Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

„RespectATI”. Un spital modular pentru suspecții de coronavirus, construit din containere, la Fundeni, din donații strânse de medici

RESPECTATI - spital modular - Foto Institutul Fundeni

Foto Institutul Clinic Fundeni​

Un spital modular a fost construit, în mai puțin de două săptămâni, din containere, în curtea Institutului Clinic Fundeni din București, din donații strânse de un ONG înființat de medici. Peste 100 de persoane și companii au donat, în cadrul proiectului denumit „RespectATI”, aproape 500.000 de lei, în doar câteva zile.

Mini-spitalul, care va găzdui un centru de terapie intensivă destinat pacienților suspecți de infecție cu coronavirus, va fi funcțional în câteva zile, când va putea primi și cei dintâi pacienți.

Foto Institutul Clinic Fundeni

„În acest spațiu vor fi tratați cei mai grav pacienți, specifici Institutului Clinic Fundeni, suspecți de a fi infectați cu acest virus, având parte de îngrijire la standarde internaționale, cu aparate de ventilație mecanică, cu monitoare, tot ceea ce trebuie la un pacient critic, astfel încât să aibă parte de cea mai bună îngijire medicală”, a spus dr. Mihai Popescu, medic specialist ATI la Institutul Clinic Fundeni din București.

Asociaţia Balcanică de Acces Vascular (BAVA), organizaţia non-profit care a strâns fondurile pentru construirea spitalului modular, a fost înfiinţată de un grup de medici anestezişti de la Institutul Clinic Fundeni în anul 2014. BAVA este condusă de prof. dr. Dana Tomescu, șef secţie ATI în cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. dr. Şerban Bubenek, șef secţie ATI la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardio-Vasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu şi de dr. Mihai Popescu, șef lucrări, medic specialist la Institutul Clinic Fundeni. Acestora li se adaugă medici renumiţi din domeniul anesteziei şi terapiei intensive care şi-au oferit benevol serviciile şi cunoştinţele acumulate în ani de experienţă medicală de top în vederea educării colegilor din toată ţara.

Asociaţia s-a preocupat de formarea medicilor anestezişti, dar şi din alte specialităţi înrudite în abordul vascular, resuscitarea cardio-pulmonară şi de utilizarea tehnicilor de epurare extracorporeală la pacienţii critici din secţiile de terapie intensivă, scrie Hotnews.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Zilele acestea popoarele ( ca si cumul iclusiv romanii ) sunt mai mult interesate de jocul intrinsec modular digital mediatic cu impact direct in capitalul propriu si de raspandire prin inmultire a elementelor similare siesului rational ori uman decat de Pandemie...
    ( doar o intuitie si teoria de a face pe prostul ) #devorbacumatricea
    • Like 0
    • @ HyperX Radu Panaitescu
      Medicii ,,iar si iar ,, Dar inaltiipreasmecheriide popi ??? Ce fac ,in aceste sit.?
      --Isi freaca maineile ca ,a crescut nr , mortilor ??????? Si ei pueau sa faca ,,n,,, spitale si spatii de carantina !!.Dar NU ,,ei au DOAR O MANA ,NUMAI DE LUAT ,,nu si de dat !!
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult