Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Anticipate | Președintele Iohannis, întrebat dacă-i poate oferi garanții lui Orban că-l va numi din nou premier: Orban e cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie premier interimar. Îmi doresc să continue

Klaus Iohannis, Ludovic Orban, prezidențiale

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seară că își dorește alegeri anticipate. „Eu cred că sunt posibile și mă voi implica pentru a promova conceptul de anticipate”, a spus el. „E nevoie ca guvernul să fie demis sau să se retragă și să urmeze două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. Moțiunea de cenzură e o variantă, dar tehnic și demisia e o metodă de inițializare a demersului. Voi discuta și cu premierul, și cu alții, dl Orban din câte știu își dorește anticipate”, a continuat șeful statului.

Acesta s-a declarat foarte mulțumit de actualul executiv și a  afirmat că recomandă ca un guvern PNL să rămână în funcție „mult și bine”.

Întrebat dacă, în cazul în care vor exista alegeri anticipate, îi poate garanta lui Ludovic Orban că îl va numi din nou în funcția de prim-ministru, Iohannis a răspuns: „E o întrebare ciudată. Sunt foarte mulțumit de felul în care își face treaba ca premier. Cred că Orban e în acest moment cea mai bună soluție de premier, fie plin, fie interimar. Îmi doresc să continue”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca Orban e mai rau decat Boc. Pnl sau Psd, nu s-au schimbat decat mafiotii.
    • Like 1
  • Are dreptate, e un Boc doi.
    • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult