Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Arafat: Pe lângă raportarea de la ora 13:00, noi mai avem una internă la ora 18:00. Mâine la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 866 de cazuri

Raed Arafat - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

 Foto Guliver/Getty Images 

Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și spitalul militar de campanie din București au rămas fără locuri la terapie intensivă, a declarat vineri seara la Digi24 dr Raed Arafat.

„Situația începe să fie îngrijorătoare, înseamnă că în București apar tot mai multe cazuri de terapie intensivă”, a declarat Arafat. 

La o raportare intermediară de vineri, de la ora 18:00, la care are acces șeful DSU, erau deja 866 de cazuri noi de infecții, iar până sâmbătă, la următoarea raportare, posibil să mai crească cu câteva zeci de cazuri.

„Pe lângă raportarea de la ora 13:00 noi mai avem una internă la ora 18:00. Față de ieri la ora 18:00, astăzi au fost numărate 866 de cazuri noi. Deci mâine la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 866 de cazuri. Dar vom vedea, oricum cifra e mare pentru perioada 18:00-18:00 analizată în fiecare zi. Cazuri noi, nu retestări”, a declarat Arafat, potrivit Biziday.ro.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri un nou număr record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, înregistrat în ultimele 24 de ore: 799.

905 români testați pozitiv la Covid-19 au cerut să fie externați până în prezent.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult