Sari la continut
alt

Alexandra Olivottocheck icon

De formaţie, filolog convertit la critic şi jurnalist de film la traducător şi apoi la PR, păstrând apucături feministe de prea mulţi ani. Dacă vede un film, vrea să citească, dacă e cu nasul într-o carte, tânjeşte după un serial, dacă serial, atunci tot de un film îi vine cheful. În cale îi stau doar miopia, o felină şi un marinar, dar, vorba lui Fowles, cele mai profunde distanţe nu sunt niciodată cele geografice (şi chiar dacă ar fi, are astigmatism şi nu le poate aprecia corect).


Articole publicate check icon

Clara Flores

Clara Flores a venit în România cu un val de chilieni izgoniți din țara natală din cauza loviturii de stat din 1973. Alături de familie, a primit o locuință în Drumul Taberei. Când restul rudelor au părăsit România, ea a rămas. A devenit cetățean român în 1995. Locuiește în același apartament, iar acum contribuie cu fragmente din istoria ei personală la reconstituirea istoriei cartierului.

Citește mai mult

Slujnica

Nu e de mirare că „Slujnica” le-a luat ochii criticilor de la prima vizionare de la Cannes. Park Chan-wook a împrumutat elemente din atâtea genuri, încât e uimitor cât de bine curge – în ciuda structurii de triptic - acest mix de thriller, dramă, gotic, melodramă, poveste de dragoste, plus o doză de ceea ce trecea în epocă drept pornografie pentru aristocrați.

Citește mai mult