Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Arafat: Pe lângă raportarea de la ora 13:00, noi mai avem una internă la ora 18:00. Mâine la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 866 de cazuri

Raed Arafat - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

 Foto Guliver/Getty Images 

Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie din București au rămas fără locuri la terapie intensivă, a declarat vineri seara la Digi24 dr Raed Arafat.

„Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă”, a declarat Arafat. 

La o raportare intermediară de vineri, de la ora 18:00, la care are acces șeful DSU, erau deja 866 de cazuri noi de infecții, iar până sâmbătă, la următoarea raportare, posibil să mai crească cu câteva zeci de cazuri.

„Pe lângă raportarea de la ora 13:00 noi mai avem una internă la ora 18:00. Față de ieri la ora 18:00, astăzi au fost numărate 866 de cazuri noi. Deci mâine la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 866 de cazuri. Dar vom vedea, oricum cifra e mare pentru perioada 18:00-18:00 analizată în fiecare zi. Cazuri noi, nu retestări”, a declarat Arafat, potrivit Biziday.ro.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri un nou număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, înregistrat în ultimele 24 de ore: 799.

905 români testați pozitiv la Covid-19 au cerut să fie externați până în prezent.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult