Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ar trebui să ne facem un brand nou de țară: România, țară fără autorizaţie de securitate la incendiu

Incendiu Prahova

Foto - ISU Prahova

Un incendiu masiv a cuprins marți dimineață o pensiune din județul Prahova. Din primele informații, patru adulți și un copil au murit.

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ISU.

Pentru cine nu știe, jumătate din şcolile din țara noastră funcţionează fără autorizaţie de secu­ri­tate la incendiu, la fel zeci de spitale, peste 2.350 de unităţi de comerţ şi aproape 1.600 hoteluri sau pensiuni.

Ar trebui să ne facem un brand nou de țară: România, țară fără autorizaţie de securitate la incendiu!

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Serban check icon
    Marco - Conform Legii 307/2006 cu modificarile ulterioare, functionarea fara Autorizatie de Securitate la Incendiu dupa 01.01.2017 este Contraventie si se sanctioneaza cu Amenda intre 20,000 si 50,000 RON!

    Problema nu este aici, unde legea este chiar permisiva ulterior punerii in functiune a unei constructii. Adevarata problema este la Primarii si la Autorizatiile de Construire. O unitate fara Autorizatie de Construire - care nu se poate elibera decat pe baza unui Proiect avizat si pentru Securitatea la Incendiu - nu poate functiona legal si ar trebui inchisa pana la rezolvarea problemelor si obtinerea Avizelor necesare. Primariile si ISU nu cred ca-si fac treaba asa cum trebuie in aceasta privinta. Iar rolul Primariilor si al ISU nu ar trebui sa fie doar sa dea amenzi, si sa incaseze taxe si impozite de la Unitati care functioneaza ilegal fara Autorizatia de Construire, ci ar trebui sa ofere asistenta pentru rezolvarea problemelor si intrarea in legalitate!

    Oricum, pana la proba contrarie, refuz sa cred ca o Primarie incaseaza taxe si impozite de la o Pensiune fara Autorizatie de Construire sau macar fara Avizele ulterioare necesare, deoarece in acest caz, asta inseamna complicitate la infractiune si "Organele competente pot aplica sanctiunea in termen de pana la 3 ani de la data savarsirii faptei."

    Este adevarat ca "Ferma Dacilor" a obtinut in 2020 un Certificat de Edificare? Pai daca este adevarat, cum l-a obtinut fara Autorizatia de Securitate la Incendiu?
    "Conform legislatiei in vigoare edificarea unei constructii fara autorizatie constituie contraventie sau dupa caz infractiune si se pedepseste conform legii."
    • Like 0
  • „Pentru cine nu știe, jumătate din şcolile din țara noastră funcţionează fără autorizaţie de secu¬ri¬tate la incendiu, la fel zeci de spitale, peste 2.350 de unităţi de comerţ şi aproape 1.600 hoteluri sau pensiuni”.

    Probabil ca si unitatile de pompieri functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu, ma gandesc.
    • Like 0
    • @ Daniela Damian
      Valentin check icon
      E foarte posibil. Oricum, clădirile sunt vechi.
      • Like 0
  • Ovidiu check icon
    "Ar trebui să ne facem un brand nou de țară: România, țară fără autorizaţie de securitate la incendiu."
    Păi, de ce, bre, Marco, să ne mai facem brand? Nu-l avem pe Sf. Apostol Andrei, Ocrotitorul României? Nu ne apără și ocrotește el de toate relele lumii? Nu apără el copiii să nu moară în incendii sau de boli incurabile? Nu ocrotește el nația de oamenii răi din politică: Iohannis, Ciucă și Ciolacu? Păi, și atunci, dacă avem un așa protector apostol, de ce ar trebui să ne mai facem griji? E el acolo, împreună cu Dumnezeu cel bun și atotputernic care apără Grădina Maicii Domnului, adică România, de toate belele planetei.
    Aștept habotnicii să mă insulte, să mă faca un bou ateu și să mă desființeze ! Evident că, pentru a-i fi plac d-lui Marco, ar trebui să recunosc că maleficul Iohannis e de vină și pentru autorizațiile la incendiu. Abia aștept ca apostolul protector să așeze, ca președinte al României, la sfârșitul lui 2024, un individ demn de locuitorii buni și harnici ai Gradinei.
    • Like 2
    • @ Ovidiu
      Valentin check icon
      Hai să fim serioși! În situația asta sunt și italienii sau spaniolii. N-au și ei sute de sfinți, pe care îi plimbă public, în procesiuni fastuoase? Prin Malta ai fost, să vezi cum e sărbătorită Maica Domnului? Și să vezi ce fotografii mai fac turiștii! Care e problema, legătura dintre religie și incendii? Că religioși sunt și italienii, și spaniolii, și maltezii. Ca să nu mai vorbim de cel mai mic stat din lume, Vaticanul. Și nimeni nu aruncă cu pietre sau se plânge.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult