Sari la continut
alt

Andreea Pietroșelcheck icon

Andreea Pietroșel este om de radio, comunicator și susținătoare ferventă a diversității și egalității de șanse. Scrie despre ce o privește și crede în puterea contextului.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Femeie în fața laptopului

„În momentul în care trimiți 50 de cv-uri într-un an și nu te cheamă absolut nimeni la interviu e clar că e ceva acolo. Emoțional treci prin toate stările, dar în același timp făceam performanță în calitate de consultant extern și mi-am dat seama că problema nu e la mine.”

Citește mai mult

Ana Naie

“Am făcut într-o zi un experiment – cea mai ieftină porție de aripioare cu cartofi prăjiți dintr-o aplicație de aruncat cu mâncare în noi era 28 de lei și consta în 3 aripioare, cartofi, o mini”salată” coleslaw și ceva sos. Un kilogram de aripi de pui de țară de la furnizorul meu O.V. costă 35 de lei și din carnea lor chiar înțelegi ceva. Asta înseamnă circa 10 aripi mari. Un kilogram de cartofi de lux costă 4 lei. Este evident că scot mai ieftin o porție de aripioare cu cartofi acasă la mine, ba chiar bio.”

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Cătălin Rusu - baschet

La 42 de ani Cătălin Rusu postează fotografii de la meciurile din Liga 1 de Baschet Masculin în care joacă. Este o performanță pentru orice jucător profesionist care s-a antrenat din tinerețe pentru acest vis.

Citește mai mult

Valerie Cioloș

“Am început să practic mindfulness în urmă cu 20 de ani dintr-o nevoie de a putea să mă autoreglez emoțional. Era o practică personală pentru mine și am încercat-o pentru că mă simțeam copleșită noaptea de gânduri și emoții”.

Citește mai mult

Trafic pe Calea Victoriei

„Aproape 50% din mixul nostru energetic provine din producția de energie verde. De de la o casă privată care produce 3Kw până la marile parcuri eoliene și solare pe care le avem în țară, la care se adaugă rețeaua hidroenergetică, România poate fi considerată o țară care a înțeles că aceasta este direcția pe care trebuie să meargă. Bineînțeles, putem stimula mai mult producția de energie verde.” (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Cristian China Birta

Cu ce este vinovată nevasta ta, cu ce sunt vinovați copii tăi că tu după ora 18 vii cu problemele de la serviciu acasă? Ceilalți nu sunt vinovați pentru decizia ta. Aceasta este o formă de trădare față de familia ta și față de prietenii tăi.

Citește mai mult

Madi Rădulescu

Peste 3 milioane de elevi s-au întors la școală după aproape 2 ani de școală online sau hibrid. Peste alte două săptămâni, studenții vor ocupa sălile facultăților. Sunt două categorii asupra cărora efectele pandemiei sunt cele mai vizibile și afectează mai multe paliere – cognitiv și emoțional.

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult