Sari la continut
alt

Andreea Pietroșelcheck icon

Andreea Pietroșel este om de radio, comunicator și susținătoare ferventă a diversității și egalității de șanse. Scrie despre ce o privește și crede în puterea contextului.


Articole publicate check icon

Paul Krabbe

Autor al cărții The Measurement of Health and Health Status, profesorul Paul Krabbe, de la Departamentul de Epidemiologie al Centrului Medical Universitar din Groningen a inventat un nou model de măsurare a stării de sănătate în funcție de raportările făcute de pacienți în timp real. Astfel medicii curanți pot monitoriza constant pacienții. Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Vaccinare copil

Recunoscută drept cea mai reușită măsură de prevenție pentru păstrarea sănătății, imunizarea salvează milioane de vieți în fiecare an. Totuși există în prezent aproape 20 de milioane de copii în lume care nu primesc vaccinurile de care au nevoie și datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că mulți oameni ratează vaccinurile vitale în timpul adolescenței și maturității. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Adi Bulboacă

„Într-una dintre nopți am tremurat ca o vargă 5 ore și acela a fost un moment în care am crezut că o să ies din cursă. Le-am spus organizatorilor că vreau să ies. Le tot arătam că sunt ud peste tot, la fel și sacul de dormit. M-au verificat, mi-au spus că sunt bine.”

Citește mai mult

Vaccin anti-HPV

„Am două prietene cu acest diagnostic care au fost nevoite să recurgă la histerectomie totală cu anexectomie înainte de vârsta de 30 ani. Ambele testate pozitiv pentru cele două tulpini incriminate în apariția de cancer de col uterin. Sunt experiențe traumatizante atât fizic cât şi emoțional. Una din ele nu a apucat să devină mamă”.

Citește mai mult

Femeie de vârstă mijlocie la birou

Până în 2030 vârsta de pensionare în cazul femeilor va crește la 63 de ani, iar în 2035 va ajunge să fie egală cu cea a bărbaților care se pensionează la 65. Din perspectiva celor 37 de ani pe care îi am, îmi dau seama că nu mai am timp de pierdut dacă vreau să mă pregătesc emoțional și profesional pentru următorii 28 de ani de provocări în câmpul muncii.

Citește mai mult

Grooming

„Am primit mesaje de la persoane de altă naționalitate. Îmi spuneau că sunt frumoasă și că vor să-mi dea bani“ - așa sună una dintre numeroasele mărturii culese de World Vision Romania de la adolescenții din România care au povestit despre mesajele cu tentă sexuală pe care le-au primit online.

Citește mai mult

Dragostea de sine

Cei care nu fac parte momentan dintr-un cuplu, sau se află într-un altfel de aranjament fie el de cuplu proaspăt separat, pauză sau de ce nu, într-o relație de deschisă? Cum duci emoțional sărbătoarea iubirii când nu te afli într-o relație de cuplu și pe ce ai putea să te focusezi am întrebat-o pe Ligia Moise, psiholog clinician.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Femeie în fața laptopului

„În momentul în care trimiți 50 de cv-uri într-un an și nu te cheamă absolut nimeni la interviu e clar că e ceva acolo. Emoțional treci prin toate stările, dar în același timp făceam performanță în calitate de consultant extern și mi-am dat seama că problema nu e la mine.”

Citește mai mult