Sari la continut
alt

Andreea Pietroșelcheck icon

Andreea Pietroșel este om de radio, comunicator și susținătoare ferventă a diversității și egalității de șanse. Scrie despre ce o privește și crede în puterea contextului.


Articole publicate check icon

revolutia Glucozei

Autoarea best seller-urilor Revoluția Glucozei și The Glucose Goddess Method nu demonizează zahărul. În recomandările ei oferă publicului trucuri care ajută corpul să evite fluctuațiile nivelului de glucoză din sânge la baza cărora biochimista susține că stau numeroase simptome cu care ne confruntăm când avem un regim alimentar haotic: oboseală, acnee, inflamații în articulații, somn slab sau probleme hormonale.

Citește mai mult

Dr Rahul Jandial

În cartea sa "This Is Why You Dream: What Your Sleeping Brain Reveals About Your Waking Life", cercetătorul în neuroștiințe arată cum și-au păstrat oamenii capacitatea de a visa de-a lungul mileniilor și cum putem acum să ne folosim de puterile visului, atât în timpul somnului, cât și în viața de veghe. Foto: Dan Tuffs / Alamy / Alamy / Profimedia

Citește mai mult

Panou fotovoltaic

Până în iulie 2023, aproximativ 70.000 de români produceau deja energie electrică din surse regenerabile și livrau sau nu surplusul în rețeaua națională de distribuție. Numărul total de prosumatori din România a ajuns rapid la o capacitate de producție de peste 900 MWh. Foto Francois Laurens / AFP / Profimedia

Citește mai mult

Constantin Rudnitchi

De la dispariția dosarului cu șină, până la digitalizarea completă mai sunt niște trepte de urcat pe traseul cu obstacole birocratice. Câtă stabilitate va aduce economia digitală pentru România și cât de pregătiți sunt atât Administrația Locală cât și consumatorii pentru trecerea la economia digitala? Analistul economic Constantin Rudnițchi estimează că suntem la mijlocul traseului.

Citește mai mult

Cu apele curate

Odată cu anul școlar 2023-2034 elevii din clasele primare și gimnaziu vor avea cursuri de educație pentru mediu. Copii vor avea noțiuni legate de factorii care duc la degradarea mediului și schimbările climatice și implicit și ocazia să se implice în activități concrete de protecție a mediului.

Citește mai mult

Femeie în dormitor

Există punctul G sau este un mit? Cât de importantă este educația sexuală în școală pentru dezvoltarea sănătoasă a adolescenților și care sunt dezinformările legate de masturbare și punctul G aflăm de la Celine Brockmann, cercetător la Universitatea din Geneva și expert în anatomia clitorisului și de la Leen Aerts, președinta Societății Elvețiene de Sexologie. Foto - imagine generică Profimedia

Citește mai mult

Dorica Dan

De 20 de ani Dorica Dan este vocea pacienților cu afecțiuni rare din România. A înființat Alianța Națională pentru Boli Rare, prima asociație din țară care luptă pentru drepturile acestor pacienți, și a construit, la Zalău, cu un grant norvegian, centrul NoRo - un centru pilot de referință pentru bolile rare, un model pe care și-ar dori ca autoritățile să îl „copieze” și în alte zone din țară.

Citește mai mult

Dinu Dumitrascu

Vedetele actuale care folosesc filtre, indiferent că sunt celebrități din diverse domenii sau influenceri (puterea lor provenind din social media), ar trebui să își asume o responsabilitate pentru mesajul pe care îl transmit generațiilor tinere.

Citește mai mult

Olof Gränström

De ce teme ca îmbătrânirea accelerată a populației, exodul de creiere, scăderea demografică și schimbările climatice continuă să fie ignorate de factorii decidenți? Un răspuns detaliat am primit de la Olof Gränström.

Citește mai mult

Alina Pop

Există această așteptare de la mame să fie naturale, eroine, răbdătoare, calme, să simtă cea mai mare bucurie și împlinire în acest rol, iar orice contravine acestei imagini idealizate a mamei este de neconceput și aspru judecat.

Citește mai mult