Sari la continut
alt

Amalia Sterescucheck icon

Amalia Sterescu este Executive Presence & Public Speaking Coach. Din 2013 este fondator al Outsourcing Advisors (www.outsourcingadvisors.ro) primul portal al comunității de Outsourcing din România dar și Fondator al Public Speaking School (www.publicspeakkingschool.ro) - prin care își propune introducerea discursului public ca materie în școlile de stat și instruiește totodată profesioniști în arta discursului public. Cu o experiență de 16 ani în leadership corporatist, Amalia Sterescu a condus echipe locale în industria Telecom, IT & C și a coordonat start-up-uri în India și China. Este autor al cărții „Tango cu viața" și a numeroase articole din zona leadership, personal branding pe blogul său www.amaliasterescu.ro. Amalia Sterescu este certificată ca Personal Branding Strategist cu William Arruda și NLP Practitioner cu Dr. Richard Bandler. A studiat Public Speaking cu Paul McKenna, John Evans și John Thompson. Ca voluntar a instruit peste 100 de profesori din școlile de stat în arta discursului public și a mentorat numeroși studenți și profesioniști la început de drum. 


Articole publicate check icon

public speaking

Dacă mergi la un eveniment local în care agenda abundă de speakeri internaționali atunci știi din start că eforturile de a-i avea pe acei speakeri acolo au demarat cu mult timp înainte, impresarul sau echipa acelui speaker a fost contactată cu un an în avans, că s-a negociat un fee de cinci cifre plus transport, acomodare și respectarea altor cerințe stricte. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

femeie singură - getty

Are 35 de ani și un copil mic undeva în orașul în care obișnuia să locuiască. Privește cerul din spatele gratiilor. Ani de zile a îndurat bătăile și chinul vieții alături de el până când într-o zi instinctul său de apărare a fost mai rapid decât judecata ei. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

India - plaja

Și atunci pe neașteptate îi intinde mezinului meu o bancnotă: ”Uite zice ea, o bancnotă de doi dolari, să-ți poarte noroc”. O refuz politicos și îi spun ca are nevoie de ei dar ea dă din mână în semn că se descurcă. ”Sunt rare, zice ea – să o păstrați că vă aduce noroc!” (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

taxe

Programul cu publicul 8-14:30. Îmi trece repede invidia. Un paznic mătură de zor intrarea. Înăuntru încerc să mă orientez rapid și înainte să mă dumiresc, pun ochii pe un automat de bilete de ordine pe care apăs ca să am acces la un inspector. Nr.117. T

Citește mai mult

Noul an scolar

Școala românească e un câmp de luptă din care nu câștigă nimeni momentan – poate pe termen lung doar ceva mai mulți alegători îndobitociți.

Citește mai mult

Paris antiterorism

Suntem într-un alt fel de război, în care dușmanul acționează fără scrupule, cu mare cruzime. Și deși ești în vacanță cumva pe „relaxing mode”, uită această stare și rămâi vigilent pentru binele tău și al familiei tale! (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

corporatie

Părerea mea, ca profesionist care a trecut prin toate fazele de la muncit zi și noapte și în weekenduri, la o viață ceva mai balansată, este că poți educa sistemul cu condiția să fii eficient și performant, fie că muncesti strict 8 ore la birou, fie de acasă. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Protestatari - Ies și mâine

Îmi voi striga durerea și indignarea așa cum pot – căci nu toți românii sunt hoți, nu toți profesioniștii de la butoane sunt corupți, nu toată opoziția e incapabilă, nu toți jurnaliștii sunt cumpărați, nu toti bunicii țin cu corupții pentru 100 de lei în plus, nu toți jandarmii sau soldații țării au inima împietrită când vine vorba de România! (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Corporatiști

Nu trebuie să-ți construiești brandul de la zero, tu deja ești cunoscut(ă) pentru ceva, ia ce-i mai bun din ce ai acum și construiește pe această bază! (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

esec

În școala românească suntem educați că eșecul este opusul succesului. Oare? (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Corporatiști

Universitățile nu pregătesc ce trebuie. Chiar dacă există programe de master nou create pentru industrie – per total Ministerul Educației nu ține ritmul cu adaptarea curriculei de training la nevoile unuia din cei mai mai angajatori ai României. (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Parlament-

V-aș întreba dacă aveți copii și dacă ați fost vreodată la Camera de Gardă în vreun spital din țara asta? Și dacă nu ați fost, atunci aș vrea să ascultați poveștile a 10 părinți care au fost și și-au văzut pruncii uciși de un sistem neputincios. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

corporatie

Numai când am ajuns în poziții de „senior leadership”, am putut să văd și să înțeleg cu adevărat sistemul corporate și îmi amintesc că am făcut un mare AHA!, iar unul din liderii de atunci mi-a spus sec: „Welcome to senior leadership!”. Și atunci ceva s-a dărâmat în mine, nu am mai crezut. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult