Sari la continut
alt

Anca Chimoiucheck icon

Este absolventă a Facultății de Filozofie din București. Este scriitor și copywriter. A lucrat în presă și în publicitate, însumând peste 15 ani experiență de comunicare în branduri locale și internaționale. În prezent este freelancer. Este bursier Superscrieri în domeniul educației.


Articole publicate check icon

Gabriela Firea - televiziuni

Ieri dupa-amiază asupra Bucureștiului s-a dezlănțuit uraganul. După cum știm cu toții deja, acesta a smuls oamenii din birouri, a închis școlile mai devreme și a măturat străzile Capitalei cu un trafic apocaliptic. (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Diana Vasile, psiholog

”Și dacă mai bine de atât nu se poate?” le strigă Jack Nicholson (alias Melvin Udall) clienților aflați în anticamera unui psiholog în rolul de Oscar din ”As Good as it Gets”. Se poate sau nu mai bine de atât, am întrebat-o la rândul meu pe Diana Vasile, într-o discuție despre nevoia de psihologie în lumea de azi, despre prejudecățile cu care încă se confruntă disciplina și despre ce însemnă de fapt demersul terapeutic

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Adolescenți rockeri

Doi elevi își dau unul altuia un CD, în liniște și fără să deranjeze. Dar profesorul ridică chiar atunci privirea din catalog, interceptează schimbul și cere ca CD-ul să fie pus pe catedră. ”Iron Maiden, ce-i asta?” ar fi spus profesorul. ”E o trupă heavy metal clasică”, a răspuns unul dintre elevi. ”Păi și voi ascultați prostii din astea? Se confiscă.” (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Copii pe iarbă

Numai în 2013 s-au născut peste 70.000 de copii în afara căsătoriei, potrivit datelor INS. Și dacă cifra pare mare, trebuie menționat faptul că în Europa media este undeva peste 40%, conform Eurostat, în top situându-se Islanda cu 66,9% și Bulgaria cu 58,6% (cifrele sunt din 2015). În privința României, contrar opiniei că valorile tradiționale s-au păstrat în special la sate, peste 30 % din aceste nașteri se întâmplă în zonele rurale. (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Ziua Națională

„...visele românilor sunt dintre cele mai banale: un loc de muncă, un salariu decent, un coș zilnic suficient pentru toată familia, acces la servicii medicale și medicamente, un loc în școli pentru toți copiii, egalitate de șanse chiar și pentru cei care par a fi predestinați, prin naștere, să nu ia un examen de bacalaureat”. (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult