Sari la continut
alt

Andreea Gheorghecheck icon

Andreea Gheorghe este jurnalist, cu peste 15 ani de experiență în presă scrisă și televiziune. A coordonat echipa Economic a Știrilor TVR, a fost reporter acreditat la Guvern și a acoperit știri legate de finanțe publice, bănci, energie, instituții financiare internaționale. Ulterior, a făcut parte din echipa Ministrului Finanțelor Anca Dragu. A fost consilier pe comunicare și manager de proiecte în domeniile transparență bugetară, simplificare și debirocratizare a serviciilor publice fiscale, digitalizare - plăți online a impozitelor și taxelor prin Ghiseul.ro și introducerea POS-urilor la ghișeele tuturor trezoreriilor din țară.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Nancy Pelosi

S-a întâmplat joia trecută, când o cursă Alaska Airlines de la Washington DC la San Francisco a avut o întârziere de șase ore din cauza unui far ce nu funcționa. Avionul a decolat abia la 22:26 din capitala Americii, după intervenții tehnice și nervi întinși la maximum. În aeronavă s-a aflat și socrul meu, cel care mi-a povestit filmul serii.

Citește mai mult

Jojo -Radio Monaco

Nici nu mai știu cât am stat așa, până m-am trezit trasă de braț, geamantanul ridicat și cu semne din cap ca să-l urmez. Avea un acordeon pe care era scrijelit numele Nelu, pantaloni din ăia verzui, de stofă, cu dungă, mâini tare muncite și ghiul pe inelar. Am dat-o din plâns în tremurat, dar deja mă pusese în mișcare, nu mai aveam ce comenta. (Foto: Radio Monaco)

Citește mai mult

Timisoara - Foto Florin Cnejevici / Alamy / Alamy / Profimedia

O schimbare a venit, dar nu de la autoritatea locală, ci de la OMS – declararea pandemiei a făcut ca Bruxelles-ul să discute varianta ca cele două capitale din acest an, Rijeka (Croația) și Galway (Irlanda), să își deruleze evenimentele până în 2021 și să amâne Timișoara pentru 2023. (Foto Florin Cnejevici / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Motociclisti straini

S-au avântat pe drumurile românești cu responsabilitate germană: Au citit totul despre restricțiile impuse în țara de destinație și s-au pregătit să aplice regulile nemțește. Doar că ele au fost făcute românește: starea de alertă face referire clară la ciclism (limitarea grupului la șase persoane), nu și la motociclism.

Citește mai mult

Mădălina Vlase

Mădălina Vlase este acum unul dintre judecătorii selectați temporar să lucreze pentru divizia română la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cu sediul în Strasbourg, Franța. Este persoana prin mâinile căreia trec acum cereri prin care cetățenii reclamă statul român inclusiv pentru discriminare pe criterii etnice, rasiale, sociale. Și fosta elevă care a trăit ani de zile sub “stigmatul Ferentari”, cel mai sărac cartier al Bucureștiului.

Citește mai mult

Angajată mergând la serviciu

Șomajul tehnic a fost o gură de aer pentru mulți salariați care altfel ar fi mers direct în șomaj. “Este imposibil de prezis care va fi procentul în care vor reveni, dar ar putea fi între 50 – 60%. Asta ar putea însemna aproximativ 400-500.000 de noi șomeri după ce șomajul tehnic se va fi încheiat”, spune Alin Stoica, expert în dialog social. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Turism cu bicicletele

Pandemia de coronavirus schimbă total imaginea turismului românesc și împarte clienții în două categorii - cei extrem de curajoși, hotărâți să ia avionul spre destinații europene sau asiatice, ademeniți de ofertele foarte avantajoase, și cei prudenți, mai numeroși, care vor prefera destinațiile interne. (Foto: DPA Picture Alliance/Alamy/Profimedia)

Citește mai mult