Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

„RespectATI”. Un spital modular pentru suspecții de coronavirus, construit din containere, la Fundeni, din donații strânse de medici

RESPECTATI - spital modular - Foto Institutul Fundeni

Foto Institutul Clinic Fundeni​

Un spital modular a fost construit, în mai puțin de două săptămâni, din containere, în curtea Institutului Clinic Fundeni din București, din donații strânse de un ONG înființat de medici. Peste 100 de persoane și companii au donat, în cadrul proiectului denumit „RespectATI”, aproape 500.000 de lei, în doar câteva zile.

Mini-spitalul, care va găzdui un centru de terapie intensivă destinat pacienților suspecți de infecție cu coronavirus, va fi funcțional în câteva zile, când va putea primi și cei dintâi pacienți.

Foto Institutul Clinic Fundeni

„În acest spațiu vor fi tratați cei mai grav pacienți, specifici Institutului Clinic Fundeni, suspecți de a fi infectați cu acest virus, având parte de îngrijire la standarde internaționale, cu aparate de ventilație mecanică, cu monitoare, tot ceea ce trebuie la un pacient critic, astfel încât să aibă parte de cea mai bună îngijire medicală”, a spus dr. Mihai Popescu, medic specialist ATI la Institutul Clinic Fundeni din București.

Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA), organizaţia non-profit care a strâns fondurile pentru construirea spitalului modular, a fost înfiinţată de un grup de medici anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni în anul 2014. BAVA este condusă de prof. dr. Dana Tomescu, șef secţie ATI în cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Şerban Bubenek, șef secţie ATI la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio-Vasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu şi de dr. Mihai Popescu, șef lucrări, medic specialist la Institutul Clinic Fundeni. Acestora li se adaugă medici renumiţi din domeniul anesteziei şi terapiei intensive care şi-au oferit benevol serviciile şi cunoştinţele acumulate în ani de experienţă medicală de top în vederea educării colegilor din toată ţara.

Asociaţia s-a preocupat de formarea medicilor anestezişti, dar şi din alte specialităţi înrudite în abordul vascular, resuscitarea cardio-pulmonară şi de utilizarea tehnicilor de epurare extracorporeală la pacienţii critici din secţiile de terapie intensivă, scrie Hotnews.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Zilele acestea popoarele ( ca si cumul iclusiv romanii ) sunt mai mult interesate de jocul intrinsec modular digital mediatic cu impact direct in capitalul propriu si de raspandire prin inmultire a elementelor similare siesului rational ori uman decat de Pandemie...
    ( doar o intuitie si teoria de a face pe prostul ) #devorbacumatricea
    • Like 0
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Medicii ,,iar si iar ,, Dar inaltiipreasmecheriide popi ??? Ce fac ,in aceste sit.?
      --Isi freaca maineile ca ,a crescut nr , mortilor ??????? Si ei pueau sa faca ,,n,,, spitale si spatii de carantina !!.Dar NU ,,ei au DOAR O MANA ,NUMAI DE LUAT ,,nu si de dat !!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult