori imi spuneti ca toti acei politicieni ,care dintr-un salariu la stat au reusit sa si cumpere masini luxoase, sa-si construiasca vile enorme si sa imbrace numai haine de firma cumparate cu avionul pentru ei si odraslele lor sunt niste abuzati de statul paralel sau de Soros si atunci aveti alte nevoi? Oricum sigur inteleg ca, daca ati fi mai sus acolo pe lista aia , sigur le-ati taia dreptul de vot celor care pleaca mai mult de 6 luni. Sa fie si putina liniste in tara asta!
      • Like 2
  • Imi pare rau sa observ dar multi dintre cei care ar putea comenta (cu cap) articolul, se lasa atrasi in bălăcăreala iscată de Ionel. Cea mai bună armă împotriva trolilor (nu stiu sigur daca asta e termenul) este ignorarea.
    Nu-i mai alimentați postările !
    Cât despre alocuțiunea doamnei Andronescu, cand am auzit-o a fost ca un flash-back cu Gheorghe Marinescu in '89, când ne povestea de „elemente destabilizatoare și agenturi străine” la Timisoara.
    Vă dați seama ca pentru doamna Andronescu e greu să mai mizeze acum pe altă carte. A mancat .......... acum TREBUIE să se laude că a fost bun.
    • Like 5
  • Aceasta doamna Andronescu vrea sa para o doamna fina si accepta sa fie colega de partid cu unul care raspunde la intrebarea daca vor fi acceptati ministri penali in guvern "da, pentru ca putem ! " Ce calitate morala paote avea aceasta doamna...Efectiv tusele delicate ale comentariului de la sfarsitul articolului nu o vor atinge pe Andronescu. Ea e mult mai zdrahon decat vrea sa para!
    • Like 3
  • check icon
    Nu, doamna mea draga,schimbarea nu trebuie sa vina de la ''ei'',cei care temporar au puterea...ea trebuie sa vina de la noi,cei care am stat acasa in 11 decembrie 2016.Madam Andronescu a reusit sa identifice un vinovat gen''statul paralel'' in persoana noastra comuna,a celor ce ne cerem drepturile in strada.Nu o banuiti de nestiinta ci de rea-credinta si rea intentie,de dorinta de a scoate basma curata ciuma rosie.Atat!
    • Like 4
    • @
      O sa mai vina un 11 decembrie si o sa vedeti ca nu putem iesi noi la vot , cati pot ei aduce cu autobuzul sau cu pixul! Si in 2017 daca se puena problema, scorul era diferit cu 5% maxim.
      • Like 0
  • check icon
    Eu cred ca dna Andronescu ar trebui sa ne povesteasca despre dosarele in care apare,despre cum a distrus invatamantul romanesc prin aparitia acelor ciupercarii numite facultati particulare si desfiintarea invatamantului profesional...aceasta persoana face de rusine titlul de profesor,nu are nivelul necesar pentru a evalua protestatarii una garantata de Vanghelie-almanahe.Daca vrea totusi,se poate exprima in privinta celor cateva sute de "protestatari" de la Cotroceni,de anul trecut...
    • Like 2
  • În ceea ce o privește pe Andronescu aceasta se face de râs la simpla apariție, dar când deschide gura ........ Nu este pentru prima dată in care cuvântă, din slugărnicie și prostie, in favoarea psd și se face de râs ( vezi episodul cu vaccinurile ) ca apoi să emită eterna scuză a psd " proasta comunicare". Nu, prosti sunt ei in excesul de servilism față de tiranul, borfașul, trădătorul dragnea. Așa cum in învățământ a lăsat in urmă doar degradare la fel va rămâne in urma ei și in "politica dâmbovițeană". Nu s-a făcut remarcată, in afară de prostie, prin nimic. Este un nimeni, ca majoritatea politicienilor verosi, cu titluri nemeritate.
    • Like 6
  • Ionel check icon
    Si inca ceva. Sa le spuneti prietenilor suedezi ca Romania este pe primul loc in Europa la sesizari ale CEDO ! Am depasit Rusia, Turcia si Ucraina !!!! Va spune ceva asta !??
    • Like 0
    • @ Ionel
      Raul check icon
      Draga Ionel, as vrea sa iti spun ca esti penibil...insa cred ca de fapt esti de compatimit. Mintea ta este blocata undeva in trecut. Cand replica de baza era: "Facem dupa cum dispuneti sefu'...". Probabil ca te consolezi cu o mica prima de partid si iti pare ca esti un mare luptator pentru dreptate. Inevitabil insa, borfasii pe care ii slujesti se vor manca intre ei. Iar tu vei ramane un slujitor loial care trage apa. :)
      • Like 7
    • @ Ionel
      check icon
      Sunt convins ca sesizarile la CEDO se datoreaza protestatarilor,nu legislatiei varza...de ce chiar magistratii critica proasta transpunere in legi a deciziilor curtii constitutionale,de ce se ignora explicatiile date de Curtea de la Venetia privind pragul la abuzul in serviciu,de ce se doreste un organ de control subordonat politic in locul unor sedinte obligatoriu publice de judecare a magistratilor,procurorilor cu abateri?Probabil ca suedejii astia nu inteleg fineturile legislative marca ciordache,niciolicea si niciolaie ...la fel ca restul lumii civilizate.
      Eu cred c-ar trebui sa scoateti in strada" milionul" promis de ex-peremist in sustinerea penalilor,sa vada lumea care-I treaba pe la noi sau milionul vostru e decat vreo 3 babe zapacite ?
      • Like 4
    • @ Raul
      Ionel check icon
      Atuncii cand cineva nu este de acord cu tine il faci penibil !!! Nici nu ma cunosti, nu stii ce pregatire am...etc. Eu comentez un text al unei doamne si imi spun propria parere iar unii ca tine sar pe astfel de comentatori care nu va impartasesc punctul de vedere !!!! Halal democratie in mintea voastra !! Vad ca stii ca o sa ma consolez cu o prima de partid !!!! voi ii considerati postaci pe toti care nu sunt de acord cu voi. Poti scrie ce vrei dupa pt ca oricum nu mai intru la comentariile acestui articol
      • Like 0
    • @
      Ionel check icon
      Baiatul, esti pe langa. Dacate uitati aseara la tvr 1 la emisiunea lui Cristache aflai ce a spus Piperea referitor la cele 4 texte ale legii date inapoi spre reformulare parlamentului. Toate 4 texte apartin CSM -ului !!!!!!!!!! adica judecatorilor !!!! nu parlamentarilor
      • Like 0
    • @ Ionel
      Anon check icon
      Ce treaba are democratia cu discutia asta? Fiecare v-ati exprimat punctul de vedere fara nici o problema, nu v-a cenzurat nimeni.

      In completare: democratia presupune dreptul de a NU fi de acord cu interlocutorul.
      • Like 0
    • @ Ionel
      check icon
      Daca esti mitocan vei fi tratat ca atare...si daca tu ignori unele cerinte ale CSM(pentru motivul ca este doar consultativ avizul lor) asta nu inseamna ca te-ai spalat pe maini acceptand unele propuneri ale tuterilor A3 ca victoras ...Cristache nu-i crescut in pepiniera varanului?
      Hai sictir!
      • Like 1
    • @ Ionel
      Asa o fi, ma Ionele, sugestiile au pornit de la CSM. Doar ca unul din comisia Ciordache (sau chiar doftorul in drepti de la academia din Balti) a modificat propunerile pe ici pe colea, prin punctele esentiale si a iesit cu totul altceva, astfel ca magistratii nu mai recunosc ce au propus. Sa stii ca diavolul se ascunde in detalii si un cuvant schimbat in text poate denature o formulare initial acceptabila. Problema este ca PSD stie ca noi, profanii, nu distingem astfel de nuante si se face ca se mira ca unii contesta bunatatea de legi clocite de ei...
      • Like 1
  • Ionel check icon
    Cu tot respectul insa dati dovada de o mare naivitate stimata doamna. Le-ati spus prietenilor suedezi ca astfel de mitinguri/demonstratii sunt ilegale ? ca nu au autorizari si nu respecta legea ? Vorbiti de justitie si de coruptie in necunostinta de cauza. Ieri, tocmai a fost achitat definitiv si irevocabil, dupa 3 ani, fostul vicepresedinte ANAF din 2015. O cariera si o viata distrusa !!!! Sa inteleg ca partea asta a justitiei nu o cunoasteti. Daca dvs ati fi in locul sau sau a lui Radu Rusanu, achitat dupa 8 luni de retinere si artestare......!!!!!! Le povestiti si de aceste cazuri prietenilor suedezi !?
    • Like 1
    • @ Ionel
      cmd cmd check icon
      Cu tot respectu' dom' Ionel - hai ca vorbesc eu in cunostinta de cauza:
      CEDO - verificati va rog, sesizarile la CEDO sunt datorita legilor proaste sau datorita proceselor defectuoase? Veti afla, "cu stupoare" sper, ca datoram procesele la CEDO legiuitorilor si nu sistemului de justitie. Cred ca procentul este undeva 80/20, Aferim parlament majoritar rosu!
      Achitari - sa stiti ca procentul de achitari in Europa este undeva pe la 15%, iar la noi este sub 10%. Asta inseamna ca dintr-un milion de procese, 150.000 sunt achitati in Europa, iar la noi jumatate. Inevitabil printre acestia se poate afla si Radu Rusanu.
      Justitia este departe de a fi perfecta, ca orice lucru in lumea asta - este perfectibila intr-adevar. Cred ca s-au facut excese, intruziuni politice, samd - cred ca sunt astazi mecanismele pentru ca cei in culpa din justitie sa plateasca! Ce fac prietenii dvs in zilelel acestea nu are absolut nici o legatura cu reforma justitiei ci cu demolarea ei. E ca si cum ati avea o casa la care aveti probleme cu geamurile si in loc sa le inlocuiti, dvs alegeti sa daramati toata casa si sa lasati doar fundatia! Ce faceti dvs - in cunostinta de cauza - e sa citati niste pretexte de la A3, vorbind in necunostinta de cauza despre subiectele respective. Noapte buna!
      • Like 11
    • @ Ionel
      Anon check icon
      Abuzuri ale justitiei intr-o tara in care legile sunt facute de hoti pentru hoti. Ma faceti sa rad :))
      • Like 2
    • @ Ionel
      Iar ești rău intenționat. Se fac greșeli în justiție, pentru care tot noi, cei multi, plătim, e adevărat. Dar ce face psd, cum schimbă legile, este in favoarea lui dragnea in primul rând și apoi in favoarea complicilor lui. In nici un caz nu in favoarea celor mulți. Dacă tot îți dai cu părerea și o faci mereu în favoarea borfașilor, gândește și exprimă realitatea. Nu fi și tu o slugă a hoților. Sau.......?!
      • Like 4
    • @ Ionel
      Oare sunt acesti oameni usa de biserica???? M-as mira...Cata grija fata de oameni pentru care, daca v-as intreba, nu ati putea garanta pentru cat sunt de curati. Nu va ganditi ca unii sunt achitati pentru ca au fost destul de abili incat sa nu poata fi dovediti ? Va faceti griji pentru destine distruse ale unor oameni care nu ajungeau sa fie luati in colimator daca nu erau indicii ca sunt necinstiti si unsi cu toate unsorile...
      • Like 0
    • @ cmd
      Ionel check icon
      cmd - pai daca legile sunt proaste cum spui tu, atunci de ce nu sunteti de acord cu schimbarea lor !!!!???? te doare capul la ce minte au unii in tara asta !!!
      • Like 0
    • @
      Anon check icon
      Pentru ca schimbarile propuse le-ar face si mai proaste in contextul actual.
      • Like 3
    • @
      Ionel, ori nu intelegi ori te faci ca nu intelegi, in linie cu scrisoarea celor doua mari lumini din fruntea paralamentului, care au ripostat ca onor CE nu e bine informata si ca de fapt a fost un proces ultra-democratic si trasnparent, condus de ilustrul "alta-intrebare" la timona!!!!!
      • Like 1
    • @ Ionel
      cmd cmd check icon
      "nea Ionel - de unde vine eu, bunul simt este extrem de important si e ceva ce dvs si tovarasilor dvs va lipseste inca din comunism! Sunt de acord cu schimbarea acelor legi pentru care avem condamnari la CEDO, dar ce sa vezi - tovarasii nu sunt interesati sa le schimbe pe acelea, ci altele - ca sa poata fura legal! Repet - cand avem geamurile crepate la casa- nu demolam acoperisul! Daca nu pricepeti ce am scris - fie nu aveti bun simt cand cititi ce am scris, fie mai rau - nu intelegeti! Macar aveti bunul simt ca acolo unde nu va pricepeti sa nu va dati cu parerea - macar asa - transant!
      • Like 4
    • @ cmd
      Majoritatea sesizarilor CEDO vin din zona penitenciarelor. Aici e o tehnica a contamnatilor de a profita de anumite lipsuri pe care sistemul le are in administrare.
      • Like 1
    • @ Ionel
      Si Baricada de la Inter, din 21 decembrie 1989, era ilegala. Probleme, Dorele?
      • Like 2
    • @ Ionel
      De obicei nu ma enervez, dar acum ti-as spune ceva de dulce. Te rog frumos sa te duci la urmastii celor ce au murit in 1989 pentru ca tu sa poti sa scoti asemenea ineptii din tastatura. Dupa pararea ta si tinerii din Timisoara din 15-17 decembrie, si greva de la Brasov reprimata violent cu un an urma, cat si evenimentele de la Bucuresti, trebuiau sa fie autorizate de Ceausescu, ca sa fie legale nu ? Legalitatea e relativa in functie de cine conduce, iar lucrurile care s-au schimbat in toata lumea cu ajutorul protestelor pasnice au TINUT mult, si au fost destul de multe. Pentru asta exista google, daca stii unde sa te uiti, nu stau sa fac eu research pt tine.
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult