Sari la continut
alt

Andreea Pietroșelcheck icon

Andreea Pietroșel este om de radio, comunicator și susținătoare ferventă a diversității și egalității de șanse. Scrie despre ce o privește și crede în puterea contextului.


Articole publicate check icon

Femeie în dormitor

Există punctul G sau este un mit? Cât de importantă este educația sexuală în școală pentru dezvoltarea sănătoasă a adolescenților și care sunt dezinformările legate de masturbare și punctul G aflăm de la Celine Brockmann, cercetător la Universitatea din Geneva și expert în anatomia clitorisului și de la Leen Aerts, președinta Societății Elvețiene de Sexologie. Foto - imagine generică Profimedia

Citește mai mult

Dorica Dan

De 20 de ani Dorica Dan este vocea pacienților cu afecțiuni rare din România. A înființat Alianța Națională pentru Boli Rare, prima asociație din țară care luptă pentru drepturile acestor pacienți, și a construit, la Zalău, cu un grant norvegian, centrul NoRo - un centru pilot de referință pentru bolile rare, un model pe care și-ar dori ca autoritățile să îl „copieze” și în alte zone din țară.

Citește mai mult

Dinu Dumitrascu

Vedetele actuale care folosesc filtre, indiferent că sunt celebrități din diverse domenii sau influenceri (puterea lor provenind din social media), ar trebui să își asume o responsabilitate pentru mesajul pe care îl transmit generațiilor tinere.

Citește mai mult

Olof Gränström

De ce teme ca îmbătrânirea accelerată a populației, exodul de creiere, scăderea demografică și schimbările climatice continuă să fie ignorate de factorii decidenți? Un răspuns detaliat am primit de la Olof Gränström.

Citește mai mult

Alina Pop

Există această așteptare de la mame să fie naturale, eroine, răbdătoare, calme, să simtă cea mai mare bucurie și împlinire în acest rol, iar orice contravine acestei imagini idealizate a mamei este de neconceput și aspru judecat.

Citește mai mult

Paul Krabbe

Autor al cărții The Measurement of Health and Health Status, profesorul Paul Krabbe, de la Departamentul de Epidemiologie al Centrului Medical Universitar din Groningen a inventat un nou model de măsurare a stării de sănătate în funcție de raportările făcute de pacienți în timp real. Astfel medicii curanți pot monitoriza constant pacienții. Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Vaccinare copil

Recunoscută drept cea mai reușită măsură de prevenție pentru păstrarea sănătății, imunizarea salvează milioane de vieți în fiecare an. Totuși există în prezent aproape 20 de milioane de copii în lume care nu primesc vaccinurile de care au nevoie și datele Organizației Mondiale a Sănătății arată că mulți oameni ratează vaccinurile vitale în timpul adolescenței și maturității. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Adi Bulboacă

„Într-una dintre nopți am tremurat ca o vargă 5 ore și acela a fost un moment în care am crezut că o să ies din cursă. Le-am spus organizatorilor că vreau să ies. Le tot arătam că sunt ud peste tot, la fel și sacul de dormit. M-au verificat, mi-au spus că sunt bine.”

Citește mai mult