Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Anticipate | Președintele Iohannis, întrebat dacă-i poate oferi garanții lui Orban că-l va numi din nou premier: Orban e cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar. Îmi doresc să continue

Klaus Iohannis, Ludovic Orban, prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seară că își dorește alegeri anticipate. „Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru a promova conceptul de anticipate”, a spus el. „E nevoie ca guvernul să fie demis sau să se retragă și să urmeze două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. Moțiunea de cenzură e o variantă, dar tehnic și demisia e o metodă de inițializare a demersului. Voi discuta și cu premierul, și cu alții, dl Orban din câte știu își dorește anticipate”, a continuat șeful statului.

Acesta s-a declarat foarte mulțumit de actualul executiv și a  afirmat că recomandă ca un guvern PNL să rămână în funcție „mult și bine”.

Întrebat dacă, în cazul în care vor exista alegeri anticipate, îi poate garanta lui Ludovic Orban că îl va numi din nou în funcția de prim-ministru, Iohannis a răspuns: „E o întrebare ciudată. Sunt foarte mulțumit de felul în care își face treaba ca premier. Cred că Orban e în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie plin, fie interimar. Îmi doresc să continue”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca Orban e mai rau decat Boc. Pnl sau Psd, nu s-au schimbat decat mafiotii.
    • Like 1
  • Are dreptate, e un Boc doi.
    • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult